צריך יעוץ

NirBlip

New member
צריך יעוץ

שלום לכולם, אני סטודנט שנה ראשונה חשמל, אני רוצה לקנות מחשב, אך עם כל הרצון הטוב, הידע שלי במה טוב ומה לא מוגבל באופן מפחיד. אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על מחשב נייד או נייח (עדיין לא החלטתי מה טוב בשבילי). בגדול אני לא צריך משהו מפואר, השקעה של עד 5000 ש"ח. בכל מקרה צריך הרבה מקום אחסון לפחות 100GB, ואם נייד חשוב שיהיה לו כרטיס רשת אלחוטי חזק. אני חושב שבגדול זה מכסה את זה, כמו שאמרתי אין לי יותר מידי דרישות אבל עם זאת אין לי גם הרבה מושג. אשמח לעזרה. תודה מראש.

NirBlip

New member
הקפצה

רפפם

New member
מצטרף לבקשת היעוץ! אני צריך את המחשב

בשביל עבודה באינטרנט, עם תקציב דומה, והידע הטכני שלי במחשבים מקביל לזה של ניר בליפ..(נכון לעכשיו אני בתהליך למידה עצמית של התחום) אני צריך מחשב נייד ואין לי זמן פנוי לחפש בפורום לגבי זה כי אני עובד ולומד אז בבקשה, מי שמבין במחשבים זה לא בעיה בשבילו בשתי דקות להסביר לנו מה חשוב בחיפוש מחשב תודה!

יאיר B

New member
מה זה עבודה באינטרנט? מה ירוץ עליו?

ה"מחשב" שקישרת אליו הוא לא מחשב נייד (500 ש"ח לא הייתי משלם עליו, גם מתצוגה שמי יודע מה עבר עליו וגם מעבד שלא מתאים לניידים).

יאיר B

New member
קודם כל אתה צריך להחליט אם אתה רוצה נייד או

נייח. זה משנה מאוד בגלל הבדלים גדולים בין המחשבים (וגם במחיר). ב-5000 ש"ח אפשר לקנות מחשב נייח עם מפרט מרשים, נייד קצת פחות. לנייד יש את היתרונות (הניידות והגודל) והחסרונות (אי יכולת השדרוג, גניב במיוחד) שלו וכנ"ל לגבי נייח. 100GB זה מתחיל להיות סטנדרטי בנידים (בנייחים זה נחשב למעט מאוד). כרטיס רשת אלחוטי הוא סטנדרטי בכל הניידים (אין דבר כזה כרטיס רשת חזק, יש כרטיס רשת שתומך בטכנולוגיות שונות כמו b או g שהיא הטכנולוגיה המקובלת ביותר כיום). חשוב גם לבדוק מה ירוץ על המחשב (אילו תוכנות) ולפי זה לחפש מפרט מתאים (למשל האם צריך תלת ממד = כרטיס מסך חזק).

sb21

New member
כמה נקודות והמלצה...

1.שלא כמו במחשב נייח, במחשב נייד יש חשיבות רבה לנושא השירות ולמשך זמן האחריות, בד"כ עלות הרחבת אחריות ל3 שנים מאוד גבוהה. 2. המחשבים הניידים מתחלקים לשתי קטגוריות עיקריות - מחשבים לשימוש ביתי ומחשבים לשימוש עסקי. המחשבים שמיועדים לעסקים יקרים יותר, אך הם בעלי מארז טוב יותר (שמגן בצורה טובה יותר על המחשב) ועמידים יותר. בתקציב שהגדרת ניתן לקנות את הדגם העסקי Latitude D531 של Dell שמשקלו הוא 2.5 ק"ג, שבנוי בצורה איכותית ומגובה בשלוש שנות אחריות. עם דיסק קשיח בנפח 120GB וWindows Vista Buisness תוכל לרכוש את המחשב תמורת 5275 ש"ח (ישנה הנחת מזומן של 4% בחנות הזו). במידה והתקציב מאפשר חריגה , מומלץ להרחיב את הזיכרון לזכרון בנפח 2GB , בשל דרישות הזיכרון הגבוהות של ווינדוס ויסטה.

למעלה