צריך זריקת עידוד

L i r a n 5

New member
צריך זריקת עידוד

את החופש הגדול ביליתי בציפייה למגמת ערבית [כזכור נאלצתי לותר על פיזיקה + 5 יחידות מחשבים בשביל השפה האהובה]. התחילה לה כיתה י"א, הגיע שיעור ערבית הראשון ו..... אוי ואבוי קודם כל אחרי שבשנה שעברה נתנו לי להבין שהמורה הטובה יותר בבית ספר היא שתלמד את המגמה, פתאום מופיעה לה מי שלימדה אותי בכיתה י'. מצד אחד לבנונית ככה שבערבית אין לה בעיה, מצד שני מורה שלא משתלטת - עד כמה רחוק אפשר להגיע עם מורה שיכולה לעמוד 5 דקות ולהתחנן לשקט?? זאת עוד הבעיה הקטנה מבחינתי חשבתי וציפיתי שעם פתיחת המגמה המורה תסביר לנו לקראת מה אנחנו הולכים, תגיד לנו איך נחלק את החומר כלומר לאיזה תחומים. במקום זה אני מרגיש שכיתה י' ממשיכה כאילו י"א והמגמה לא התחילה. שוב קטעים מפגרים על דן חלוץ וציפי לבני. הצקתי קצת למורה והיא חושבת שאם היא תעשה שיעור תחביר אז זה ישעמם אותנו ולכן עדיף לגעת קצת בכל נושא. ככה יוצא שעד שהטמבלולים מבינים את החלוקה לבניינים [שוב, זה חומר משנה שעברה] או את בינוני פועל ופעול, הופ הופ טרללה המורה אומרת לנו לעבור לאנסין. אני אומר: אם כבר התחלת פועל, בואי נמשיך עם הפועל! שבוע הבא הטמבלולים שוב לא יבינו מה המאפיין של בניין 2! מצטער על החפירה והניסוח אני פשוט מעוצבן ולחוץ [בבקשה תרגיעו אותי ותגידו שגם אתם התחלתם ככה את המגמה...]

umbrella777

New member
נראה לי שללמוד עם לבנונית זה

חוויה מעניינת..כי כמה כבר יוצא מורה שבאמת מכירה את השפה, התרבות וזו שפת אם?? בד"כ אלה ישראליות שלמדו תואר וזה לא אותו דבר.. לגבי המשמעת- עצוב לשמוע שזה המצב במגמה. אמורים להגיע לשם אנשים ש*רוצים* ובוחרים, ובכיתה יא הייתי מצפה לבגרות מסויימת... לגבי התכנים- בסה"כ אתם לומדים שבועיים וחצי. יש לכם עוד הרבה ללמוד, פשוט ההתחלה זאת חזרה לרענן את מה שנשכח או שהמורה הקודמת הסבירה אחרת.. אתם עוד תלמדו הרבה גזרות ובניינים וכו' (אני לא זוכרת מה בדיוק למדתי בי"א..) גם אצלי המורה היתה מחלקת את זה, כי מאבדים סבלנות הרבה זמן בנושא אחד.. אני חושבת שאתה צריך לתת לה צ'אנס, ולהבין שאולי יש אנשים שזה לא בא להם בכזה קלות והם לא בהכרח טמבלולים כהגדרתך. לאנשים שונים יש תפיסה שונה..

אני לא חושבת שיש לך מה להיות מעוצבן ולחוץ

גם אני ביב', ועדיין לא התחלנו משהו *ממש* חדש, אלא חוזרים קצת על הגזרות והתחביר פה ושם, כי אחרי הכל, אף אחד לא ממש נגע בזה בחופש. תאמין לי שיש לך מספיק זמן לגעת בכל תחום, אני לא מאמינה שתגיע לבגרות בלי לדעת תחביר או פועל. וכן, גם העיתונות שהיא מלמדת אתכם זה חשוב וגם על זה נבחנים. תהנה ממה שאתה עושה עכשיו, ואל תלחיץ את עצמך סתם, זה חסר טעם. שבוע שבועיים ואנשים בטח יבינו שמספיקים לשחק, וגם התחנונים לשקט יפסקו. בינתיים, בהצלחה!

אז אנחנו הפרייארים היחידים?

על השיעור הראשון בחופש, טראח! כתבה שהיא הוציאה מאיזה עיתון מצרי. על השיעור השני אינה ואחיותיה...
I feel so used...

חחח...אני אישית מתה על המורה שלי

לערבית כי היא באמת אחלה בנאדם ואחלה מורה (לא יוצא להתקל הרבה בשילוב הזה בבי"ס) אבל על השיעור הראשון אינה ואחיותיה ובשיעור השני אנסין של עמוד על המלחמה בלבנון...
בכל אופן אצלנו המורה מחליטה מראש איזו שעה מיועדת למה (יש לנו 5 שעות בשבוע השנה בי"ב. כך שיש- תחביר, פועל, עיתונות, ספרות ואנסין). וגם אצלי בכיתה י"א לקח זמן עד שהתאפסנו על עצמנו והפנמנו את המשפט שהמורה מאוד אוהבת להגיד: "שכל מכווץ" (שנה שעברה אחרי שהמיקוד התפרסם סרבנו בתוקף ללמוד כל מה שירד במיקוד...השנה נשלים את כל מה שפספנו
) אולי קצת חפרתי אבל גם אני ויתרתי על ביולוגיה למען ערבית ואני ממש לא מתחרטת כי זו אחלה שפה- היא קלה יחסית לאנגלית וצרפתית, היא שימושית, הציונים ממש טובים והשיעורים ממש ס22ה!

