צריך המלצה

צריך המלצה

ליין, או משקה אלכוהולי אחר, או קוקטייל.. או משהו שמתאים לפתיחת ארוחה של סושי בתודה מראש

MidNight Flame

New member
תיקון הגיה לכולנו -

סאקי כפי שהוא מוכר לכולנו בכלל אמורים להגות כ"סאקה".

יפה לך לתקן את עצמך :]

וברוח זו, איפה אפשר להשיג סאקי בארץ? וכמה אמור לעלות? ואיך מגישים אותו? והאם יש עוד משקאות מומלצים?

MidNight Flame

New member
90% מהישראלים אומרים סאקי אבל...

מסתבר שצריך להגיד סאקה
לגבי שאלותייך אני אשאיר לגדולים ממני ובעצם - שאל את מנהלנו היקר מוש.

siete

New member
הטעות בגלל האמריקאים

יש מעט מאד מלים באנגלית הנגמרות בהברה פתוחה ובסגול. לכן האמריקאים עוותו לחיריק. כותבים Sake ויש לומר סאקה.

LaDjA

New member
סאקה וצ'ויה משיגים ב...

מכולות סיניות (למשל "מזרח-מערב" בשוק-הכרמל או בהרצליה), או ב"טיב-טעם". המחיר בד"כ סובב את ה-60 ש"ח. במקומות האלה ניתן לקנות גם בקבוקי חרס וכוסיות חרס מסורתיים לסאקה. (בבקבוק יעלה 20-50 ש"ח, וכוס 6-15).

siete

New member
רק סאקה זול יחסית מגישים חם

כמו שוודקה זולה יחסית מגישים קפואה.

Sanchez

Member
אני חולק עליך לגבי הוודקה הקפואה !! כל וודקה (ואני מדגיש "כל"), רצוי לשתות קרה מאוד/קפואה, כדי להנות. כמו שיין אדום שותים בטמפ. החדר (האירופאי).

siete

New member
בוודקות יקרות זה ביזבוז

ודקה שנעשית בזיקוק דודי למשל. נכון שאפשר לשים גרי גוס, סמירנוף שחור, סטולי קריסטל, קטל וואן, ואבסלוט לוול במקפיא. אבל פחות טועמים אותם ככה. כל מה שרוצים לטעום את כולו רצוי להגיש בטמפ' חדר, או טיפה יותר קריר - אחרת מאבדים את הטעם. אני אישית מעדיפה וודקה מהמקפיא, אבל לגבי "רצוי" זה משהו אחר לגמרי.

j o s i e

New member
אם אתה מעוניין במשהו מתוק

צ'ויה אומה, ליקר שזיפים.

סער א

New member
אין כמו צ'ויה...

למי שלא ממש בקטע של לשרוף את הנשמה עם סאקה אז צ'ויה זה המשקה לאורחה יפנית טובה שיכר (יין) שזיפים מעולה מתקתק וטעים שהולך נהדר עם הטעמים היפניים .

סער א

New member
בטיב טעם ו...

יש מלא סוגים , זה לא סיפור יקר אני כבר לא זוכר כמה עלה לי בפעם האחרונה אבל זה לא סיפור גדול....

j o s i e

New member
פעם אחרונה שבדקתי

יש בחנות המשקאות במתחם ביג בקריות, איפה שמתקיים שוק ראמלה לוד בימי שני. אז ככה- אני יודעת בוודאות שיש ב50 שקל אבל זה מחברה שעוד לא טעמתי,והכי הרבה שזה יכול לעלות (לדעתי,אני לא בטוחה..) זה לא מעל 100 שקלים. זה בא בצנצנות ירוקות ולפעמים יש שזיפים בפנים.

סער א

New member
זה נכון שיש כזה בצנצנת ירוקה , אבל

זה רק סוג אחד , ויש עשרות סוגים שונים ובגדלים שונים .

למעלה