צריך טקסטים...

NeBudi

New member
צריך טקסטים...

שלום אני לא מוכר כאן בפורום, אז דבר ראשון השם שלי הוא אלי (始めまして!), אני בצבא ואני לומד יפנית כבר 4 חודשים. כרגע אני לומד קנג'י ויש לי בסביבות 80, למרות שאני עדיין לא שולט לגמרי בדקדוק, הטיות וכוווווווווווווווו.... בבקשה, האם מישהו יודע איפה אני יכול להשיג טקסטים ביפנית (טקסטים עם קנג'י מלא)? עיתונים, ירחונים, גם קומיקסים הולך. זה פשוט צריך להיות משהו שאני יכול לקחת עלי לבסיס, לרכבת, ל#^%$*@... הייתי מעדיף עיתונים לנוער, כמו ראש1 שלנו, כדי שהרמה של הטקסט תתאים לרמת ידע שלי - אבל זה לא חייב. מישהו מכיר מקום שאפשר להשיג פרסומים ביפנית?

furrball

New member
ברוך הבא!

בישראל מן הסתם קשה מאוד להשיג טקסטים ביפנית, בחנויות פה לא מוכרים אפילו עיתונים. אז האפשרויות הן - או לקנות מאתרים כמו אמזון, או להוריד מתוכנות שיתוף קבצים. אני התחלתי לקרוא קצת novels לנוער. אני מוריד אותם מאי-מיול (חיפוש: 一般小説 ) ומדפיס לקריאה אח"כ. הבעיה שכל המילונים שאני משתמש בהם נמצאים רק באינטרנט או במחשב. אז אני צריך לבדוק את כל המילים שאני לא מבין לפני שאני יוצא מהבית. זה מבאס אותי לאין קץ שאני לא יכול להיכנס לחנות ולקנות ספר ומילון, כמו שעשיתי כשלמדתי גרמנית. אבל, לא נורא.

GnomeBubble

New member
תיקח בחשבון גם

שעם ארסנל של 80 קאנג'י בלבד עיתוני נוער, למשל, יהיו קשים בשבילך. אני ממליץ לך על טקסטים עם פוריגאנה (אותיות הירגאנה קטנות מעל הקאנג'י) - ככה גם תוכל להיתקל בקאנג'י חדשים וללמוד אותם וגם להבין בכל מקרה. מנגה עדיפה מספרים, פשוט בגלל שאם לא הבנת משהו מהטקסט יש סיכוי שבכל זאת תבין מהתמונה, וגם בגלל שדי קל למצוא מנגה מעניינת עם פוריגאנה. הבעיה היא, כמובן, שבארץ קשה מאוד למצוא מנגה ביפנית. רוב הסיכויים הם שתצטרך להזמין מיפן, יש אתרים מתאימים לזה. אם יש לך כסף כדאי לך גם להזמין מיפן מילון אלקטרוני כדי שתוכל גם להבין מילים חדשות שאתה נתקל בהם בדרכים. אם לא, תצטרך להסתדר עם זה איכשהו.

tals56

New member
בעעע להזמין מנגה מיפן לא רעיון טוב

רציתי פעם להזמין אבל ירדתי מזה,המשלוח עלה יותר מ12 מנגות :S אבל יש בארץ כל מיני חנויות שמיבאות מיפן פוסטרים וכאלה אז אולי תבקש מהם שיביאו לך כמה מנגות... יש אתה החנות הזאת ANIME HOLIC ששם אמרו לי שבעל הבית ישמח להזמין לך דברים ביפנית הזה הנה האתר שלהם (תיכנס לפורום) http://animeholic.net/

GnomeBubble

New member
ממה שהבנתי

הם לא מביאים מנגות ביפנית (אין קהל), אבל יכול להיות שהם יכולים להזמין מנגות שתבקש ביחד עם שאר המשלוח. לא יזיק לנסות.

