צריך המלצות

far from abyss

New member
צריך המלצות

בימים הקרובים אני מתכוון לרכוש כמה ספרים והייתי רוצה לשמוע המלצות על ספרים שרכשתם או שקראתם לאחרונה (כמובן ספרים שעוסקים בנושאים היסטוריים). כבר סימנתי לי את "היסטוריה של הזמן המודרני" בהשראת כמה מהאנשים פה שהרחיבו עליו ואחרי שקראתי עליו מעט. הייתי שמח לקבל עוד המלצות. תודה :)

gordian

New member
סטלינגראד

ספר מצויין של אנטוני ביוור המראה את הלחימה מהצד של החיילים שמתחו את שיא היכולת (גם את הקיבה) כל פרק מסוכם במוסר השכל של אחד הדמויות סיפור עם רוסי או איזו אנקדוטה מתוך איזור הקרבות ספר מעולה לא רק היסטוריה

כמה...

1 - "מדוע ניצחו בנות הברי" של ריצ'ארד אוברי, מציג גם כרוניקה של נקודות מפתח בשלבי ההכרעה של מלחה"ע וגם ניתוח מעמיק של תהליכי עומק שהביאו את הניצחוון. 2 - "רובים חיידקים ופלדה" מאת ג'ארלד דיימונד, ספר על הגבול בין היסטוריה למדע פופולרי המנסה להסביר מדוע חברות שונות ביבשות שונות התפתחו בקצב שונה. מרחיב אופקים. 3 - "המזרח התיכון" מאת ברנארד לואיס - סקירה מקיפה על תולדות המזרח התיכון מהאמפריה הביזנטית ועד למאה ה20. 4 - "היסטוריה של הזמן המודרני" מאת פול ג'ונסו, סקירה מקיפה על המאה ה20.

סמיאגול

New member
הנה כמה

תורת המלחמה בארצות המקרא-ידין היסטוריה-פוליביוס תולדות רומא-טיטוס ליוויוס קרבות מופת- כתריאל בן אריה העם הישראלי- און זית פרקי יומן- מאיר הר ציון אלטלנה- שלמה נקדימון בוקע הקרח- סובורוב

Antonio Montana

New member
גם סטאלין של רדזינסקי.

הספר על סטאלין של אדוארד רדזינסקי, העסיק אותי זמן רב בצבא. יש גם את הספר על ישראל 1967 , שכחתי את שם המחבר. גם כן מומלץ בחום.

dimdim

New member
אני מציע גם

את ה"הסטוריה של ברית המועצות 1917-1991" של ג'פרי הוסקינג. ספר אובייקטיבי, מקיף ומקצועי ביותר. הספר הראשון בנושא שקראתי שלא מנסה להוכיח שהקומוניזם היה טוב או רע, אלה מנתח עובדות ומנסה להראות את ההסטוריה מכל הצדדים.

למעלה