צריך יעוץ

C O L T

New member
שאלה קטנה

ל-DR רגיל, עליו שאל האיש, יש צמיגי כביש שמנמנים? או בניסוח אחר האם DR650 רגיל = DR650 סופרמוטו?

Super Max

New member
לא

אפשר לשים צמיגי 100% כביש על החישוקים המקוריים של האופנוע, אבל זה עדיין לא יתקרב לאחיזה ולהתנהגות של אופנוע סופרמוטו גזעי חמוש בשני חישוקי 17" סקסיים. Super Max

ERTYUO

New member
אני קורא

ומחכים ותודה לכם. ועכשיו שאלת המשך מצאתיDR650 רגיל במצב מצוין במחיר טוב כמה יעלה לי הסבתו לסופרמוטו בהתחשב בעובדה שאין לי ידע מקצועי והכל יעשה במוסך??

Super Max

New member
ככה

1. קבל בקישור למטה מדריך לבניית סופרמוטו (יותר כדי לקבל טווחי מחירים, פחות כדי להפחיד אותך...). 2. אם אתה רוצה רק לקנות חישוקים ולהסב את האופנוע "for good", כלומר, להחליף את חישוקי השטח הקיימים, במידה ותקנה חישוקים חדשים תסגור על משהו בסביבות 3000 ש"ח כולל עבודה (אולי פחות). חישוקים אפשר להשיג בשחר אופנועים או משומשים. 3. אם אתה רוצה סט קומפלט, כלומר, שתוכל להחליף בין שטח לכביש כרצונך - אנחנו מדברים על 7500 ש"ח וצפונה לסט. 4. מזה מספר שבועות עומד למכירה סט קומפלט של DRZ400 (חישוקים+שפיצים+דיסקים+נאבות+גלג"ש) במחיר אטרקטיבי, אבל אין לי שמץ של מושג אם הוא מתאים גם ל- DR650. אוכל לברר במחיר שיחת טלפון אחת, אם תרצה
. 5. ידוע לי על שני אקזמפלרי סופרמוטו המוצעים למכירה ומתאימים לצרכיך. אם תרצה, אעביר לך את הפרטים של הבעלים במסרים. לא ידוע לי מה המחיר שהם מבקשים. 5. אתה מוזמן למפגש ביום שישי הקרוב, אם יתקיים (אזהרה - ממכר
). אני מניח שתוכל להכיר שם את האקזמפלרים המדוברים, לשמוע ממומחים אמיתיים ולהתמסטל מהאטרף. פרטים - במסרים... 6. לשימושך. 7. בברכה. Super Max, שלא מבין למה הוא כתב בסגנון של מסמך צבאי

XDR

New member
ל 400 אין נאבות כמו של ה 650.

למרבה הצער, שאחרת הג'אנטים שלי היו מורכבים על ה DRZ שלי. מכיוון שכך הם מוצעים למכירה, ובמחיר נוח, נשלח אליך מסר עם הפרטים.

Super Max

New member
../images/Emo45.gifאבל

יש לזכור שסופרמוטו למהדרין שבמהדרין מגיע עם חישוק קדמי ברוחב 3.5" וחישוק אחורי ברוחב 4.25", וזאת ע"מ לאפשר הרכבה של צמיג שנותן אחיזה והתנהגות אופטימליים לאופנוע (צמיג ברוחב 150-160). נדמה לי שהרוחב של החישוק האחורי שלך הוא לא 4.25", מה שאומר שרוכש ששומר על דיני כשרות מחמירים בנושא סופרמוטו יצטרך בכל מקרה לקנות חישוק 4.25 + שפיצים + עלות הרכבה, עוד 1500 ש"ח בערך. צר לי אם אני "מקלקל" את המכירה, but the truth must be told... Super Max

XDR

New member
../images/Emo45.gifאבל

לא בטוח בכלל שצמיג ברוחב 150 נכנס בזרוע האחרוית של DR650SE (דגמי 96 ומעלה). האופנוע מגיע במקור עם 120 ולמיטב זכרוני, לפחות בכל האמור לגבי צמיגי שטח, המגבלה האפקטיבית היא רוחב המזלג האחורי ולא רוחב החישוק. אשמח שמי שמכיר את הנושא, יתקן אותי - או לא.

Super Max

New member
Alophind? DR650SM?

תגובתכם בנושא? נדמה לי שלשני חברי הפורום המכובדים הרשומים מעלה, עם DR650 וחישוקי סופרמוטו למהדרין, יש 150 מאחורה. אבל את זה הם יאשרו/ישללו. Super Max

קודם תפרט למה מיועד האופנוע העתידי.

אם מדובר על כלי שיהיה אמין אך זול (יחסית לאחזקה) תקנה סינגל. אם מדובר רק על פרקטיות - קטנוע. פאן - סופרמוטו (לא זול כלל לאחזקה!). ד"א,"מכרתי את המרובע צילינדר מסיבות תקציביות" ו-"מעניין אותי הצד הכיפי ספורטיבי",זה משפט פרדוקסלי. רוצה ספורטיבי ופאן?! ת-ש-ל-ם!

