צריך הכוונה

צריך הכוונה

אז ככה אני בן 24 סטודנט לכלכלה וכרגע בתקופת המבחנים של סוף שנה א'.ובזמן האחרון אני די מתלבט האם לעזוב את הלימודים (כי לא טוב לי שם,ואני מרגיש שזה לא בישבילי,ואני לא ממצה את עצמי),ולחזור לשירות קבע.אני יודע שיש שיגידו שנפלתי על הראש....אבל די נמאס לי מהמקצוע הזה. אודה מראש על כל עזרה.

אתה יכול לעזור?

תוכל לפרט על הלימודים של התואר בכלכלה, אני שוקלת ללמוד כלכלה, אשמח אם תוכל לתרום מנסיונך,

צריך לשקול היטב לפני שעוזבים מסלול לימודים

הי, מצטערת שאתה מרגיש ככה. אני מניחה שזה לא כיף להמשיך ללמוד למבחנים כשאתה בתחושה של תסכול כלפי התחום שאותו אתה לומד. קשה לענות תשובה מעמיקה למדי לשאלה שלך כי לא נתת הרבה פרטים (כמו – ממה בדיוק אתה לא מרוצה בלימודים, למה אתה מרגיש שזה לא בשבילך, ואיך היית רוצה למצות את עצמך טוב יותר). אבל אני מרשה לעצמי לומר בכל זאת שני דברים כלליים למדי: לעיתים קרובות יוצאי צבא קבע צעירים חשים צורך לחזור לשירות בגלל קשיים שבהם נתקלו באזרחות. אני חלילה לא אומרת שלא צריך לחזור לקבע, אבל צריך לשקול היטב את הסיבה לכך, ואת הטווח הארוך: האם אתה עושה את הצעד כי זו הקריירה שמתאימה לך, או כי לא מצאת את עצמך עדיין באזרחות. הדבר השני הוא שלדעתי לכל סטודנט קשה להרגיש תחושה של מיצוי עצמי בסוף שנה א'. זו שנה של לימודי מבואות בסיסיים, ואין בה הרבה התעמקות והעשרה – שמתחילות יותר בשנה ב'. אולי בשנה הבאה תרגיש יותר טוב עם הבחירה שלך?

התסכול נובע בעיקרו

מהציונים שאני מקבל במבחנים.בסמסטר הזה החלטתי להשקיע ולא החסרתי אף שיעור(הרצאה או תירגול)ועשיתי את כל השיעורים.וכשאר מגיעות התוצאות אז במקרה הטוב הצלחתי לעבור בציון 60 ובמקרה הפחות טוב כשלון מה שמחייב מועד ב. גם אם אני רוצה לחזור לשירות קבע (דרך אגב אני השתחררתי כחייל סדיר ולא הייתי בקבע)אין הדבר אומר שאני באמת אצליח,לכן אני בכל אופן ממשיך את המבחנים,ונקווה לטוב. בכול אופן תודה.

למעלה