צריבת DVD - טירון בנושא..

gamooz

New member
צריבת DVD - טירון בנושא..

אני רוצה לגבות סרט DVD שיש לי, הסרט בגודל של כ-7 GB. רציתי לצרוב אותו על דיסק DVD ריק אבל הדיסק הכי גדול שקיים בארץ (כך נאמר לי במספר חנויות מחשבים) הוא בנפח של 4.7GB בלבד. אמרו לי שאפשר לחלק את הסרט לשני חלקים ואז לצרוב אותו על שני דיסקים, אבל אין לי מושג איך עושים את זה,אם מישהו יסביר לי איך לחלק סרט לשני חלקים אודה לו מאוד (אני עובד אגב עם נירו 6). תודה מראש

Alvie Singer

New member
...

כעקרון יש תוכנות צריבה ל DVD כגון Clone DVD וכו' שאיתן אתה יכול לכווץ את הנפח ל 4.7 ג'יגה ע"י הורדה באיכות ו/או סינון אקסטרות של הסרט, דיבובים וכו'...ובעזרת התוכנות אתה יכול גם לחלק את הסרט לשני חלקים.

gamooz

New member
אני לא רוצה לפגוע באיכות..

עדיף לי לחלק את הסרט לשניים. אין אפשרות לעשות את זה בנירו 6? ואם לא, אתה יכול לת לי קישור לתוכנה שעושה את זה? תודה רבה מראש

Ven0m

New member
הסברים

http://www.doom9.org/mpg/dvdbackup-guides.htm אם אתה רוצה לפצל לך על קטגורית DVD-9 -> 2 DVD±R עם זאת הייתי ממליץ לך לקודד מחדש שכן הבדל באיכות אתה כמעט בטוח לא תרגיש אם תעשה זאת בתכנה איכותית. אם אתה רוצה רק את הסרט בחירתך היא DVD2SVCD, אם אתה רוצה לשמור את התפריט ואולי אקסטרות שונות לך על DVD-REBUILDER כל המדריכים שם כהערת אגב, יש בארץ דיסקים של 9 ג'יגה (DUAL LAYER) אך במחיר מופקע והצורב שלך צריך לתמוך בטכנולוגיה. במקרה כזה אפשר פשוט להשתמש ב CLONEDVD או תכנה דומה להעתקה 1:1 של הדיסק

thats me1

New member
מצטרף

אני מנסה לקנות דיסקים של DUAL ובכל חנות שהלכתי אליה, אמרו לי שלא ניתן להשיג בארץ. איפה אפשר לקנות דיסקים כאלו?

Ven0m

New member
קודם כל תחליט מה אתה רוצה

לגבות רק את הסרט או גם אקסטרות והתפריטים ? אם רק בסרט רצונך, המאמר של PRO KILLER בקטגורית המרות DVD יתאים, הוא מדבר על AVI ל-DVD אבל השינויים הנדרשים עבור DVD ל-DVD פשוטים, אם תסתבך שאל כאן אם אתה רוצה לגבות גם תפריטים ואקסטרות, לא ידוע לי מאמר על DVD-REBUILDER בעברית, אבל אחד מיושבי הפורום הזה כתב מאמר על תכנה בשם DVD SHRINK שגם עושה את העבודה היטב(אם כי עם פשרה מזערית באיכות, כנראה שלא תרגיש בה)

Ven0m

New member
אין לי מושג

אבל למה לך דיסקים כאלה? מה הצורך המיוחד ?

gamooz

New member
קראתי את המדריך..

אבל הבנתי שמדובר שם על צריבת סרט ששמור במחשב ולא מדיסק לדיסק. אני רוצה לעשות דבר פשוט מאוד, לצרוב מדיסק לדיסק וברגע שהדיסק הריק מתמלא, להחליף לדיסק ריק ולגמור את הצריבה כך שיצא שהסרט מחולק לי לשני דיסקים. אני רוצה להעתיק את הדיסק במלואו כולל התפריטים והתוספות. בטוח שאי אפשר לעשות כזה דבר בנירו 6?

