צריך הכוונה.

• פותח הנושא is00
  • פורסם בתאריך

is00

New member
צריך הכוונה. ../images/Emo58.gif

מישהו ראה את הפרק ה-7? אתם יכולים להגיד לי כמה סצנות של אריה יש שם והאם ג'ון עדיין נעדר מהפרקים? מה לגבי רוברט? הם הגיעו לקרב שלו עם חזיר הבר? אני נטשתי את סדרת הטלוויזיה, אבל אני מנסה עדיין לעקוב אחרי כמה אירועים מרכזיים מהספרים, שבכנות בעיקר מעניין אותי לדעת איך הם יצליחו להרוס גם אותם(בפרק ה- 6 הם עשו את זה עם בראן והפראיים), וכמובן אחרי ג'ון והמפגש שלו עם המהלכים הלבנים(בהנחה שלא החליטו גם להשמיט את הקטע הזה, כדי לחסוך מהצופים את הזאבים). ועוד שאלה אחת - תגידו הבחורה הפראית שנשבתה בקטע עם בראן בפרק ה-6... זאת אמורה להיות אושה?

ניר4819

New member
אמנם לא ראיתי את פרק 7 עדיין

אבל הבחורה הפראית שנשבתה עם בראן אכן אמורה להיות אושה. ולמה נטשת את הסדרה? לא מוצאת חן בעיניך?

is00

New member
בהחלט.

הסדרה היא פשוט שיעמומון אחד גדול של דיאלוגים והשינויים שהם מכניסים בעלילה הם פשוט יותר מדי, ולטעמי הרסו לחלוטין את המקור שלה. העלימו את הזאבים, סרסיי של הסדרה היא בכלל לא סרסיי של הספרים, די העלימו גם את העורב התלת-עיני, משמע כנראה הולכים לשנות מאוד גם את הסיפור של בראן. לא קיימת שום ריאקציה בין סאנסה לסנדור ועוד הרבה דברים. אלו חלק מהסיבות, שלטעמי, גורמות לי לחשוב שבעונה ה-2 הם ייתרחקו אפילו יותר מהספרים ועד הסוף שלה כבר לא יהיה כמעט שום קשר בינה לבין הספרים, חוץ מהאירועים החשובים בספרים, אבל גם זה לא בטוח. לגבי אושה... אם זאת מי שאמורה לשחק את אושה זה אומר שהם הולכים להכניס עוד כמה שינויים ענקיים בסדרה, כי... מי שמשחקת את אושה נראית שברירית מדי ודי נמוכה למה שמתואר בספרים. בספרים אושה היא בחורה גבוהה, מגויידת חזקה ועוד. כשהודור לא בסביבה אושה היא זאת שאחראית על הנשיאה של בראן והבחורה שהם לקחו לתפקיד ,פיזית, לא נראית מתאימה לזה.

רננה90

New member
בתור אחת שלא אוהבת פנטזיה בכלל

אבל נשבתה בקסמי הסדרה הזאת- ככה זה!! כל אחד שקורא ספר ואח"כ רואה את הסרט יגיד את אותו הדבר. אי אפשר להכניס 400 עמודים לעונה. אתם, שקראתם את הספרים בטח דמיינתם את הדמויות ופינזטתם על איך זה באמת נראה, ואולי בסוף זה לא תואם לדמיון. אתם יודעים מה הולך להיות, ומצפים לראות את הקטעים החזקים שאהבתם בספר, אבל זה לא ככה. אל תרדו על הסדרה יותר מידי, יש כאלה שבאמת נהנים ממנה!

is00

New member
750 עמ'.

והיה אפשר בקלות להכניס אותם לעונה של 10 פרקים, אם היו רוצים, ורק שתדעי... אי אפשר ממש לקרוא לסדרה הזאת פנטסיה(בעיקר סדרת הטלוויזיה), אז אולי זאת אחת הסיבות שאת נהנת ממנה. ואגב, אין לי שום בעיה עם שינויים לעיבודים המבוססים על ספרים, אבל יש לי בעיה עם עיבודים גרועים לספרים, וזה אחד הגרועים בהם, לטעמי.

ניר4819

New member
אני די מסכים איתך

כשאני רואה את הסדרה, אני מנסה לשכוח שאני מכיר את הספר ויודע מה יקרה הלאה וכדומה. מנסה להתייחס לסדרה כיצירה עצמאית לחלוטין. התוצאה היא שאני באמת נהנה ממנה, אפילו מאד.

nathaliesh

New member
גם אני מנסה להתייחס לסדרה כיצירה עצמאית

הבעיה היא, שבעיני, כיצירה עצמאית היא לוקה בחסר בבניית עלילה וכיצירה שהיא קו ישיר למרטין היא לוקה בחסר בהמון דברים אחרים. צפיתי בפרק 6 ביס, אבל אני די מתחילה להתייאש ממנה.

בתור אחד שלא ראה את הסדרה אבל ראה את התגובות

לא מדובר בעניין של דמיון ופנטזיה על איך שזה נראה. הספרים נותנים תיאורים מפורטים. אם אדם שבספרים מתואר כאדם שגובהו מגיע כמעת ל2.30, מצפים שבסדרה ישימו ענק שיתאים. או שיגדילו מישהו באמצעות משחק מחשב או משהו. לפי הסיפורים זה לא קרה. אם ליסה מתוארת כיצור נפוח שהשריד האחרון ליופיו זה השיער שלה, ולפי הסיפורים זה לא ככה. אם קייטלין מתוארת בספרים ככה ובסדרה אחרת... אם הזאבים לוקחים חלק מרכזי כל כך בספרים ובסדרה הם כמעט לא מופיעים, זה דפוק. את יכולה להשבות בקסמי הסדרה. את לא יכולה להעלות ביקורת על קוראי הספרים שיודעים מה אמור להיות. אולי זו הייתה סדרה מוצלחת אם היא לא הייתה קשורה לספרים. אבל בתור סדרה שנושאת את שם הספרים, והדמויות בה נושאות את שמות הדמויות בספרים, ומתנהלת לפי הקו הכללי של הספרים, יש משהו שמצופה ממנה. זה לא עניין של דמיון ופנטזיה כי יש המון דברים שמתוארים כל כך בפרוטרוט בספרים..

