צריך בבקשה את עזרתם

צריך בבקשה את עזרתם

הבנתי שבכדי לכתוב ספר עדין ורצוי להשתמש בתוכנה אחרת מוורד.

משום מה בוורד הדפוס לא יוצא מדוייק ויפה כמו בתוכנה אחרת...

איזה תוכנה עדיף להשתמש?

רצוי לציין שאני רוצה לצרף בספר גם תמונות וחשוב לי שהם ישארו באיכות גבוה ולא יפגמו כמו שקורה בוורד.

תודה

אפשר ליצור גם בוורד דברים נפלאים

תלוי מאד מה הדרישות שלך
בגדול - צריך תכנת עימוד, וורד איננה כזו.
יש את אדובי אינדיזיין, יש את תג, ויש את 3B2. וישנן תוכנות נוספות, השאלה מה המטרה שלך ואיזה ספר אתה מעוניין להוציא.
וורד לא תומך בצבעי CMYK ובכלל בפרופילי צבע, לכן לא מומלץ לעבוד איתו כלל בשביל ספר עם תמונות צבעוניות. (לגבי האיכות אני חושב שאין בעייה להוציא מוורד תמונות באיכות טובה אם הן באות ברזולוציה גבוהה)
בכל מקרה רצוי שתעביר את העבודה לאיש מקצוע שמבין בזה ולא תעשה לבד דברים שאח"כ תתחרט עליהם.

תודה על העזרה

למעשה אני מוציא ספר שכלולים בו גם תמונות ...

התמונות באיכות גבוהה מאוד ורואים אותם מצויין בהדפסה. אבל בכל זאת אמרו לי שכדאי לעבוד תמיד באינדיזיין כי היא טובה יותר ומתוחכמת יותר... השאלה אם היא מסובכת לעבודה, או שקל ללמוד אותה. בהתחשב בכך שאני מכיר את הוורד מצויין.

אם זה בערך אותו דבר או שונה לחלוטין...

תשובותיי

יש הרבה סיבות למה לעמד באינדיזיין ולא בוורד.
וורד לא מאפשרת גלישה, בלידים וצלבי חיתוך
וורד לא מאפשרת עבודה בצבעי CMYK
וורד לא מאפשרת עבודה על כפולת עמודים
וורד לא מאפשרת (לבינתיים) שימוש מלא בפונקציות OpenType, במיוחד לא בעברית
ועוד הרבה סיבות.
אינדיזיין היא תוכנה שצריך ללמוד, וגם גרפיקאים רבים שלמדו אותה נרתעים מלעבוד איתה, כי בסופו של דבר עימוד ספר, פשוט ככל שיהיה, בדרך כלל מצריך ידע טכני יותר מאשר עיצוב פלייר או באנר.
קל וחומר למי שלא למד אותה.
דבר נוסף - הרבה אנשים מכירים את וורד מצויין, אך אין להם שום ידע בטיפוגרפיה, בסדר ובעימוד, ולכן התוצאה נראית בהתאם.
דבר נוסף - בשביל ספר צריך לקנות פונטים מקצועיים וטובים ולא להסתפק בחלופות החינמיות (והדי-גרועות) שמגיעות ביחד עם windows.
אם אתה מעוניין להיכנס לתחום של עיצוב הספרים - הייתי ממליץ לך ללמוד את תכנת אינדיזיין לעומק, בקורס או בשיעור פרטי.
אם אתה מעוניין להוציא לאור ספר אחד או אפילו כמה, אבל אין לך את הזמן ואת הכסף לקורס, לתוכנה ולפונטים - הייתי מציע לך לעשות מה שעושים רוב הלקוחות שלי...

בהצלחה

הבנתי את הרמז... תודה רבה

לצערי אין לי כרגע הרבה זמן, אז לבנהתיים אסתפק בתשובות שקיבלתי..

שיהיה לכם המשך שבוע טוב ותודה רבה על התשובות.

בהצלחה רבה

ואם החלטת ללכת על זה לבד, ויש לך שאלות באינדיזיין וכו' - אתה מוזמן בשמחה להעלות את שאלותיך ונשתדל לעזור

פודיום6

New member

למעלה