Ven0m

New member
בשביל זה צריך להשתמש במדריכים

בכותרת DVD9 -< 2 DVD5 במחשבה שניה, אולי CLONEDVD או תכנות דומות תדענה לעשות את זה בכל אופן אתה סתם מתעקש, קידוד מחדש כמעט ולא יביא לירידה באיכות אמנם המאמר שצריפתי מתאים לסרט שיש לך על המחשב אבל אם בלשונית MISC בתכנה שמוצגת שם אתה בוחר בתור INPUT DVD אפשר להשתמש בו עבור מקור DVD כמו במקרה שלך. כך וכך מעתיקים את ה DVD קודם למחשב, כי צריבה ON-THE FLY כלומר ישר מדיסק לדיסק לא מומלצת (ההעתקה מתבצעת אוטומטית עבורך דרך המדריך שהבאתי)

Ncoder

New member
יש חנויות שמוכרות ...

דיסקים עם אפשרות לצרוב משני הצדדים (DVD10 - 9.4Gb) אך זה בעצם כמו לצרוב ל-2 מדיות של 4.7 . מה שאתה צריך על מנת לבצע גיבוי מלא זה DVD-DL (דו שכבתי) שאפשר לאכסן בו עד כ-8 גיגה, חיפשתי ב-ZAP ומצאתי חנות אחת (בישראל) שמוכרת את המדיות האלה של חברת Ritek (נראה לי שזאת חברה טובה), המחיר לכל מדיה הוא 38 ש"ח והמשלוח חינם . * תוודא שהצורב שלך תומך בצריבת Dual Layer, וכדי שתתקשר לשאול באיזה פורמט ה-DVD הזה (פלוס או מינוס) והאם הוא מתאים לצרוב שלך .

Y. Welis

New member
עדיף לעבוד עם תוכנת העתקת DVD

מלא כמו DVD Cloner II או Instant Copy 8 (כשלפני כן צריך להעתיק את ה-DVD לדיסק הקשיח עם DVD Decrypter).

gamooz

New member
אוקיי, תודה רבה לכולכם..../images/Emo13.gif

רק שאלה אחרונה, האם התוכנות TMPGEnc DVD2SVCD שמובאות במדריך מותאמות ל xp? ושוב תודה לכל המסייעים.

amitay

New member
קודם כל

DL זה רק + כרגע. - בתהליכי פיתוח דבר שני כרגע עד כמה שידוע לי אין תוכנה שעושה את מה שאתה רוצה ON THE FLY כלומר חלוקה ל2 דיסקים תוך כדי צריבה. תחלק את הדיסק לשניים עם IFOEDIT יש שם אופציה לחלוקה ל2 דיסקים לצריבה ואם עדיין לא נכנס על 2 דיסקים תשתמש בDVDSHRINK

gamooz

New member
עוד משהו..

ראיתי כאן מאמר של kkdd בנושא חיתוך סרט לשניים. המאמר נכתב על סרט רגיל, למה שאני לא אוכל ליישם את אותו הדבר גם בסרט DVD?

amitay

New member
אוקי נראה לי שכדאי שתקרא קצת חומר

רקע בנושא פורמטים של סרטים ושל סוגי קונטיינרים שונים כגון IFO+VOB,AVI,MPG ואחרים. אני מניח שאתה מתכוון למאמר "פיצול סרט ל-2". א)צדןבר שם רק על סרטים בקונטיינר AVI שזה הפורמט שVD שומר אליו לא תוכל בעזרתה למשל לפצל כל סרט MPEG1/2. ב)הקונטיינר VOB של DVD יכול להכיל בתוכו רק ערוצי וידאו מסוג MPEG1/2. ולכן גם אם לא הייתה רוצה לשמור על תפריטים פעילים לא היית יכול להיסתמך על המדריך. ג)IFOEDIT היא תוכנה מאוד מגוונת בעלת יכולות רבות אחת מהן היא חלוקת סרט לשני חלקים כך שניתן לצרוב אותו על 2 מדיות נפרדות. להוריד מפה יש מדריך באנגלית למה שאתה רוצה ותקרא גם את מה שכתוב בהערה see also בעמוד של המדריך זה יכול להיות חשוב. אחרי שתחלק את הסרט לשניים בדוק לפני הצריבה כי אכן החלוקה נעשתה כמו שצריך ואין בעיות שנוצרו.

למעלה