גם נוויל היית משערת שיהיה בהפלפאף, נכון? איפה לעזאזל מתואר שג'יימס וסיריוס היו קרובים במיוחד, לופין היה מרוחק, ופיטר סתם? ועל סמך מה את אומרת שהוא לא היה איתם הרבה? אין לזה שום ביסוס בקאנון, זה לחלוטין פאנון.
ו***כתוב*** בהחלט כתוב שסיריוס וג'יימס היו הכי קרובים. ונוויל מגלה אומץ לא פעם, בספר החמישי, והראשון, ופה ושם גם באחרים. אז מה פתאום שהוא יהיה בהפלפאף? זה הדבר שרולינג מדגישה, לדעתי, שנוויל די שלומיאל אבל לא מתאים להפלפאף.
את נוויל אנחנו מכירים ורואים מספיק בשביל לדעת שהסטיגמות שכביכול שייכו אותו להפלפאף (והוא אמר את זה בעצמו) מוטעות, אבל את פיטר אנחנו לא מכירים מספיק בשביל להחליט.
כתוב בספר החמישי "האפלפף טובת הלב לקחה את כל השאר" מה שאומר שבהפלפאף יש גם טובי לב, אבל גם מי שאין לו בדיוק תכונות בולטות במיוחד של אומץ שאפתנות או חוכמה, ופשוט כל מי שיאן לו הולך להפלפאף...
זה די אמיץ, כל פעם שאני חושבת על זה זה מצמרר אותי. והוא גם היה מרגל במסדר עוף החול מטעם וולדמורט. (הוא רימה את דמבלדור!) והוא בטח התגנב בטירה בלילה המון פעמים ביחד עם הקונדסאים. אם אני לא טועה, לפני שהתגלתה הבגידה שלו, הוא בעצם זכה באות מרלין.(או משהו כזה) למרות שבעצם כל הדברים האלו הם מפחדנות. מתישהוא הוא יצטרך גם להחזיר את חובו ולהציל את הארי. הוא יצטרך לגלות גם אז קצת אומץ.
מוזכרים גם אנשים מבתים אחרים אבל ברור שהוא יכיר הרבה יותר טוב את אלה שמהבית שלו.. זה כמו אצלנו בד"כ מתחברים יותר עם ילדים מהכתה ופחות מהשכבה (למרות שלי השנה קרה הפוך..) אבל אצליהם זה קצת שונה בגלל שיש את העניין של התחרותיות בין הבתים..