צריך בבקשה המלצה

BlackSmack

New member
צריך בבקשה המלצה

אני מכוון לעשות וידאו פתיחה לאתר שלי (צלם הדשוט www.headshots.co.il)
ועוד כמה סרטוני וידאו שיוספו לבלוג ואקליט את עצמי voice over)
עתידית יכול להיות שאזמין אורחים לבלוג.
אני משתמש בZOOM H1 בתור מכשיר ההקלטה שלי.

אשמח להמלצה על מיקרופון טוב בשביל שיעשה את העבודה
ואם יש צורך גם מיקסר (בשביל הפאנטום פאוור) אני לא יודע כמה עולים הדברים האלה,
אבל אני מחפש משהו זול אבל שיתן תמורה טובה לשקלים שלי.

תודה מראש,
מוש

לרונטל

New member
המלצה על מיקרופון

היי מוש,
מדוע אתה לא משתמש בזום כמיקרופון ורוצה אחר? הוא מצויין לעבודה כזו כמו שאתה צריך, רק להציב אותו על סטנד ולהקליט בפורמט WAV ולא MP3. הוא גם סטריאופוני כמו שאתה יודע.
עם המיקרופון הזה אתה לא צריך כרטיס קול שנוסף והוא עושה את העבודה, אני משתמש בו הרבה מאד והוא יעיל ביותר.
אם בכל זאת אתה רוצה מיקרופון אחר, יש לך מיקרופונים של חברת AKG, במחירים שמתחילים בערך ב300 שח אבל תצטרך כרטיס קול קטן.
עלות של כרטיסי קול בסיסיים וסבירים מתחילים בערך ב 500-600 שח.
בהצלחה

BlackSmack

New member
תודה רבה, יש לי עוד שאלה

אני חושב שהזום יכול להיות אחלה לסרטונים אבל מה עם וויס אובר? בטוח שיש דברים שמיועדים לזה יותר מהזום.
ומה ההבדל באיכות מבחינת כרטיס קול או מיקסר?

לרונטל

New member
VOICEOVER

הוא טוב גם לעבודה הזאת, אם החדר שאתה מקליט בו שקט, בלי הד, אין לך שום בעיה להקליט איתו קריינות.
אתה צריך להקפיד שהזום יהיה על סנטד ולא להחזיק ביד כי הוא רגיש מאד לכל חיכוך ולהקפיד להקליט עם הספוג שלו, זה מסנן לך רעשי רקע.
תשתמש באזניות טובות כשאתה מקליט, זה יעזור לך לכוון את העוצמה של המיקרופון לפי הקירבה שלך אליו.

לגבי שאלתך על כרטיס קול ומיקסר:
כיום כמעט כל כרטיס קול, החל מהבסיסי ביותר מגיע עם מיקסר פנימי דיגיטלי (ראה תמונה של המיקסר של כרטיס הקול שלי, הוא אמנם לא בסיסי אבל מסביר את הרעיון :)).
אתה לא יכול להקליט למיקסר בלבד, אתה חייב כרטיס קול צריך כדי להקליט למחשב, הכרטיס הוא מכשיר ההקלטה שלך כך שאם אתה קונה מיקרופון חיצוני, אתה חייב כרטיס קול בלבד.
מיקסר זה ציוד נוסף שמאפשר לך לשמוע כלים נוספים ברמקולים או מיקרופונים נוספים, בערוצים שונים בעת ובעונה אחת, לשלוט בעצמת האות שיוצא לרמקולים ועוד תכונות אחרות, המיקסר מתחבר לכרטיס קול ומהכרטיס אתה מקליט.
להקלטת קריינות אתה לא צריך מיקסר, רק כרטיס קול או להשאר עם הזום.
אם יש לך שאלות נוספות, אשמח לעזור.

על מה אתה מדבר?

הכרטיס קול (במיוחד בדגמי שמיועדים לסטודיו ביתי) הם עם מיקסר מובנה שעליו אפשר להקליט לתוך תוכנה ייעודית (קיובייס , פרוטולס, לוגיק ודומיו).

כרטיסי קול בלי אפשרות הקלטה ישירה של מיקרופון רק אומר שאין על הכרטיס פרה אמפ שמגביר את הסיגנל של המיקרופון

ב90 אחוז מהכרטיסים לא צריכה להיות בעיה

בהצלחה

למעלה