צריך את עזרתכם

margaman

New member
צריך את עזרתכם

בת זוגתי ואני (שנינו חרדים בעבר) מתחתנים עוד שלושה שבועות, לפי רשימת המוזמנים יש נטייה לחשוב שמדובר במפגש של הל"ל :) ואני מספר לכם את כל זה כדי להזהיר אתכם שאם אתם חושבים להתחתן תחשבו על זה שוב...חס ושלום אני לא מתחרט לשנייה אבל זה חתיכת כאב ראש!! במיוחד אם אתם מחליטים להזמין את המשפחות וטיפה להתחשב בהם מבחינת אופי האירוע...יש כל כך הרבה קונפליקטים שלא לקחנו בחשבון בכלל...!
חשבנו לעשות ככה- חופה כדת וכמהדרין, אחר כך יושבים לאכול ואנחנו חותכים לחדר ייחוד (סתם כדי להירגע ולאכול משהו אחרי כל היום צילומים) ואז חצי שעה של ריקודים נפרדים שההורים שלנו ירגישו קצת בהיכלי מלכות, ואז שבע ברכות וכל המשפחה הולכת ואז אפטר פארטי לחברים...
יש לכם רעיונות יותר טובים? הייתם פעם בחתונה של יוצאים? מעניין אותי לשמוע...תודה מראש!

mlan

New member
הייתי בחתונה של יוצא עם חילונית

הייתה חופה רגילה (אבל הרב דיבר עם רמקול והכלה הקריאה "נדרים"), ריקודים נפרדים- אחרי רבע שעה מישהו הוריד את המחיצה והם הפכו למעורבים.
כנראה שבשביל ההורים שלך אתה צריך משהו יותר דתי..לי התוכנית שלכם נשמעת אחלה- נשמע שבאמת תצליחו להיות בכל העולמות

Sonic hedgehog

New member
לא לעשות עניין מהחתונה ולהתחתן ברבנות

ואז לעשות מסיבה על פי רצונכם?
לטוס לאירופה לטיול ולהתחתן שם?
להתחתן בחוף הים בשקיעה עם רב וחופה ואז לשבת לארוחת פיקניק?
בקיצור אם זה יהיה סתם ארוע קטן ולא רב משתתפים נראה לי שלכולם פחות יהיה איכפת מכל הבלגן מסביב

mlan

New member

הייתי בכמה וכמה חתונות כאלו

וזה עבד כך:
בהתחלה החתונה הייתה נראית דתית לכל דבר היה כסא כלה והחתן היה בצד אחר של האולם
החופה הייתה דתית
לאחר החופה ישבו לאכול אמנם מעורב אבל את המשפחות החרדיות שמו בצד והגישו להם מנות גלאט
אחרי המנה הראשונה היו ריקודים נפרדים חסידיים עם מחיצה
אח"כ שבע ברכות, המשפחה החרדית עזבה ואז התחילה המסיבה המעורבת לכל שאר החברים.
האמת שדיי נהניתי בחתונות האלו וגם החברה החילונים שמעולם לא רקדו ריקודי דוסים נהנו ורקדו יחד עם כל הדוסים
אצלי בחתונה פחות התחשבתי הדבר היחיד שהיה דתי אצלי היה החופה אבל ההורים שלי לא היו והאחים שלי נהנו מכל רגע זה היה ממש מפגש תרבויות בעניהם (הזמנתי להם מנות גלאט)

קודם כל מזל טוב,

בחתונתי היה איזור נפרד בקצה האולם למשפחתי,בהתחלה אכן הייתה מוזיקה חסידית ולאחר מכן עברנו למוזיקה "חילונית".
למרבה הפתעתי,החברים החילונים כולל חילונים מלידה,התלהבו מהריקודים החסידיים והצטרפו למעגל ועד היום זוכרים את זה כחוויה מעניינת.
(אגב,היחידה שלא נהנתה מזה היא אשתי,שאחרי רבע שעה הפסיקה את המוזיקה החסידית...)
אני ממליץ על הסידור הזה בחום.

במבה9

New member
מזל טוב!

הייתי בחתונה כזו, בערך כמו שארספואטיקה תארה, בהתחלה חתונה דתית, חופה רגילה והכל נפרד ובאיזשהו שלב כשרוב החרדים כבר הלכו הורידו את המחיצה והייתה מסיבה מטורפת.

אחר

New member
החתונה שלנו הייתה מאוד דומה למה שאתה מתאר

קיבלנו אחר כך תגובות מאוד נלהבות מהצד החילוני של המפה

Sonic hedgehog

New member
למיטב זכרוני (הדי רעוע)

בדקתי את העניין וזה דווקא צורה מקובלת על האקדמיה ללשון

Unknown024

New member
לא כל כך

אמורים לומר "וזוגתו" או או "בת זוגו". לא מצאתי שיש ל"בת זוגתו" מקור ב"הלכה".

Unknown024

New member
בדקתי את הנושא ממש מזמן.

אחרי שכתבתי את ההודעה עשיתי חיפוש חוזר באתר של האקדמיה וראיתי את זה.
לעניינינו, כתוב שם שזו צורת לשון שגויה שהתפתחה במאה האחרון, אומנם היא אושרה עקב כך שהתרגלו לומר את זה. אך עדיין אין לזה מקור בשפה העברית הקדומה. לכן יותר נכון לומר "בת זוגו" או "זוגתו".

Pastafarian

New member
טוב, למדתי משהו חדש

עכשיו זה המצב הכי גרוע - עדיין יציק לי כשאנשים ישתמשו בביטוי, אבל אני לא אוכל לתקן אותם

מזל טוב

זה פחות או יותר הפורמט שפגשתי עד היום בין היוצאים שמאוד חשוב להם שהמשפחה תשתתף ותהיה מרוצה.

yatusha

New member
מזל טוב!

אם הייתי מרקע חרדי הייתי עושה שני אירועים נפרדים:
1. חתונה בבית כנסת עם ארוחה קטנה אחרי וריקודים
2. מסיבת חתונה לחברים

נראה לי מוזר להכניס את שני הצדדים (יוצאים פחות מחילונים) למצב לא נעים בגלל שוני תרבותי וגם כי אירוע מהסוג הזה בטח היה גורם להורים ולאורחים החרדים להרגיש לא נעים שטרחו ובאו ואז הם נאלצים לעזוב מוקדם.

השאלה המרכזית היא מי האורחים שלכם, אם הרוב חרדים/ דתיים/ יוצאים אפשר לעשות ריקודים נפרדים ועוד אזור למעורבים וכאשר האורחים המבוגרים מתחילים לעזוב להעביר בהדרגה את המוזיקה לישראלית ואז למסיבה רגילה (בהנחה שהחברים שלך צעירים כמוך וישארו עד מאוחר) כמו שנהוג בהרבה חתונות של דתיים לאומיים.

מקווה שהאירוע יעבור בצורה טובה ושכל הצדדים יהנו.

מזל טוב!

למעלה