צריך המלצה

nadav2605

New member
צריך המלצה

שלום, התחלתי בזמן האחרון לשמוע הרבה ג'אז. בעיקר סקסופון ופסנתר כמו john coltrain, miles david, bill evans וכו'. אני מאוד אוהב את הסגנון הזה ואני מחפש עוד המלצות לאמנים שמנגנים מוזיקה מהסוג הזה. בעיקר פסנתר, אני מאוד אוהב ג'אז עם פסנתר. אשמח מאוד גם לקבל שמות של ביצועים לשירים ידועים כמו fly me to the moon וכו'. תודה רבה מראש!

elimarcus

New member
הנה עוד כמה המלצות מהתקופה

ללא סדר מכוון ברשימה, הנה כמה שמות עם מגוון סיגנונות נגינה שכדאי לשמוע: Ahmad Jamal - piano Oscar Peterson - piano Bobby Timmons - piano Count Basie - piano Duke Ellington - piano Phineas Newborne - piano Sonny Rollins - saxophone Hank Mobley - saxophone Stan Getz - saxophone Chet Baker - Trumpet Clifford Brown - trumpet Cannonball Adderley - saxophone

nadav2605

New member
תודה, ועוד משהו

דווקא לא חיפשתי ממש מהתקופה ההיא כי אני גם רוצה לשמוע דברים קצת יותר מודרנים וגם האיכות הקלטה מאז היא די נמוכה. יש דברים בסגנון הזה גם מהתקופה שלנו? תודה!

elimarcus

New member
האיכות של הקלטות טובה מאוד

ההקלטות של רודי ואן גלדר משנות 1956 והלאה הם באיכות הכי גבוהה - אל תפקפק בהקלטות הללו בכלל - כל עוד זה לא הפך ל MP3 או נמצא באוסף ללא שם שהועתק באופן לא חוקי, אין שום דבר לחשוש, העידן הדיגיטלי לא הוסיף כל כך הרבה כמו שאולי ניתן לחשוב - ההקלטות הכי טובות עדיין מבוצעות קודם כל ע"י מישהו עם אוזניים טובות וראש טוב למוסיקה - הציוד והמדיום של ההקלטה הם משניים לגמרי - ויותר מדי טכנאי קול והקלטות היום מסונוורים ע"י הצעצועים של הטכנולוגיה, ואינם נותנים מספיק תשומת לב לעיקר - האמן, כלי הנגינה שלו, המוסיקה עצמה

elimarcus

New member
לגבי פסנתרנים יותר עכשיוויים

הנה כמה שמות (ללא סדר עדיפות) Keith Jarrett John Hicks Tommy Flanagan Brad Meldhau Benny Green Gonzalo Rubalcaba Ahmad Jamal - recordings from 1985 and after Michel Petruccianni Esbjörn Svensson Abdullah Ibrahim (Dollar Brand) Hal Galper Chic Corea Marc Copeland Dave Burrell Bill Charlap Richie Beirach Myra Melford

למעלה