צריך ייעוץ רפואי

WhiteBear

New member
צריך ייעוץ רפואי ../images/Emo92.gif

(השאלה/בקשה בסוף) אדם אהוב ויקר לליבי יש את הבעיה הבאה: קלבפוט בשתי הרגליים. דהיינו: מבנה של כף הרגל עקום. חלק מהשרירים עד הברך מנוונים. ויש גידים לא מתיחים. הדבר גורם ל: כאבים חזקים בגידים. הרגליים מאד קרות. (ולא נימצאה בעיה בכלי הדם) ויש נטיה לנקע חוזר (בשתי הרגליים). הרופאים שהיא הלכה: אורטופדים מומחים לכף רגל. ניורולוגים. מומחים לכלי דם. עוסק בדמיון מודרך והילינג. מסז´ תאילנדי. ודאגה לארגן לעצמה נעליים אורטופדיות. אז למי שיכול לייעץ (דוד לדוגמא)... אני מסוגל לחשוב על שני כיוונים שהיא לא פנתה אליהם עדיין, ובהם אני רוצה ייעוץ. הכיוונים הם: 1) טיפול ב"זרימה" (צ´י, או מה שלא יהיה). 2) טיפול במודעות לתנועה. מה שאני מכיר בתחום זה: 1) דיקור, שיאצו. 2) טאי צ´י, פלדנקרייז, אלכסנדר. האם משהו בפורום יכול לייעץ לי על עוד כיווני חשיבה/מטפלים?? בתודה - טל.

נסה לפנות לגיא אריאלי במרכז בימי ד´

אאל"ט הוא עוסק גם ברפלקסולוגיה. דוד בוודאי יודע יותר פרטים.

גיא במרכז בימי ג´, ובהחלט כדאי

לפנות אליו. אבל מעבר לטיפולים כאלה ואחרים שהידידה שלך יכולה לעשות (רפלקסולוגיה אצל גיא בהחלט יכולה לעזור), היא צריכה להתחיל לזוז - ולזוז נכון, כלומר הליכה או אירובי לא רק שלא יעזרו אלא ממש יזיקו. טאי-צ´י נראה מאוד מתאים, בגלל הדגש על חלק-הגוף התחתון (יציבה וכו´), אבל צריך: 1. לראות אם זה מתאים לה; 2. להסביר לה שזה ייקח זמן, וכנראה יהיה כרוך בכאבים, עד שהיא תרגיש שיפור במצבה. לא אמרת מה הגיל שלה, אבל אני מניח שהיא כבר עברה את ה-20, כך שיש מאחוריה כמה שנים של הרגלים שצריך לשנות. נעלים אורטופדיות הן רעיון טוב, אבל הייתי לוקח אותו צעד אחד קדימה ומזמין מדרסים אורטופדיים שייעשו לפי טביעת כף-הרגל - לא מדרסים מוכנים! הם בהתחלה לא נוחים, אפילו ממש מפריעים, אבל הם יכולים לעשות הבדל גדול מאוד ביכולת התנועה של ידידתך. מנסיוני האישי, מומלץ.

במחשבה שניה, צריך לבדוק איתה:

1. מה הכי מציק לה; 2. מה הכי מתאים לה, אישית, לטיפול בבעיה. אם הבעיה העיקרית היא זרימת הדם ברגליים, נראה ששילוש של רפלקסולוגיה לטיפול "מבחוץ" בכפות הרגליים, עם שיטת אלכסנדר ללימוד יציבה נכונה וצ´י-קונג או טאי- צ´י לשיפור הזרימה הכללית, הם הפתרון האידיאלי; במלים אחרות, גיא אריאלי (רפלקסולוגיה וטאי-צ´י, נמצא במרכז בימי ג´, 239509 -051), יוסי שר (טאי-צ´י, שיטת אלכסנדר וטוי-נא, נמצא במרכז בימי ה´ [עכשיו באבל על מות אביו ז"ל, להתקשר אחרי חנוכה], 452177 -052), ושיעורים "רגילים" במרכז, כאשר צריך לדבר עם המדריך/כה שלה, לתת תשומת-לב מיוחדת ליציבה: כפות-רגלית, ברכיים, גב-תחתון. לדעתי הכי טוב להתחיל מגיא, אחרי שיפור במצב כפות-הרגליים להוסיף את יוסי, ובהמשך טאי-צ´י. אם הבעיה העיקרית איננה זרימת הדם אלא הנקעים החוזרים (כלומר יציבה), נראה לי שהכי מתאים יהיה השילוש של רפלקסולוגיה, שיטת אלכסנדר וטאי-צ´י
אבל עם דגשים אחרים: כאן הרפלקסולוגיה תהיה טיפול תומך להקלה על הכאב ברגליים, שיטת אלכסנדר צריכה להקל על הכניסה לטאי-צ´י, והטיפול העיקרי יהיה ללמוד יציבה ותנועה נכונה, עם חיזוק הרגליים והגב התחתון, דרך טאי-צ´י. וכמובן שכל זה רק לדעתי, ובלי לדבר עם האנשים הנוגעים בדבר אי-אפשר לדעת כלום... אני יכול להוסיף רק דבר אחד, והוא שהטיפול צריך להיות הוליסטי וממוקד באותו הזמן: גם לטפל באופן ספציפי בבעיה האקוטית של כפות הרגליים, וגם ללמד ולתרגל תנועה וזרימה נכונה של כל הגוף. את מבנה כף-הרגל שלה אי-אפשר לשנות - אבל דרך אימון ותרגול, אפשר למנוע הרבה מהסבל שהמבנה הזה גורם.

עוד דבר אחד:

חשוב שיהיה קשר ותיאום בין המטפלים השונים: אם היא עושה טאי-צ´י (דגש על גב ישר ויציבה מסוימת) וגם יוגה (שמתרגלת הרבה תנוחות בהן הגב מתעקם) זה ייצור בלבול במקרה הטוב, ונזק במקרה הרע. (למען הסר ספק: אני לא אומר שמי שעושה יוגה לא צריך לעשות טאי-צ´י, ו/או להיפך; אני אומר שבמקרה הזה, שבו אשה פונה לקבל טיפול בבעיה שמציקה לה, לטיפול הזה צריך להיות כיוון ברור.

עוד

יוגה אצל מישהו שמכיר את זה ומבין את זה ונותן יחס אישי (יש לי אולי כמה כיוונים שאפשר לבדוק).
הילר עוצמתי (יש לי כמה המלצות).
מטפל הוליסטי (יש לי המלצה אחת לפחות).
"מעברים קסומים" אצלי (יוחזר לפעילות, כנראה, בינואר 2002).

וכמובן

יש לי גם כמה המלצות אל מטפלים טובים בתחומים האחרים שהוזכרו בהודעות, במידה ותרצו עוד הפניות.

WhiteBear

New member
עוד כמה שאלות ונקודות...

1) הבחורה גרה בירושלים (גבעת מורדכי), כך שאולי עדיף לחפש קודם מטפילם שקרובים לאיזור שלה. 2) מעבר לזה, יש לה נעליים אורטופדיות מותאמות אישית, בלה בלה בלה... הצד הזה מכוסה טוב. הלאה, האם יש מקום לדיקור או שיאצו? ושוב, מי שיכול להמליץ/להפנות על מטפלים באיזור ירושלים, עזרתו מבורכת. ושוב תודה. טל.

חיים קלים ../images/Emo13.gif

דר. מיכאל שפירא, פנימאי, דוקר (=רפואה סינית) ומותיקי המרכז הישראלי לטאי-צ´י, 874433 -051, וטאי-צ´י בסניף הירושלמי שלנו
עוד אפשרות: רות לוי, דיקור וצמחים, מיכלין 10 בית וגן, 6417759 -02 (המספר והכתובת בני כמה שנים, מקווה שהיא עדין שם) לגבי השאלה אם עדיף שיאצו או דיקור: עדיף מטפל טוב, כמו בשאלה איזו שיטה יותר טובה.

muse1

New member
רות לוי

רות לוי כבר לא שם, היא עברה לקליניקה ב´בית נבו´ ירמיהו 78 י-ם, טלפון 5379274 בימים ב.ד.ו.

deep ocean

New member
תטלפן אלי

אני אתן לך את המספר של ההילר שלי. הוא יפתור לה את כל הבעיות.

deep ocean

New member
ההילר שלי גר באיזור אור יהודה

אם זה רחוק לה מידי-אז חבל. אם ההילר שלי היה כותב בפורום, הוא היה כותב תשובה כזאת: היא יכולה להמשיך לבזבז זמן ולנסוע ולחפש פתרונות אחרים, אבל הבעיה שלה לא תפתר. אבל זה בגלל שהוא מכיר את הכוח שלו, למרות שזה נשמע כמו התנשאות. בכל אופן הבנת את הרעיון.

