צריבת אודיו

סטנלי.

New member
צריבת אודיו

קילומטראז´ הצריבה שלי עומד על מאות CD, אך כולם, עד היום, היו על מדיות פשוטות ולמטרות גיבוי. כעת התחלתי להכין אוספי אודיו לנגינה ברכב והנה - הבעיות צצות. שאלות שמעניינות אותי: 1. האם 800MB נחות מאיזושהי סיבה מה-760MB? 2. מה המהירות הבטוחה ביותר לצריבה? 3. האם יש ערך לסימולציה? 4. איזו מדיה מומלצת? 5. האם יש סיבה אמיתית לזנוח את NERO, המתגלה כתוכנה כמעט מושלמת? 6. האם ליצירת דיסק אודיו מתוך קבצי MP3 אמורה להיות נחיתות (לא באיכות אלא רק ב-PROOF) יחסית להעתקת דיסק אודיו 1:1? כמובן תוך שימוש באותה תוכנה (NERO) ובאותו צורב. לתשובתכם אודה

צריבה איכותית

שלום אני לא יודע לענות על שאלה מס.1 אבל נראה לי שכוונתך ל-700MB ו-650MB. אם הבנתי נכון, ה-650MB (עד 74 דקות) יעלמו מהשוק בכלל. ולכן הבעיה כנראה לא קיימת. 2. לפי מיטב ידיעתי, הגבילו אותה ל-8X אבל אני לא בטוח... 3. אם כוונתך לבדיקה+צריבה, מיותר, חשוב לבדוק כל דיסק מדגמית לפחות. 4. מדיה...זה די תלוי בצורב שיש לך. חלקם מותאמים יותר למדיה של יצרן אחד וחארים ליצרן אחר. תוכל לנסות כמה ולגלות. בעיקר לנפות מה שלא טוב, מאשר להבין בין טוב לטוב יותר. 5. לא מכיר את התוכנה הזו. 6. אם ב-MP3 עסקנו, על מה כל המהומה? אם אתה דוחס ומוריד איכות בשמע, מה יועילו האיכויות האחרות שבהן אתה מוטרד? בהצלחה.

asphur

New member
לא אמורה להיות בעיה

1. לא מכיר 760MB (אולי 650 הכוונה), הבעיה היחידה עם 800 היא, שיש צורך ב-OVERBURN דבר מסוכן על דיסקים קטנים יותר (בנפח), מחשש לאיבוד מידע, ב-800 אין שום בעיה כזאת. 2. אם הצריבה מCD ל-CDRW אז X6 או X8 (זאת מהירות קריאת ה-AUDIO של הכונן SOURCE), אם זה מתוך ה-HD, אז המגבלה היא מהירות הצורב/דיסק. 3. לא, משתמשים בזה בעיקר אם חושדים שהצריבה תפול באמצע, רוב הסיכויים שהיא לא, וגם אם כן, הלך דיסק של 2.5 שקל 4. אוסף זמני של להיטים שייזרק אחרי יומיים - הכי זול שתמצא אוסף חשוב, נאמר לי מביקורות של חברים ש-TRAXDATA GOLD AUDIO או TDK AUDIO 5. לא, אין צורך לזנוח. 6. הנחיתות היא רק אם ה-CD שלך באוטו לא קורא פורמט MP3. מעבר לכך ובהבדלים קטנים ולא משמעותיים, צריבה היא רק צריבה, ואין הרבה הבדל בין שני הסוגים. מקווה שעזרתי.

ערן^25

New member
טעות קטנה אחת...

יש נחיתות לקבצי MP3 מבחינת סאונד, ומרגישים בה בהחלט, גם הקבצים הם לכאורה ב"איכות" גבוהה. הקבצים דחוסים והרבה מידע הולך לאיבוד ולא יעזור, שומעים את זה. ערן

סטנלי.