צטלע

New member
../images/Emo45.gif בול אותו דבר.

גם לי יש מורה ממש מעולה, וגם בנאדם מעולה, אני מכירה אותה מהחטיבה וממש התפללתי שהיא תלמד את הגוש הזה
אני ב-י"א עכשיו יש לי בול אותו דבר כמוך, כאילו 6 שעות שמחולקות מראש לתחביר, פועל, עיתונות, ספרות. את מהצפון?
גם לנו על השיעור הראשון קיבלנו אנסין כזה לקרוא על המלחמה בלבנון

aymanzt

New member
יש מצב שתגידי איך קוראים למורה שלך?

אם אין בזה חשיפת פרטים כמובן

לנו יש 6 שעות

גם תחביר פועל עיתונות ושטויות כאלה. את העיתונות כמעט סיימנו, ונראה לי שאח"כ נעשה עוד סיפור שנשאר לנו וכתבות מפמ"ר וכאלה. בתחביר עוד לא התחלנו השנה, ובפועל נשארו 2 גזרות אאל"ט
. ועכשיו לזוז ללמוד למבחן על פו"י, עו"י, כפולים, ועוד כל מיני דברים חביבים
.

L i r a n 5

New member
יש לך במקרה קישור

בו ניתן למצוא את כל החומר שצריך ללמוד לבחינת הבגרות ב 2 יח"ל ראשונות וביחידת לימוד שבעל פה [אם יש חומר לדבר הזה בכלל]. תודה.

אמממ אני יכולה להעלות לפה את

הסילבוס שחילקו לנו בתחילת שנה, אבל אני גפ אחפש קישור.

L i r a n 5

New member
מעולה תודה

אני בטוח שכשיהיה לי החומר מול העיניים אני אהיה פחות לחוץ.

הסליבוס ל-2 יח' השלמה ל-5.

פועל:
שלמים.
הידמות בניין 8.
ע. מנצוב ומג'זום.
סביל.
כפולים.
פו"י.
עו"י.
לו"י.
מהמוזים.
מורכבים (פו"י+לו"י). עתונות:
20 שיעורים (לנדאו או ספר אחר).
6 כתבות מפמ"ר. תחביר-אקטיבי:
ריבויים (רש"ז, רש"ן, רשמב"א).
זוגי.
משפטי זיקה.
"אן" ואחיותיה.
"כאן" ואחיותיה.
ערך היתרון וההפלגה.
מקור/ ע. מנצוב.
5 השמות (אלו שמתאימים עצמם לפי היחסות, לא אלו שמתווצלים).
סביל/ "תם"+מקור.
מחוסרי תנווין.
תיאור מצב (חאל)/ משפט מצב.
שלילה מוחלטת.
פועל בעל 2 מושאים.
הקריאה.
תיאור אופן (מטלק).
מספרים.
תנאי. תחביר-פאסיבי:
תיאור סיבה ותכלית.
תיאור זמן ומקום.
תמייז.
מא ההתפעלות.
סמיכות מדומה.
משפטי זיקה "מא"..."מן". ספרות:
3 סיפורים.
שיר.
בחינה בכתב: כתיבת חיבור על דמות/בעיה/רעיונות/סוף אחר.
בחינה בע"פ:שאלות תוכן או רעיונות מרכזיים (ללא טקסט). קלאסית:
קוראן- 10 סורות.
קטעים קלאסיים- 7 קטעים.
בחינה בע"פ: קריאה רהוטה+תרגום+רקע. בחינת בגרות בע"פ
קטעים קלאסיים.
קוראן.
ספרות.
נושאים לשיחה (אני ומשפחתי, אני ובית ספרי, תוכניותיי לעתיד)
אקטואליה (לפי 6 כתבות מפמ"ר או שיחה פתוחה). מבנה הבחינה
פרק ראשון: הבנת הנקרא-44 נק', פועל-13 נק', תחביר-15 נק'.
פרק שני: עתונות-18 נק'.
פרק שלישי: הבעה בכתב-10 נק' (חיבור על אנסים המופיע במבחן או על קטע נתון או אחד מהשירים והספורים שנלמדו).
משך הבחינה: שעתיים ורבע.

L i r a n 5

New member
=[

אוח לא נעים לי אחרי שהקלדת את זה...... אבל בקשתי את החומר ל 2 היחידות הראשונות לא אלה שמשלימות ל 5.... בכל אופן אני מאוד מודה לך על ההשקעה.

אה, אוי.לא הבנתי אותך נכון :/

טוב זה בכל מקרה שימושי
. אני אחפש אם יש לי את של שנה שעברה, סביר להניח שכן.

L i r a n 5

New member
השגתי את החומר

הדבר האחרון שאני רוצה זה להעיק עליכם, אבל בכל זאת, אני חייב לדאוג לעצמי קצת. ובכן, הפועל - גזרת השלמים : מה בדיוק אני צריך לדעת על גזרת השלמים? על מה עבדתם בשיעורים? מה כתוב לכם במחברת בנושא הזה? שוב תודה.

גזרת השלמים-

בעצם, לדעת את כל הזמנים והנטייה בכל אחד מהבניינים (1-10 פרט ל-9), ואת התופעות שיש בבניניים השונים.

למעלה