צריבה לאחר מתן שתן

eyalhob007

New member
צריבה לאחר מתן שתן

שאלה לי בבקשה לפני כעשרה חודשים התחיל לי צריבה לאחר מתן שתן באופן לא סדיר יום כן יום לא אחרי זה יומיים כן יומיים לא הלכתי לבדיקת שתן רגילה פעמיים ואפילו פעם אחת לתרביות כמו כן יצא לי במקרה לעשות בדיקת דם מלאה וכללית והכל יצא תקין כל הרופאים אמרו לי שהכל תקין ואם זה מפריע ללכת לאורלוג הלכתי לשתי אורלוגים והם אמרו לי שזה תקין כמו כן יצא לי גם לעשות בדיקת שתן אחת כי אני התעקשתי והכל יצא תקין . בזה נגמר הסיפור אבל עדין פה ושם לפעמים צורב לי לאחר מתן שתן אין לי הפרשות ורק צריבה קלה לאחר מתן שתן. כמו כן כל הרופאים אמרו לי שזה לא פוגע ולא קשור לכליות או לאשכים ולא מזיק אלה רק מטריד . שאלתי האם ישנה אפשרות שזה יפגע בכליות או באשכים או שבדרך כלל שזה פוגע התסמינים יותר חמורים כגון חום כאבים וצריבה בעת מתן שתן ולא לאחר

צריבה במתן שתן

את התשובות אני נותן כמידע כללי בלבד כיון שצריך בדיקה רפואית על מנת לתת מידע אבחנתי. צריבה במתן שתן יכולה להיות כתוצאה מדלקת זהומית. לא תמיד מגלים את המקור בתרביות והשאלה אם שלחו שתן לבדיקה מיקרוסקופית היכולה לזהות סמני דלקת ולכוון לזיהום. דבר שני יש חיידקים שאינם מזהים בתרבית רגילה כמו כלמידיה למשל ואז מבקשים בדיקת PCR שהיא בדיקה המאפרת את גילוי ה DNA של החיידק. הדבר האחרון יכול להיות בעייה לא זהומית כמו רגישות מקומית.

eyalhob007

New member
מה עלי לעשות?

הלכתי כבר לשני אורלוגים שאמרו לי שאין לי מה לדאוג ובזה הסתכם הענין 3 פעמים עשיתי בדיקת שתן כאשר ההפניה לבדיקת שתן הייתה על סמך חשש לדלקות בדרכי השתן האם זה בדיקה מקרוסקופית ? והכל ייצא תקין. כמו כן הרופא אמר לי שיש הרבה חידקים שלא מזוהים שגורמים לזה אבל כמו שזה בא זה יעבור. כמו כן לא קיימתי יחסי מין 3 שנים מאז שזה החל ואף פעם לא הייתה לי הפרשה .ויש לציין שאין לזה תדירות קבועה יום כן יום לפעמים 4 פעמים בחודש לפעמים פעם בשבוע . איזה בדיקה עלי לבקש מהרופא על מנת שיהיה לי שקט

למעלה