צריבה...

Blackpanter1י

New member
צריבה...

אני יודע שיש המון דעות לכל הצדדים, אבל שורה תחתונה מותר או לא? ואמרים שמותר להוריד ולשמוע רק במחשב, עכשיו מה בדיוק ההבדל אם אני צורב לדיסק? או שומע רק במחשב? כי בשני המקומות אני שומע... וחוץ מזה שזאת בעיה לקנות כלכך הרבה דיסקים זה יקר.

mgb

New member
היתר לצרוב

בס"ד לר' אסף הי"ו! אולי פעם אחת ולתמיד תואיל להציג את המקורות או הרבנים המתירים? (אני מדבר ברצינות ולא בציניות, באמת אני מעוניין לדעת שלא אחמיר סתם!) עד כמה שבדקתי הרבנים אוסרים וגם המתירים מתירים בתנאים מסוימים ומוגבלים ביותר! הרי מדובר כאן בחשש גזל ולהשאיר כאילו הדיעות בין המתירים והאוסרים שווה נותנת מקום להבין שלא נורא וכל איש יבחר לעצמו..לדעתי זו אחריות לא קטנה לאמר כך. בברכה

asaf2000

New member
תגובה

שמעתי בשם הרב קרליץ שמותר בתנאי שאתה לא מתכוון לקנות את הדיסק ובתנאי שלא תפיץ את זה ותרויח מזה כסף. ובשם הרב סילמן מבני ברק שמעתי שמותר לגמרי.

asaf2000

New member
ונזכרתי

שהרב דב ליאור כותב ששירים שמשותפים באינטרנט מותר להוריד כי זה כמו "זוטו של ים" שהבעלים התיאש אבל כמובן שאסור להיות הראשון שמעלה את השיר לשיתוף.

אבל

כאן כל אחד ואחד גונב לבעלים (שהרי כל אחד יכול היה לקנות) ואילו שם, מספיק שאחד לקח ואין כבר מה להשיב. לא?

שורה תחתונה (לצערי)

פרנסתם של זמרים, שחקנים וכו' מגיעה בין היתר מהפקת דיסקים... כל צריבה או הורדה למחשב היא גזל! אין על זה כלל ויכוח. אגב לא מעט אמנים חדשים מפיצים את שיריהם באינטרנט במטרה שכל דורש יוכל להורידם - פה אין מדובר בגזל משום שבעל הזכויות מתיר הורדה וצריבה. האינטרנט הוא כמו בית מלא כל טוב אך ללא דלת וללא מנעול, עלינו להתייחס לחומרים שמצויים בו כך בדיוק. האם היית מעלה על דעתך שיכנס אדם לביתך ויקח כל שיחפוץ ולו מהסיבה שהדלת לא נעולה ? אין שום היתר לצריבה והדבר הוא גזל. לצערי גם אני חוטא בצריבה לא אחת והדבר בהחלט מעציב אותי שאני נופל לשם,

mnm6

New member
אוהב לבשל שזה לא יעציב אותך פשוט

תפסיק לעשות את זה ולחטוא

למעלה