ל-deep ocean

אפילו אם אני סומך על מטפל X ב-1000%, לעולם לא הייתי אומר שהוא יכול לטפל בהכל, ולפתור כל בעיה - והאמיני לי, אני מכיר כמה מטפלים שהם בין הטובים בעולם בתחומם. יצירת ציפיות ממטפל היא דבר חשוב: אפקט הפלסבו יכול להיות גם שלילי, ואם אני בטוח שהמטפל שלי גרוע - הוא באמת לא יוכל לעזור לי; אבל יצירת אשליות אצל מטופל זה דבר מסוכן מאוד. כמובן שזו רק דעתי, אבל הייתי נזהר בסגנון ההמלצות שאני נותן.

deep ocean

New member
בכל אופן דיברתי עם טל

ונתנתי לו הרחבה בטלפון, מיד אחרי כתיבת ההודעה שלי. אני יודעת שזה נשמע TOO MUCH בטוח ומעורר ציפיות אבל...טוב בכל אופן הרחבתי בטלפון כמו שאמרתי.

אין כל וודאות שההילר הזה יוכל לפתור

לה את הבעיה. יתר על כן, גם אם הוא יכול, יתכן שיש מטפלים שיוכלו לעשות זאת בצורה טובה יותר, או מהירה יותר, או נכונה יותר למערכת שלה. אינני מזלזל כלל בהילר הזה. הוא אחד מההילרים עליהם התכוונתי להמליץ בהקשר של בעיה זו, במידה וטל יפנה אלי (כפי שציינתי בהודעתי). אבל חלק מהסיבה לכך היא שהוא היה יכול לבדוק ולהגיד להם אם יש להם מה לחפש אצלו או לא. זה לא נכון לדעתי להגיד בשמו מה הוא היה אומר, מפני שזה לא בטוח שזה מה שהוא היה אומר. לאנשים שונים, במצבים שונים, הוא אומר דברים שונים - ולאו דווקא את מה שאת מכירה ממנו. גם אם ל-90% מהאנשים הוא היה אומר את מה שאמרת, זה עדיין לא אומר שלאותה מטופלת פוטנציאלית הוא היה אומר את הדברים הללו. מה שכן, אין לי שמץ של ספק (ואפילו קל שבקלים) שהוא יכול להקל בהרבה על סבלה; אבל לא תמיד זה הדבר הנכון לעשות... לעיתים עדיף לטפל בבעיה מהשורש (ולא תמיד הוא יכול לעשות זאת. באמת. לדוגמא, אם תקוע למישהו כדור של אקדח בחזה, אז צריך קודם להוציא את הכדור...). בקיצור, ההילר הזה, למרות עוצמתו וכשרונו, איננו המטפל האולטימטיבי לכל אחד, בכל בעיה. המטפל הטוב ביותר, בעיני, הוא זה היודע מתי עדיף להפנות את המטופל למטפל אחר! זה נובע בין היתר מיכולת אבחון רחבה ואמיתית, החורגת מ"אבחון בעזרת כלי הטיפול הנוכחיים שלו". את מכירה את האמרה "מי שיש לו רק פטיש, נוטה להתייחס אל כל דבר כאילו הוא מסמר"...? מטפל צריך להתאים לבעיה+למטופל... כל העניין הוא בהתאמה. והפטיש הטוב ביותר בעולם, לא יוכל לטפל ביעילות בבעיה שדורשת בכלל מברג, שלא לדבר על בעיה שדורשת משהו אחר לגמרי.

deep ocean

New member
אתה צודק לחלוטין

אני תיקנתי את הדברים שכתבתי, בשיחה עם טל, מבלי שראיתי את ההודעות שלכם. אמרתי לו-שהיא תנסה ללכת אליו פעם אחת, ותראה אם היא רוצה להמשיך. ללא הבטחות.

deep ocean

New member
ושוב אני אגיד את זה

לא כל מטפל מתאים לכל מטופל. סתם נסחפתי. בכל אופן כמו שציינתי, בשיחה עם טל הבהרתי את הכל ללא היסחפות.

למעלה