צריך הצעות

• פותח הנושא ewtk
  • פורסם בתאריך

ewtk

New member
צריך הצעות

שלום אני בי"ב ומתגייס בסוף השנה. אני רוצה בעיקרון קרבי. שבוע שעבר הייתי ביום שדה וקיבלתי חובלים. אני מתלבט בין הרבה דברים..חובלים, אגוז, ימ"ס,דובדבן,שלדג.. אודה אם תוכלו לרשום מזה כל אחד בקצרה(ייחוד) כי אני לא ממש מתמצא ואיך מגיעים וכו' תודה!

B i g B

New member
תשובה

אוקיי אז בגדול: חובלים - מסלול בחיל הים שבסופו אתה הופך לקצין מפקד בכלי שייט. אגוז - יחידה שפועלת בעיקר במתאר השטח הלבנוני, הייחוד שלה הוא כושר ההסתוות שלהם בשטח (במילים פשוטות להתחפש לשיחים וסלעים לבנוניים) ימ"ס - יחידת המסתערבים של מג"ב, מתחפשים לערבים ומבצעים מעצרים ופעילות מבצעית בלב האוכלוסיה הפלסטינית. דובדבן - יחידה מיוחדת שבה יש צוותים של מסתערבים וצוותים שלא מסתערבים, עוסקת במעצרים ופעילות מבצעית מורכבת. שלדג - יחידת הקומנדו של חיל האויר, אין פרטים רבים על היחידה מלבד פרסומים זרים שטוענים כי שלדג מסמנים מטרות בלייזר בשביל טילים מכווני לייזר של מטוסי ומסוקי קרב. אין להסתמך על המידע כמקור מהימן או מוסמך, כל האמור פורסם בעיתונאות (זרה ומקומית).

ewtk

New member
מה הייתם ממליצים לי ולמה?

ומה לא הייתם ממליצים לי?

B i g B

New member
אף אחד לא יכול לקבוע מה יותר מתאים

לך. זה משהו שאתה צריך לגלות לבד על סמך ההיכרות שלך עם עצמך. אני לדוגמא יודע שאני לא רוצה לעשות קורס חובלים מכמה סיבות, לדוגמא: אני מעדיף משהו יותר מבצעי בשטח, קבע ארוך מדי (4 שנים) וכו'. לעומת זאת אגוז, מגלן, דובדבן, יח"טיות ואולי שלדג זה יחידות שאני יותר רואה את עצמי בהן (מבחינת מה שאני מעדיף, לא הצבא). לך עם ההרגשה שלך.

למעלה