צריך יעוץ :)

simplyme2

New member
צריך יעוץ :)

סופסוף מצאתי מקום מתאים לשאול את זה ולקבל המלצה על מה נכון לעשות! אז ההתלבטות שלי היא כזאת: ראיתי את 3 הסרטים הראשונים של הארי פוטר. כדי לשפר את האנגלית שלי אני רוצה לקרוא באנגלית, אבל יש את הספרים הבריטיים ואת הספרים האמריקאיים (יש גם ספרים אוסטרלים
או שהם קוראים את הסדרה הבריטית?) 1. מה הייתם ממליצים? סדרה בריטית או אמריקאית? 2. מאיזה ספר להתחיל הראשון או הרבעי? הרבה אנשים שקראו את הספרים אמרו שהם לא נהנו מהסרטים כי זה נראה כאילו זה קטעים מהסרט בלי שום רצף מסודר (אני לא הרגשתי את זה כי לא קראתי את הספרים... ומה הרגשתם אתם, האלה שכן קראו כאן את הספרים וראו את הסרטים, נהנתם או הייתה או אותה הרגשה של כאילו לקחו קטעים?) ולכן זה מוסיף את שאלה 3: 3. האם כאחד שנהנה מאוד מהסרטים, בכלל כדאי לי להתחיל לקרוא את הספרים? האם אני אוכל להמשיך להנות מהסרטים הבאים? עד לפה ההתלבטויות שלי, אני אשמח לכל תשובה ותגובה

Yuval Y

New member
מממ...

עד כמה שהבנתי, בסדרה האמריקאית האנגלית קלה יותר, מעבר לכך שהעיצוב של הספרים בעברית דומה לעיצוב האמריקאי (ציורים וכריכה) תתחיל בספר הראשון, כך תוכל להיכנס לאווירה, וגם להבחין בדברים שהתפספסו בסרטים. אני מאמין שתוכל להינות מהסרטים הבאים, ביחוד אם תסתכל עליהם כעלילה שונה מעט - הסרט הרביעי, למשל, שינה מעט את העלילה של הספר הרביעי, אבל יצר עלילה משכנעת מספיק.

../images/Emo91.gif../images/Emo188.gif

1. מה הייתם ממליצים? סדרה בריטית או אמריקאית?הבריטית המקורית, למרות שזה תלוי איזה צורת שפה אתה מעדיף. 2. מאיזה ספר להתחיל הראשון או הרבעי? הראשון. לפני שעה גמרתי עוד פעם את הראשון והבנתי כמה עיוותים יש בסרט. הרבה אנשים שקראו את הספרים אמרו שהם לא נהנו מהסרטים כי זה נראה כאילו זה קטעים מהסרט בלי שום רצף מסודר (אני לא הרגשתי את זה כי לא קראתי את הספרים... ומה הרגשתם אתם, האלה שכן קראו כאן את הספרים וראו את הסרטים, נהנתם או הייתה או אותה הרגשה של כאילו לקחו קטעים?) ולכן זה מוסיף את שאלה 3: 3. האם כאחד שנהנה מאוד מהסרטים, בכלל כדאי לי להתחיל לקרוא את הספרים? האם אני אוכל להמשיך להנות מהסרטים הבאים?בהחלט! זה נותן לך איזשהו מקום שאתה עומד בו. אני למשל, שאני קוראת ספרים אני מדמיינת את זה, אחרי שראיתי את הסרטים, קיבלתי איזשהו צורה ממשית לספר. מקווה שעזרתי

אוקיי.. אז ככה../images/Emo9.gif:

1. אני ממליצה קודם כל על הסידרה בעברית
, אבל אם בא לך, אז עדיף את הסדרה האמריקאית..
2. לדעתי תתחיל מהספר הראשון.. נכון שראית את כל הסרטים מ-1 עד 3 אבל הסרט זה לא כמו הספר- בספר אתה לא רק תבין יותר טוב ותראה דברים שלא ראית בסרט, אתה גם תהנה יותר
3. לדעתי, אם תקרא גם את הספרים ותראה גם את הסרטים זה לא יפריע לך..
אני חושבת שכדאי שקודם תקרא את הספר ואז תראה את הסרט אבל מה שבא לך..
הכי חשוב שלא תוותר על הספרים
מקווה שעזרתי
ענבל

simplyme2

New member
תודה לכולם! ../images/Emo13.gif

אני אקנה את הסדרה האמריקאית. ושכנעתם אותי לקרוא מהספר הראשון :)

דנקי

New member
תראה......

כדאי לך לקרוא את הספרים!!!! זה ממש חסר!!!! ראיתי ת'רביעי ואני פשוט לא מאמינה שזה מה שהצליחו להפיק משלוש וחצי שעות!!! כלום!!!! פליז-תקרא!!! בביה"ס ובכלל אתה משתמש יותר באנגלית של ארה"ב אז כדאי לך לקרוא של ארה"ב למרות שזה לא המקורי..... (רולינג היא בריטית אם לא ידעת....) ברור שכדאי להתחיל מהראשון, והנה עוד טיפ:תתחיל לקרוא למשל ת'ראשון, ואז תקרא ת'ראשון באנגלית כי ככה, אם תתקע, אז תוכל להיזכר מה היה בעברית, ולא תצטרך מישהו שיתרגם לך..... ועוד פעם אומר:תקרא את הספרים, זה כמו שתרצה להכין מיץ תפוזים, למשל, ותסתכל על התצלום שליד המתכון בספר, ותסחוט תפוזים רק... כי מה שרואים בתמונה זה רק כתום, ואפשר לחשוב שזה רק תפוזים, אבל צריך גם להוסיף סוכר, ואפשר גם להוסיף קצת לימון, וזה מה שנותן את הטעם הסופי, מבין? אז זה כמו זה, שאתה מסתכל רק, ולא מבין לפרטי-פרטים את הכל, כי התמונה לא מראה את ה-כ-ל..... מקווה שהבנת..... ____________________________________________________________ אני בת!!!!!!

למעלה