צריך את עזרתכם!

צריך את עזרתכם!

היי, אני בן 24 והסיפור שלי הוא כזה, השתחררתי מהצבא הלכתי לשפר בגרויות מ4 ל5 יח', וגם עשיתי פסיכומטרי, מכיוון שלא השקעתי כ"כ ופשוט לא הצלחתי לתפוס את עצמי וללמוד, קיבלתי ציונים די נמוכים (בית ספר סיימתי עם תעודת בגרות מלאה ממוצע 85) לפני שנה אחרי שאמרתי נואש ללימודים (למרות שיש לי רצון עז ללמוד) הלכתי להיבחן במכון יעל והתגלה אצלי ADD. החלטתי רק היום לטפל בבעיה וניצבת בפני הבעייה הבאה: אני מובטל כבר חודשיים והציעו לי לחזור לקבע (פשוט אין שוב עבודות כרגע) מצד שני הציעו לי להירשם ללימודים שמתחילים בפברואר שנורא מעניינים אותי אני יודע שאם אחזור לקבע לא אוכל ללמוד תוך כידי, וגם אפסיד את תחילת הלימודים באוקטובר אם ישתפר מצבי (שאז כבר אהייה אחרי גיל25), מצד שני אם אתחיל ללמוד ואפסיק שוב, אז אני יצא קרח מכאן ומכאן, החלטתי לגשת היום לרופא משפחה לקחת הפנייה לנאורולוג, השאלה שלי אם יש סיכוי שהוא יגרום לי לשבת וללמוד ולהתעלם מהגירויים מסביב, ואם יש סיכוי שזה יקרה לפני שהתייאש מהלימודים. חשוב לציין שיש לי רצון עז ללמוד, רק שאני מתקשה להושיב את עצמי לזה, מה דעתכם? יש לכם עיצה בשבילי? בתודה מראש לכולכם

papylove

New member
הלבטים העומדים בפניך

לא קלים. מצד אחד עומדים הלימודים שהם חשובים לדברים רבים אבל יש לך בעיה קטנה ואתה לא בטוח שתוכל לסיים אותם מצד שני ישנה האפשרות לחזור למעגל העבודה (שבמקרה שלך הוא חזרה לשרות בקבע) אבל גם כאן לא בטוח שהתעסוקה היא תהיה לאורך זמן רב. לפי המצב בימנו במדינה שום דבר לא בטוח ושום דבר לא ודאי לא בקבע לא באזרחי ולא בלימודים. השאלה הנשאלת כאן היא מה טוב בשבילך בלבד. מה אתה רוצה יותר מה מתאים לך יותר כרגע. אם תלך ללימודים ונניח שסיימת תישאר עם הבעיה לאחר הלימודים למצוא עבודה למרות שאפשר למצוא (מי שמחפש ורציני תמיד מוצא). יש גם את הבעיה של איך תתקיים בזמן הלימודים ואיך תשלם אותם. אם תחזור לקבע (בהנחה שיש לך להיכן לחזור-האם העבודה מובטחת?)לא תלך ללמוד כרגע לא בפברואר ולא באוקטובר (ואולי כן אם תוכל לשבל עבודה ולימודים)אבל תהיה לך עבודה, תוכל לחסוך וכן בעתיד תוכל לשלב גם שרות בקבע ולימודים שאתה מעוניין בהם ואולי יהיה גם קידום בעבודה. אבל יכול להיות שגם אחרי תקופה מסויימת לא יחדשו לך את החוזה בקבע אבל אופציה זו קיימת גם באזרחי. אתה צריך לשבת אם עצמך ולחשב את השיקולים לטובה ולרעה של כל דבר כלומר מה היתרונות והחסרונות של ללכת ללימודים ומה היתרונות והחסרונות לחזור לקבע. אני אישית עם הייתי במקומך הייתי חוזרת לעבוד בקבע ובהמשך בודקת איך אפשר לשלב את הלימודים. אפשר לפרוס את הלימודים בקצב איטי יותר כשאתה עובד מה שאי אפשר לעשות כשאתה רק לומד. ישנם אנשים רבים שקשה להם רק ללמוד ובקצב שדורשים האוניברסיטאות. כשאתה לומד לאט בקצב שלך ולא תלויי באף אחד מתי תסיים את הלימודים אז הכל יותר מהנה

פ י י ר ו

New member
היי ארז

הנשק הכי חזק אצלך בפנים, והוא המוטיבציה. איני יודעת מה אחוז הלקות, או אותך כאדם. אך אני יודעת ומכירה מבפנים ומבחוץ את ההפרעה. לי יש אותה , גיליתי אותה לפני לימודיי התואר שלי, וזאת השנה ה4 והאחרונה שלי. רק אתה יודע את התשובות לשאלותיך! אוכל רק לייעץ לך ממקור ראשון, על פי נסיוני. אני עבדתי בתפקידי ניהול, אך הרגשתי שהקוגניציה שלי צמאה לידע, ושאני לא מסופקת מהחיים כפי שהם. יש לי שק מלא לקויות והפרעת קשב וריכוז אחת גדולה- אך בזכות המוטיבציה- שבדרך כלל מגיע מהמוח שדורש אתגר אני עומדת לסיים את התואר שלי. העיצה הכי טובה , ממני אליך, היא לשקול לימודים במכללת תל-חי- שם ישנו מרכז תמיכה מדהים לאנשים כמוך וכמוני, ובזכותם אני שייכת למסגרת לימודים כל שהיא. וכן ישנה המכינה המיוחדת לדסלקטים- המלמדת אותך כ3 חודשים איך ללמוד, ואיך לשרוד- ושוב עם התמיכה הכי חזקה שהייתה לי בחיים. תרגיש את עצמך, קח תזמן, כי הרי הכל נעשה בסופו של דבר בדרך שלך...

למעלה