צריבה של דיסק DVD

Anabol

New member
צריבה של דיסק DVD

קניתי דיסק בנפח של 4.7GB וחשבתי לצרוב כמה סרטי דיוידי ועכשיו אני רואה שרוב הסרטים הם בנפח גדול מ4.7 מה אני יכול לעשות?

Y. Welis

New member
צריך תוכנה שיודעת לכווץ את המקור

כמו DVD Shrink או DVD Instant Copy 8.

Ven0m

New member
ולאיכות עדיפה..

DVD-REBUILDER או DVD2SVCD במצב DVD2DVD

Y. Welis

New member
ה-instant copy מפיק איכות שלא ניתן

להבחין (כמעט) בינה למקור, ואין כמעט מה להגדיר - רק אילו כתוביות היית רוצה וכן פסקולים (וספיישלים), וזהו - ההמרה והצריבה נעשות ללא מגע יד.

Ven0m

New member
re-encode יותר טוב מ TRANSCODE

לא אמרתי ש INSTANTCOPY לא מפיק איכות טובה, אמרתי ש RE-ENCODE עם אחת התכנות שציינתי יפיק איכות יותר טובה

amitay

New member
אני באופן אישי לא אוהב את REBUILDER

ובקשר לDVDSHRINK רוב הפעמים מה שעושים זה רק להיפטר מחומרים עודפים שיש על הדיסק מה שנקרא אקסטרות.(פסי קול בשפות שונות כתוביות לא נחוצות ופרסומות לסרטים חדשים בדרך כלל בסוף הדיסק) ברוב הפעמים ניתן להגיע לכך שהסרט המקורי נמצא על יחס 100% כלומר לא משנים בו ולא מקודדים מחדש כלום. ואם כבר צריך להוריד קצת בגודל אני מעדיף לעשות זאת בתפריטים שלעיתים רבות תופסים המון מקום.

amitay

New member
ועד משהו קטן

לפעמים זה לא עוזר ואף אחת מהתוכנות שהוזכרו לא מצמצמות מספיק בלי להתחיל לקודד מחדש ונשארים דברים מיותרים וצריך להישתמש בVOB-BLANKER כדי לאפס חלקים מיותרים.

Ven0m

New member
זה כמובן תמיד עדיף

לא ניסיתי עדיין את DVD-RB אבל נראה לי שיש בו את האפשרות הזו בכל אופן, כדי לעשות את זה בצורה האופטימלית צריך להסתבך בצורה די רצינית (אחד המדריכים הכי מסובכים וארוכים ב DOOM9 דן בזה).. אם כי אני לא שולל את האפשרות שב DVD SHRINK זה נעשה בצורה טובה גם כן אבל לא הייתי אומר שאפשר לעשות את זה ברוב המקרים, סרט+פסקול יקח יותר מ 4.7 ג'יגה ברוב המקרים לדעתי לא מובן לי מה אתה לא אוהב ב DVD-RB, לפי מה שאני רואה ב DOOM9 התכנה עושה עבודה טובה מאד, אבל שיהיה

Y. Welis

New member
הסיבוך הקיים הוא הסיבה להמלצה שלי

על אינסטנט-קופי, שמקודדת וצורבת בעת ובעונה אחת, בלי כל התערבות חיצונית של המשתמש. אני מניח שכאשר דיסקי DL יהיו זולים יותר (אולי בקיץ) יבוא הסוף לסיבוך.

amitay

New member
אם אתם מתעקשים

אז ככה כל שעשיתי הוא לקחת סרט שכבר מעובד ולא צריך לעשות לא יותר כלום. REVUILDER אומנם התריע כי הגודל של הסרט תקין ולא צריך לעשות כלום אך בכל זאת נתתי לא היזדמנות להוכיח את עצמו. כמובן שבחרתי באפשרות של לא לקודד כלום מחדש שלב הPREPARE לקח 6 דקות שלב הENCODE התחיל בקול תרועה רמה למרות( שלא צריך לעשות כלום) והרג לי את התהליך של הEXPLORER גרם לשימוש ב100 אחוז זמן מעבד והמחשב שלי עוד מחשב חזק עם הרבה זיכרון למי שלא מאמין שיסתכל בתמונות שאני מצרף. זה למה אני לא אוהב את התוכנה הזאת וזאת הגירסה האחרונה שקיימת דברים דומים קרו גם בגרסאות אחרות יכול להיות שהוא לא אוהב את החומרה שלי מה לעשות זה מה יש. החומרה שלי לא בעייתית במיוחד ורצות עליה מערכות הפעלה אחרות פרט לחלונות בלי בעיות. מה גם שהוא לא יודע לעבוד אם קבצי IMAGE בתור SOURCE. אני יודע שהבטחתי לכתוב מדריך לDVD SHRINK באחת ההודעות בעבר וכשיהיה קצת יותר זמן אני יעשה את זה אולי הפסח הזה אפילו.

Ven0m

New member
כוחו של DVD-RB הוא מתי שכן צריך

לקודד כשלא צריך, לא כל כך משנה באיזו תכנה אתה משתמש כדי שתעשה את העבודה

למעלה