ודאי שהיא יכולה

לדעתי : בסופו של דבר , כל הסיפור מסתכם לאנשים שמבחינתם או שתהיה סדרה נאמנה לחלוטין למקור או שלא תהיה , מול אנשים שמבחינתם סבבה שיש סדרה , והם סלחנים יותר בגישה , וקלילים יותר ביחסם לסדרה. כמו שאדם יכול לקטול את הסדרה בגלל סיבותיו שלו , כך ניתן להביע דיעה על מה שהוא כותב , כל עוד לא גולשים למלל לא מתאים , הכל פתוח לדיון , למה לא? ואגב, להבנתי הסדרה נכון לעכשיו נושאת רק את שם הספר הראשון , אחרת היו קוראים לה שיר של קרח ושל אש . הסיפא שלך ממחיש לי בדיוק את הטעות שלך , כי מה שאתה כותב הוא דיעה , אתה ה יית מצפה לנאמנות למקור של ג'ורג' מרטין שיכול לתאר גבעול עשב ב-3 עמודים , ויש וקראים אחרים שזה מעייף אותם , או כאלה שזה לא מעייף אותם אבל סבבה שיקצרו ויכולים לחיות עם התוצאות עד עכשיו , או שומו שמייים , כמוני , נטולי דרישות לחלוטין ונהנים מהסדרה. זה ענין של העדפה אישית , ולא הדיעה שלך או שלי צריכות לקבל עדיפות על אחרות , בטח לא ברמה שהן מעל לדיון.

CallMeCavanaugh

New member
קראתי את הספרים, אוהב את הסדרה

הסופר התחיל את דרכו כתסריטאי טלויזיה, והדבר ניכר בכתיבה שלו - היא מאוד סינמטית. הסדרה מצליחה להציג את העיקר בספרים בצורה טובה ולדלג על התפל. הבעיה היחידה שיש לי איתה היא מקומות שבהם היא מסבירה מה קרה, במקום לתת לצופים להבין לבד. בקשר למקומות שבהם היא לא נאמנה לספרים - אני אוהב את זה. זה מאפשר לסדרה להפתיע אותי, למרות שאני כבר מכיר את הסיפור.

קרקלה

New member
כן, הליהוק של אושה מוזר ביותר.

אין בה שום דבר גברי, סתם קוזינה גנרית, אבל מלוכלכת (בטח תתייפה בהמשך). אולי קברניטי הסדרה לא יכלו להתמודד עם דמות שהיא אישה די צעירה, בלי שתהיה כוסית. בזבוז, כאב להם. הרי אולי הם יוכלו להמציא לה סצנת סקס אנאלי עם הודור או עם נאן הזקנה. בקשר לסצנות הזאבים - הזאבים גדלים ויכול להיות שאפילו אי אפשר להשתמש כבר בכלבי האסקי! צריכים אפקטים, אתה יודע כמה כסף זה עולה? מי צריך את זה?

אין דבר כזה סדרה שתענה על כל מה שמופיע בספר

אחרת כל ספר צריך לקחת 6 עונות טלויזיוניות , בשוםסדרת מד"ב או פנטזיה שהוסרטה אין יכולת לענות על הכל ולכן צריכים לצמצם, אם הפסקת לראות מה משנה לך מה קורה בסדרה? לי אישית הסדרה נראית טובה מאד ,ברור שיש פספוסים , אבל צריך לזכור שאנחנו חיים בעידן בו מקצצים עלויות , אין פרות קדושות , תראו כמה מהר כיסחו את היקומים של סטאר דרק וסטארגייט משיקולי רייטינג , למרות שלי נראה גם משיקולי עייפות של הכותבים. היום לא משקיעים כל כך הרבה בסדרות , בטח לא מעולם הSCI FI ובטח לא בעונה הראשונה בלי לדעת כמה יחזירו מההשקעה, צריך להגיד תודה שבכלל הרימו אותה.

is00

New member
ברור שלא.

אבל עדיין...קצת יותר נאמנות למקור. ואגב...כדי שהיא תהיה נאמנה למקור כל ספר ייקח 6 עונות? אתה צוחק, נכון? הספרים הם ארוכים, אבל זה בגלל שיותר מחצי מהם מוקדשים לתיאורים מפורטים של נופים, מאכלים, משתאות, בגדים,אנשים והכי חשוב - מה שהולך בתוך הראש של דמויות ה- POV. גם אם הסדרה היתה נאמנה מילה במילה למה שקורה בספר היא לא היתה צריכה יותר מ- 6-7 פרקים של שעה כדי להגיע לסיומה כי אין בה כל כך הרבה דיאלוגים כמו שאתה, כנראה, רוצה להאמין. משמע, גם אם היא היתה יותר נאמנה למקור, היה ל"מאמצים" שלה הרבה זמן למרוח על סצינות שלא היו ולא נבראו. גם מספיק לסצינות הסקס שהם אוהבים להכניס שם.

ניר4819

New member
לגבי פרק 7 (ספוילרים)

אריה לא מופיעה בפרק, אבל ג'ון כן מופיע בו. ורוברט ערך בפרק הזה את המפגש עם חזיר הבר, מה שהוביל בסיום הפרק למעצר של נד - זו הייתה הסצינה המסכמת של הפרק.

למעלה