צריך דעה...

צריך דעה...

כשאני קם מאוחר (2-3 בצהריים נניח) אני בכל מתפלל תפילת שחרית.. קורא את ברוך שאמר ואשרי יושב... ואחרי זה קריאת שמע ועושה עמידה אם התפילין... האם מותר לעשות את זה למרות שעבר זמן קריאת שחרית?? ומה אני עושה אם אסור? פשוט אני רגיל לסדר הזה כבר 4 שנים ! תודה מראש

אממממ

אישית, ולעניות דעתי אני לא יודע אם אסור... אבל להבא, טוב לשאול , כי אם זה 4 שנים היה טוב לשאול מלכתחילה....
בכול אופן אני לא יודע מה התשובה אבל שיהיה לך בהצלחה!
וע"י שאלות זה תהליך של למידה, תוכל לפתוח דף חדש ולהתחיל מההתחלה להתפלל בזמן
אם הזמן שהתפללת בו לא היה נכון... המשך יום טוב
ושבוע טוב!!

asaf2000

New member
תגובה

תפילת שחרית אפשר להתפלל רק עד חצות היום. בשעה שאתה קם אי אפשר כבר להתפלל שחרית לכן אסור לך לקרוא את פסוקי דזמרא וברכות קריאת שמע. מה שתעשה זה תניח תפילין, תקרא את ברכות התורה, תקרא קריאת שמע ותתפלל מנחה עם התפילין.

תשובה

כמו שאמר ר' אסף רק באתי לחדד בקיצור נמרץ: רק ברכות השחר ברכות התורה קריאת שמע [בלי ברכותיה] ותפילת 18 של מנחה כמובן כי אסור לתפלל שחרית אחרי חצות היום אלו הם ברכות לבטלה ח"ו.

עוד משהו קטן בנוגע לנושא

תודה רבה על התשובות. כלומר אסור לקרוא את ויברך דויד? אסור לקרוא אשרי יושבי ביתך? אסור לקרוא ברוך שאמר? צריך לעשות קריאת שמע בלבד או להתחיל "מהפרקים שלפניה"? ואם אני עושה עמידה עם התפילין , אני צריך לעשות עוד פעם עמידה כי לא עשיתי שחרית נכון? כי מי ששכח שחרית עושה פעמיים מנחה.. אז איך הולך הסדר?

תשובה

לעניות דעתי אתה יכול לקרוא את שחרית אבל לא את הקטעים שיש בהם ברכות כמו ישתבח וברוך שאמר. וגם אז זה לא נחשב כתפילת שחרית רק כפרקי תהילים [אם תאמר למשל פסוקי דזמרה] ולימוד תורה [אם תאמר למשל רבי ישמעאל אומר,קורבנות וכו']. מה זה הפרקים שלפני קריאת שמע? אם הכוונה לברכות שלה שלפניה ואחריה אז אסור לקרוא אותם לפחות לא בשם ומלכות [בלי שם השם]. רק מי שאנוס יכול להתפלל תשלומין ולא נראה לי שאם לכתחילה אתה קם ככה מאוחר כל יום יש לך התר להתפלל שתי תפילות ,אחת כנגד שחרית. רק מי שנאנס יכול להתפלל תשלומין.

למעלה