תנו לי שניונת להתערב בעניין הDR

לי בעבר הבינוני רחוק (לפני חצי שנה) היה DR650RS שנת 91 (מצ"ב תמונה)עד כאן? כלי במחיר מצחיק ותמורה מדהימה לכסף. הוא הוסב כמובן לסופר אימתני שנתן בראש לטובי הרוכבים כך שהבסיס לא רע בכלל. הרעיון למצא כלי במצב מכאני טוב להלביש אותו בחישוקי 17" עלות החישוקים היא באזור ה4000 ש"חים לא כולל שפיצים כמדובר על גאנטים 4.25 אחורי ו3.5 קדמי. שפיצים עולים באיזור ה350 ש"ח לסט ועוד הרכבה ביחד זה באיזור השבע מאות ש"ח לגאנט, עד כאן? יש להוסיף על זה כמובן זוג צמיגים והנה לך המחיר להסבה. לסיכום מנסיון אישי הוא שהתמורה לכסף היא מדהימה כך שגם יש לך אופנוע אמין למרחקים ארוכים וגם פאן טהור מתי שרק תבקש. עוד פרטים במסר אישי.

zontar

New member
ומה בנוגע לחוקיות הנסיעה באופנוע

כזה שהוסב לסופר ? האם השינוי הנ"ל מתקבל בברכה אצל הרשויות ? האם מישהוא נתקל בבעיה עם הרשויות על הנושא הנ"ל ?? תודה.

royboy1

New member
הטענה הרוווחת

היא שאין כיסוי ביטוחי(
) עם אופנוע שלא שמידות צמיגיו ל תואמות את הכתוב ברשיון. כמו כן ישנו חוק שחובה לרכב/לנהוג עם כלי הרכב כמצויין ברשיונו אך
, במידה ובאמת אבל באמת חס וחלילה טפו טפו טפו
והיה ונהרג הולך רגל לצורך העניין כשאתה רכבת עם צמיג 160 במקום 130. אתה באמת חושב שחברת הביטוח תצליח(
) להתנער מאחריות? אני בספק רב
הלא חברת הביטוח תצטרך להוכיח שבעצם היותך רוכב על אופנוע שבמקורו אמור להיות כלי שטח (חישוקים גדולים) ובגלל שהסבת אותו לאופנוע כביש (חישוקים קטנים יותר) לא הספק לבלום ולקחת הולך רגל למקום שכולו טוב, נכון? לדעתי לעולם לא יצליחו להוכיח טענה שכזו. הרי החלפת הג'אנטים לא פוגעת בעוצמת הבלימהה/יכולת הבלימה, החלפת הג'אנטים לא מקרינה גם לשום דבר באופנוע, נכון? נהפוך הוא- עם צמיגי כביש יש אחיזה טובה יותר, נכון? בSM הבלמים טובים יותר לרב, נכון? עכשיו, עם כל מה שכתבתי כאן (ויתקנו אותי אם טעיתי איפושהו) נראה לך שיהיה איזה שופט שבאמת יחליט שהרכיבה עם ג'אנטים קטנים יותר היא שגרמה לתאונה? שוב-ספק רב. ורק כדי לחדד את העניין- נהג ג'יפ שהחליף את צמיגי הרכב המקוריים ברחבים יותר (מקובל מאוד גם בג'יפים "משפחתיים"/"עירוניים") נוהג ללא ביטוח? בפעם האחרונה-ספק רב. תחשבו על זה,

z is dead

New member
מדוע אתה מניח כי חובת ההוכחה על

חברת הביטוח ולא על הרוכב?

כRובי

New member
צודק - אתה תצטרך להוכיח שלמרות

השינוי , הם צריכים לשלם.. ולא הם צריכים להוכיח למה לא.. (אתה חרגת מהמוגדר בחוק, אתה תסביר למה החריגה מותרת וסבירה)

royboy1

New member
אני שילמתי לחברת הביטוח.

חברת הביטוח רוצה להשאיר אותי עירום במים הקפואים-בבקשה, רק שהם טיפה יצטרכו להתעקב עם זה בבימ"ש. ואתה יודע מה? תפוח אדמה
סתם,סתם, גם אם חובת ההוכחה עליי היא לא תהיה קשה מדי גם עם הבירוקרטיה הצבאית, אופס, משפטית. זה מה שסילוק מהיחידה עושים לחייל
אסכם את דבריי בכך שאני מתפלל למעני, למען הרוכבים, למען אזרחי מדינת ישראל (ולא אויבי המדינה שקיבלו בטעות תעודה כחולה
), למען העובדים הזרים שקורעים את התחת ולא מפונקים כמו הישראלים הצפונבונים שלא למדו יותר מחמש דקות במהלך חייהם ורוצים לעבוד בהייטק (סיגי, צ'מעת מה זה? שכן שלי כולה סיום צבא והלך לעבוד בחברה מקצועית. חבל לך על הזמן, הגיע הביתה עם חברה חדשה, עם פוקוס 5 דלתות ועם פוזה של דודו טופז. קוראים לזה היי-טק, בואי נלך נעבוד בזה גם אנחנו), למען אותם ישראלים שלא למדו יותר מ5 דקות במהלך חייהם, למען רוכבי הM.Z , למען אוהבי בעל"ח ולמען ROYBOY שבעזרת השם יניח כנפ"צ על חזהו בנובמבר. ואם לדייק, שישה חודשים אחרי נובמבר.... שאף אחד לא ייפגע|סדגש!

למעלה