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifלגיא יש כמה מנגות ביפנית

|לינק|http://www.zzeien.com/|סלינק| ^^

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifמי שאין לו שום דרך אחרת

להשיג מנגה ביפנית
ולמען האמת- מנגה של נארוטו, למשל, עלתה אצלו 50₪, שזה מחיר לא רע כל-כך, בהתחשב בעובדה שבאמת אין מאיפה להשיג ^^

Okuryo

New member
כמה עולה מילון אלקטרוני כזה?

ואיך משתמשים בו? האם זה נוח כמו JDIC, למשל?

GnomeBubble

New member
די יקר

המחירים מתחילים ב-$120 לפי מה שראיתי ועולים בהתאם לתכונות. לכל מילון יש תכונות שונות: כמות מילים, מילונים מקצועיים, שפות אחרות, יכולות זיהוי קאנג'י, מילון קוקוגו (יפני-יפני) ועוד. מבחינת נוחות זה נראה לי עניין אישי, אבל בסופו של דבר כשאתה בדרכים אין לך הרבה ברירה (אלא אם יש לך מחשב כף-יד).

Okuryo

New member
באמת יקר.

אני, אישית, חושב שאעדיף כבר מחשב כף-יד. אבל בינתיים אני יכול להשתמש במחשב אישי, כי אני לא נמצא בדרכים הרבה. וגם ככה אני מתעצל לקרוא ביפנית בעזרת מילון, אף שאני חושב שכדאי שאתחיל.

tals56

New member
אממ מהנה רעיון שלי

אפשר מחשב כף-יד לחבר לפלאפון דור שלישי (שיהיה מהיר האינטרנט)ואז לגלוש לJDIC וזהו XD הא וזה גם אפשרי עם מחשב נייד רגיל...

NeBudi

New member
ממה ששמעתי מחבר

גלישה באינטרנט מדור 3 עולה בסביבות 9 ש"ח לדקה

NeBudi

New member
בעצם פשוט יותר

לעשות את מה שאני עשיתי. השתמשתי ב-KIKI'S KANJI DICTIONARY, הוספתי למועדפים את העמוד שבו מופיעים כל הקנג'י לפי הרדיקלים שלהם והפכתי אותו ל"זמין במצב לא מכוון" כשאני מסמן שאני רוצה לשמור דפים מקושרים. עכשיו גם כשאני לא מחובר לאינטרנט אני יכול להשתמש במילון רגיל. אפשרות החיפוש של האקספלורר והכלים של הIME היפני מכסות כמעת את כל הכלים של JDIC

NeBudi

New member
:S

טוב אני לא באמת מתיימר לקרוא טקסטים ברמה הנוכחית שלי. אני צריך טקסטים כדי לפגוש שוב ושוב סימנים שאני מכיר, להשתמש כמה שיותר בקנג'י וככה לחזק את מה שאני יודע. אני קצת מוגבל באפשרויות כי אני בבית בקושי פעם בשבוע (עכשיו אני בבסיס). צריך לבדוק את כל הדברים שכתבתם... תודהתודה!! האמת שיש לי היסתייגות קלה למנגה, כי נראה לי (תקנו אותי אם אני תועה) ששם יהיו יותר סלנג או כל מיני מושגים כמו וואקזקי - דברים פחות יומיומיים ושימושיים.

GnomeBubble

New member
יש במנגה הרבה סלנג

וגרוע מכך, דיבור שהוא לא סלנג (פשוט צורות דיבור שאף אחד לא מדבר בהם במציאות), אבל אף אחד לא אמר שתלמד לדבר מתוך מנגה. זה בסך הכל נועד לשפר את הרמת הקריאה וההבנה שלך את השפה. כשתוכל לקרוא ספרים, תעבור לספרים, אבל בינתיים אל תקשה על עצמך יותר מדי.

GODnapoleon

New member
יווו איזה יופי שיש שרשור כזה

כי אני בידיוק רציתי לשאול איפה אפשר לקנות מנגות ביפנית. תודה. תודה.

למעלה