New member
תודה למיכאל, asphur וערן + הבהרה

הכוונה, כמובן ל-700MB מול 650 (מקור הטעות, ניתן לנחש, היה במספר דקות האודיו התואמות...). נקודתית, הבעייה שלי היא ב-PROOF. כלומר - איך ליצור עותק "בטוח" עד כמה שאפשר. לכן חשובה לי המלצה על מדיות ספציפיות. MP3 הם רק מקור. היעד הוא תמיד דיסק אודיו רגיל. ברור שיש ירידה באיכות, אבל התכוונתי לשאלה אחרת ולכן אנסה לנסח מחדש: נניח שיש לי את דיסק X גם במקור (אודיו) וגם בספריית MP3. אני מעוניין ליצור עותק אודיו ולכן לפני שתי אפשרויות: 1. העתקת 1:1 של דיסק האודיו (וכאן לא תהיה כל ירידה באיכות) 2. יצירת דיסק אודיו מתוך ספריית ה-MP3 (באמצעות nero. כמובן שתהיה ירידה באיכות, כיוון שה-MP3 עצמם נחותים יחסית למקור). וכאן השאלה: איזה דיסק יהיה בטוח יותר להשמעה במערכות רגילות - הראשון (שגם איכות הקול שבו גבוהה) או השני? שניהם נצרבו באותו צורב, אך בפרוצדורות שונות.

asphur

New member
מבחינת אמינות

לשתי הצריבות אותה אמינות. החיסרון הוא במהירות הצריבה האיטית של AUDIO וכמו שכבר כתבתי, האם המערכת שלך בכלל קוראת פורמט MP3. אלא אם כן אני שוב טועה והכוונה שלך היא צריבת קבצים מה-HD והמרתם תוך כדי הצריבה מ-MP3 ל-WAV ואז יצירת דיסק AUDIO רגיל. אם כך, האמינות של צריבה מ-HD יותר גבוהה ככל שמהירות הצריבה גדלה.

סטנלי.

New member
אני מסיק מדבריך

שהבעיות מתרכזות במדיה. אז פשוט ללכת ולקנות דיסקים יקרים?

asphur

New member
לאו דווקא

הרי אם אתה עושה אוסף לנסיעה חד פעמית או בגלל שאהבת את השירים לכמה דקות ובמיוחד אם איכות ההקלטה לא חשובה (שום צורב ביתי עם שום דיסק CDR לא יגיע לאיכות של צריבה, כמו של דיסקים מקוריים). וגם ככה, בינינו, אתה לא הולך לצרוב את הסימפוניה השלישית של התזמורת האוזבקית, בניצוחו של חירטטנה ובהקלטה של דויטשה קסילופון. אז באמת, תעשה טובה לחשבון בנק שלך, קנה את הדיסקים הממוצעים (כל דיסק עם שם, בחנות ממוצעת, אמורים לעלות כ-30-40 ש"ח לחבילה), תצרוב, ואם אחרי שבוע ימאס לך ממנו, תרום אותו לאחד הטרמפיסטים שאתה לוקח (מה שאני בד"כ עושה). נ.ב. אני משתמש בדיסקים של 1.80 מהמשרדיה, גם אם הם נהרסים יותר מהר (לא שיצא לי, אבל אומרים), אני בד"כ נפטר מהם אחרי חודש של האזנה (כמה כבר אפשר לשמוע את זמרת האלטו-סופרן בריטני ספירס).

xguy

New member
תשובה ורעיון אחר

לגבי מה יותר איכותי להשמעה במערכת רגילה ,צריבה של 1:1 או צריבה מMP3 ברור שצריבה 1:1 תיתן לך איכות גבוהה בהרבה. דבר שני, וזה סתם רעיון שכדי לך לשקול, אם אתה מעוניין להנות אוסף מוזיקה מMP3. אולי שווה לך לקנות מיני דיסק ? המחירים בארץ ירדו ב50% אחרי שביטלו את המס. ומהנסיון שלי אין מכשיר יותר נוח ואמין כדי לבנות אוסף של מוזיקה יותר ממיני דיסק. אתה פשוט מחבר לכל מקור של אודיו ומקליט. האיכות מעולה והאמינות בניגוד לצורבים גם כן. (כמובן שהאיכות תלויה במקור). ולמקרה שאתה מעוניין לפי מה שאני ראיתי כרגע הכי שווה לקנות, Sony MZR500

