צריך הערכה....

beni165

New member
1288.....

מזכיר לי שפעם מזמן, כשהייתי בן 10 בערך, אולי אפילו פחות, הגיעו אלי מטבעות עם הספירה האיסלמית וחשבתי שיש לי מטבעות בני 600 שנה ... לענין המטבעות: המטבעות הן מטבעות ממרוקו, הקטן מביניהם הוא של 2 FALUS והגדול של 3 FALUS, שניהם מתקופת כהונתו של מוחמד ה-4 (1276-1290 בספירה האיסלמית או 1859-1873 בנוצרית). השווי של הקטן הוא מ- 2$ למצב GOOD עד 10$ ל-VERY FINE (המטבעות בתמונה במצב GOOD פחות או יותר, יותר פחות מיותר...) הגדול שווה בין דולר לששה דולר. בני

בני, יש לך ללא ספק יותר מידי

... זמן פנוי. איך אתה מוצא את כל התשובות האלו? ושאלה לי אליך, כמנהל הפורום: האם אתה חושב שזה חינוכי לקרוא למטבע "פאלוס"?...

beni165

New member
בעזרתו העדיבה של KRAUSE

לא שלנו... אלא אם כן יש משהוא שהוא לא סיפר לנו עליו... בכל מקרה הקרתי את המטבעות, כך שזה היה עניין של דקה לאתר אותם בטלוג. ומה הבעיה עם "פאלוס"??

beni165

New member
לפני ש-astrok יראה

רק עכשיו שמתי לב שכתבתי עדיב....

galcool

New member
לי יש שאלה אחרת;

מה מגן דויד עושה על מטבע של מדינה איסלאמית, ובקמרה הזה, מרוקו? (גם ראיתי בחו"ל מגיני-דויד מעטרים קירות של כנסיות, כך שיכול להיות שבתקופות מסויימות מגן הדויד היה סמל לא רק ליהדות).

beni165

New member
אתה צודק

הסבר קצר פה אבל, אנחנו נוטים לשייך סמלים חד משמעית ושוכחים שבעצם מדובר במורות גיאומטריות, כמו שצלב הקרס שאומץ ע"י הנאצים והיום מחריד אותנו, מעוד מקובל כקישוט במזרח. גם שני משולשים אחד מונח הפוך על השני (מגן דוד...) היו בשימוש נפוץ עד שאומצו ע"י היהודים.

beni165

New member
שוב טעות

כמובן שמדובר בצורות ולא במורות (צ ליד מ - הקלדה חצי עיוורת
) ואם כבר אז למעטה התכוונתי ל"עמוק בפנים" ולא הפנים... טוב רק התעוררתי

coincollector

New member
נקודה מעניינת

לא יודע אם מישהו שם לב, אבל השאלה הראשונה שאנשים שואלים לגבי מטבע זה "כמה זה שווה?"... לא "מאיזה מדינה זה?"... לא "האם זה עתיק?"... לא "האם זה מטבע יהודי/ישראלי?"... לא "מה תוכלו לספר לי על המטבע הזה?"... השאלה הראשונה היא: "כמה זה שווה?". אגב, אני לא מתכוון "לרדת" על זיו. כמעט כל מצטרף חדש לפורום הזה, זו השאלה הראשונה שהוא שואל.

beni165

New member
אתה צודק coincollector

גם אני חושב ככה, ולכן, אם תשים לב, התשובה שלי בדיוק הפוכה. קודם מה מי מאיפה ורק בסוף הערכת שווי גסה...

zininininizidj

New member
שאלתי מכיוון ש....

רציתי לקנות אותו.... והוא עולה 300 ש"ח (שניהם) ולכן שאלתי קודם....כדי להיות בטוח... עכשיו אחרי שאני יודע אני כבר לא אקנה אותו

coincollector

New member
האם...

האם ידעת מאיזה מדינה הוא? אם כן, אז כדאי להוסיף את האינפורמציה הזו בשאלה, ואז יהיה לנו יותר קל לחפש בקטלוגים. במקרה בני הכיר את המטבע הזה וידע לענות מהר. מישהו אחר (אני למשל) היה מוותר על החיפוש כי קשה לזהות מטבע רק לפי תמונה. אם לא, אז השאלה הראשונה שלך היתה צריכה להיות מאיזה מדינה הוא, ורק אח"כ כמה הוא עולה. לא מומלץ לקנות מטבעות בסכומים גבוהים, כשאינך יודע כלום על הרקע שלהם.

zininininizidj

New member
רק הייתה לי תמונה ושנה....

שנת 1200+... אז חשבתי שהוא שווה אולי את הכסף

beni165

New member
כמו שכבר כתבתי

המטבע מסוף המאה ה-19. לא כל כך עתיק, יש הרבה מטבעות מהתקופה הזו שעולים גרושים, בעיקר בגלל השכיחות שלהם.

coincollector

New member
לא כל מה שעתיק יקר

לא כל הנוצץ זהב, לא כל העתיק יקר. יש מטבעות ברונזה יווניים, רומיים ויהודיים עתיקים מתחילת ספירת הנוצרים ששווים פחות מ $50, כך ש 1280 זה לא בהכרח יקר. חוץ מזה, היה שרשור לפני כמה ימים שבו נשאלה השאלה מתי התחילו לתארך מטבעות לפי ספירת הנוצרים, והתשובה הייתה סוף המאה ה 15, כך שברור שמטבע משנת 1280 מתוארך לפי שיטת ספירה אחרת מהספירה המקובלת היום. מומלץ מאוד להכיר את הרקע של מטבע לפני שמשלמים סכומים גבוהים, כדי לא ליפול בפח.

beni165

New member
אם היית מקבל אותו

גם היית מתיאש ?
אני הייתי חורש את הקטלוג עד שהייתי מוצא...

coincollector

New member
גם אני, גם אני

תאמין לי, למטבעות שלי חרשתי את הקטלוג לאורכו ולרוחבו עד שמצאתי וקיטלגתי כל אחד. אבל עבור שאלת "כמה שווה..." אני בד"כ מנסה רק אם אני יודע פחות-או-יותר איפה למצוא. וחוץ מזה, הקדמת אותי

beni165

New member
עמוק הפנים

אנחנו אוהבים את זה... למצוא מטבע שלא מכירים ולחפש אותו בקטלוג, לדמיין בינתיים כמה הוא שווה...

beni165

New member
300 שקל????

קודם כל לא הייתי קונה אותם במצב כזה, לאחד חסרה חתיכה, הכיתוב מחוק וחסרים פרטים מהמטבע. ואם הייתי חייב, אז בטח שלא בסכום כזה....

למעלה