צריחת דלק

tamil69

New member
צריחת דלק

ה-DRZ שלי עושה (בנסיעה די חסכונית בין עירונית - שיוט ב100) 26 ק"מ לליטר. זה ממש טוב או שנדמה לי ? יש לכם נתונים להשוואה ?

asparagos

New member
DrXR כל הזמן שובר שיאים על ה DRZ

בחסכנות, הוא הגיע לאזור ה 1 ל 30, ז"א ש 26 בשיוט זה תקין.

Dr XR

New member
אתה לא מעודכן...

31:1 זה השיא האחרון
וכן, 26:1 ב-100 קמ"ש זה מצויין.

mishmishoid

New member
פששש.. תגיד, אתה ההוא מהבדיחה

שניסה לאלף את הסוס שלו לא לאכול?

tamil69

New member
אז אתה גם...

מחובבי חסכון באנרגיה. איזה שנה הDRZ ? תגיד, הבנתי שבמכוניות חדשות גלישה עם מצערת סגורה מבזבזת 0 דלק. בDRZ ובאופנועים בכלל זה ככה ? או שעדיף ללחוץ על הקלאץ (או לאמיצים להעביר לניוטרל) ? יחי האקונו-דרייבינג (שישאר יותר כסף להתחרע כמובן...)

Dr XR

New member
זה לא בגלל שאני חסכן באנרגיה...

תצרוכת הדלק נבעה... איך לנסח את זה... בשל 'אילוצים' בעבודה
בשאר הזמן אני פשוט רוכב 90-95 קמ"ש בבינעירוני, אז יוצא 29 עד 30 ק"מ/ל'. כתוצאה מכך יוצא שאני שובר שיאים פה ושם. וכן, ברכבים מודרנים בעלי הזרקת דלק ישנו פרמטר במחשב ההזרקה שמונע מהמזרקים להיפתח כאשר המצערת סגורה והמנוע מעל סל"ד מסויים (בד"כ 1,500-2,000). כלומר אם תיסע בירידה עם גז סגור, המנוע יצרוך 0 דלק. ברגע שתלחץ על המצמד או שתעביר לניוטראל, מהירות המנוע תרד אל מתחת ל-1,500 סל"ד והמזרקים שוב יפתחו על מנת לשמור את המנוע במהירות סרק, כך שהם יצרכו יותר דלק.

וואללה ?

בעניין המכוניות, אם יורשה לי לטנף את הפורום... האם במצב הזה... שלמעשה אין תערובת... התערובת לא ענייה מדי ?

CBRRRRRR

New member
ב- DRZ זה ההיפך - מבזבז יותר דלק

יש מנגנון שנקרא coast enricher שהוא מנגנון מכני בקרבורטור שבאמצעות דיאפרגמה מיוחדת מעשיר את התערובת (מכניס יותר דלק) כאשר המצערת סגורה לגמרי והמנוע מסתובב במהירות שגבוהה מסרק. מטרת המנגנון למנוע נזק למנוע כתוצאה מתערובת עניה מדי בבלימת מנוע בירידות ארוכות, במיוחד בהתחשב בכך שהדרוזי מגיע עם כיוונון תערובת עניה במיוחד לצורכי עמידה בתקנות זיהום אוויר.

CBRRRRRR

New member
מדהים. לא ירדתי (עליתי) מ- 1:20

גם בנסיעה בינעירונית ב- 90 קמ"ש. טוב, עם FCR וכל מיני אבל אותו דבר היה לי גם ב- DRZ הקודם.

liori119

New member
מנצל"ש 1:19 בEGS-E זה סביר?

כבר הרבה זמן אני שואל את עצמי. גלג"ש אחורי 39 אחרי שהיה עוד פחות חסכוני עם גלג"ש 45.

למעלה