עצות המלצות כנס כאן .ועווד...../images/Emo88.gif

ההמצלמה שלי פה למדיות לצריבה הם GPT שחור! 700MB כמובן מה אני יכול הדיסק פשוט מעולה (הדיסקים נראים כמו הדיסקים של סוני פליסטישן) דיסק מעולה באמת וממולץ בחום למוזיקה תנסה ותראה!,ולגבי הצריבה מ MP3 לדיסק אודיו ממולץ להפוך את הקבצים ל 256 BITRATE:KBPS כי זאת האיכות האמיתית של רצועה מדיסק אודיו,ומרגישים את ההבדל !, אומנם הקבצים יגדלו לנפחים גדולים תלוי בזמן הטרק\רצועה,בגדול אפשר לצרוב עד כמה שהצורב שלך מסוגל \המדיה שמסוגלת,דרך אגב עשיתי OVERBURN בדיסק של 90 דקות ל 95 דקות ויצא פשוט מדהים ! הצליח ולא קרה כלום לצורב אומנם הצורב לא מיועד לזה כי הוא מגיע למקומות שהוא אינו מוגדר להגיע עליהם אבל חקרתי ובדקתי את כל נושא ה OVERBURN ובסוף יצא שהדגם שלי דווקא כן מצליח ובגדול ,וגם הצלחתי לצרוב בדיסק של 780 מגה ,885 מגה VCD ,מי שרוצה לראות אם הצורב שלו מתאים יכול לשלוח לי מסר אישי לטבלה ולבדיקות שנעשו עליו. בהצלחה.

שחור זה מרזה ../images/Emo35.gif

כמה הערות לידע כללי: 1. מדיות שחורות נבדלות ממדיות אחרות בצבע הפלסטיק בלבד, ללייזר זה לא משנה כי הוא נמצא הרחק מאוד מתחום הספקטרום של הראיה. מבחינתו הפלסטיק שקוף לחלוטין. הצבע השחור הוא גימיק שיווקי לכל דבר. 2. קובץ של 256 קב"ש אינו באיכות דיסק, ומבלי להכנס להסברים טכניים - תנסה לחשוב לבד מדוע יש גם 320 קב"ש. 3. במחירים של המדיות היום לא הייתי ממליץ לעשות overburn מהטעם הפשוט שיש קוראים שלא ידעו לקרא את הדיסקים האלה בגלל הצפיפות. 4. המלצה אחרונה - הדבר החשוב ביותר לדיסקים לרכב, הוא לדאוג לאיכסון מתאים שלהם, שיגן עליהם מפני חום ומפני שריטות - הייתי ממליץ אפילו לקנות מדבקות עגולות כאלה לדיסקים, ולהדביק עליהם - זה ישמור על משטח הצריבה מפני שריטות. ><>

שחור זה מרזה תלוי את מי.

1, אולי גימיק שיווקי אבל אם הצבע לא היה משנה אז איך זה שממליצים על TDK מה מיוחד בהם? (סתם חומר למחשבה) ,ולא אמרתי לו ללכת ביגלל שהם שחורות אלא ביגלל שהם איכותיות! 2,נכון טעותי 3, OVERBURN אפשרי ביותר וחוץ מזה כל הכוננים החדשים היום קוראים אותם וגם סידי רום רגיל ביכלל הכי ממולץ לעשות OVERBURN רק ב VCD ב DATA לא כל כך אבל אני ינסה ובאודיו גם לא יודע אבל שמעתי שאנשים הגיעו כבר ל 100 דקות ב OVERBURN והקמפקדיסק לא עשה בעיות(עוד OVERBURN ראה הודעתי למעלה) 4 מסכים,או פשוט לקנות תיק שיכול להכיל כמה דיסקים ולתלות אותו על המעשנת של הכיסא ליד הנהג כמו אצלי זה הכי נוח וגם יש לי שם המון דיסקים.

הנה תשובה של נהג משאית..

(משאית: מבחינת ה"קילומטראז" שלי..) 1) 800MB זו מדיה מצוינת.החביבה עלי במיוחד היא של "SAMSUNG" (נותנת את התמורה הגבוהה ביותר של תוצאות ביחס למחיר) 2) כל מהירות בה הציוד שלך תומך מתאימה. הצורב שלי תומך במהירות צריבה מקסימלית של X8 ואני מקבל תוצאות מעולות. (כך נצרבו כמה וכמה דיסקים של סמינר מספר 3 ו 4). כיצד יודעים איזו מהירות מקסילית הציוד שלך תומך? ראה סעיף 3. 3) סימולציה טובה למקרים בהם אתה בוחן התקנה חדשה של חומרה או תוכנה. כך תוכל לוודא שהמערכת שלך תקינה ומהי המהירות המקסימלית בה היא תומכת. (או אם אתה רוצה לנסות האם ניתן לבצע כמה פעולות במקביל למשל לצרוב ולסרוק בו זמנית פעולה שאני מסוגל לבצע אצלי ) מעבר לכך, בעבודה רגילה אין שום צורך בסימולציה. 4) ראה תשובתי לסעיף 1 5) יש משפט חכם:" If it ain´t broken, Why fix it?" אם אתה טוען שעבורך היא מושלמת, אז למה לחפש משהו אחר? אני יכול רק לציין, שתוכנה זו היא בין הבודדות שמאפשרות OVERBURN וצריבה של דיסקים מסוג 90 דקות ויותר. (דיסק סמינר 3 שהיה מסוג 74 דקות, הכיל חומר של 74:40 ונצרב ע"י תוכנה זו.. 6) לא מבין כל כך את שאלתך, אז כמו כל יהודי טוב, אענה לך בשאלה: אם יש לך אפשרות לבצע גיבוי של 1:1 אז למה לך לנסות משהו אחר? בהצלחה! פיני

huskie

New member
עקרונית מבחינת

הדיסקים רוב הדיסקים כמו שנאמר היום הם 700 מבחינת דיסק מומלץ זה תלוי בצורב שלך אבל למוזיקה אני הכי נהנה לשמוע עם סוני MP3 אכן עדיף במיני דיסק נרו 5.5 זו כיום התוכנה הכי טובה לצריבת מוזיקה לא רצוי לצרוב במהירות מעל 8 1:1 עלול לעשות בעיות אם המחשבישן או לא מספיק חזק רצוי לצרוב בAUDIO CD ופשוט לגרור את כל הטרקים ממסך למסך דרך הHD ואם אתה לחוץ שזה לא יצא טוב אפשר לעשות שלפני הצריבה הצורב יעשה בדיקת צריבה אבל אז התהליך ארוך יותר מקווה שעזרתי אייל

mshachar

New member
שאלה נגדית

גם אני צורב הרבה ב-NERO ע"ג מדיה איכותית (TDK) אבל משום מה הדיסקים נדפקים מדי פעם. אני מעדיף לצרוב במצב master Q.R. (המהירות אוטומטית). האם יש פתרון לכך? שחר

תלוי מאוד. ניראה שבאפר שלך נופל.

שים לב על כמה נימצא ה BUFER עם הוא על 98-100 זה טוב ואין שום סיבה שהמדיה נדפקת אם הוא על מהירות מקסימום צורב על מהירות מקסימום כנראה שהארד שלך לא מספיק מהיר או פשוט מעבד איטי\זכרון\ויש עוד כמה סיבות. תעשה מבחן של סימולישן ותראה באיזה מהירות הבאפר הכי יציב שקיבלת וכך תדע על איזה מהירות לצרוב ולא אוטומט.

mshachar

New member
פרטים

אז ככה... המחשב שלי חדש P4 ואין שום בעיה איתו. ה-BUFER עובד על 98-100 ואין בעיה הבעיה היא לא בהקלטה אלא בין הקטעים המוקלטים - ההקלטה נקטעת כמה שניות לפני סוף הקטע. זה לא היה כך בצריבות הראשונות. אני לא צורב על מהירות גבוהה וגם במהירות X1 קיימת אותה תופעה. אני מעדיף לצרוב במצב Q.R.MASTER שהיא הצריבה האיכותית לאודיו והמהירות שלה אוטומתית (נדמה לי X4). מה דעתך?

mshachar

New member
כבר שאלו אתי את זה

והתשובה היא כן. אבל אני מעדיף לצרוב ב MASTER Q.R כי זו הצריבה האיכותית ביותר באודיו. מוזר, בהתחלה הכל היה מעולה. גם עכשיו חוץ מהסיומות של הקטעים

תנסה את נרו ! תוכנה מעולה.

לא שמעתי על התוכנה שאתה משתמש בה ואת נרו אתה יכול להוריד באתר שלהם או שאני יכול לארגן לך אותה גירסא 5.5.7.8 ושאר הפרטים בפרטי אם תרצה.

למעלה