צריבה בפופיק...

chcago

New member
צריבה בפופיק...

יש לי כבר כמה ימים צריבה בפופיק, הסתכלתי וראיתי שהאיזור אדום, אני מרגיש תחושת דקירה. מה זה, ואיך מעלימים את זה? תודה.

freearth10

New member
דברים לא נעלמים!

וכדי לטפל בבעיה גש למטפל הוליסטי לברור הסיבה להופעת התחושה הזאת.

chcago

New member
למאיה...

זו לא רק תחושה, זה נוזל חומצי שיוצא מהאיזור וגורם לאדמומיות ולעור `שרוף` באיזור. האם סימפטום כה פעוט באמת דורש שאלך לטיפול הוליסטי? את חושבת שיש קשר בין הנפש לדברים גופניים כדוגמת החומצה שיש לי בפופיק? וסתם כך איך נקרא פופיק בעגה הרפואית? תודה ולהת`.

freearth10

New member
עדיף לכבות להבה קטנה

היי chcago , כל מה שקורה בגופנו קורה גם בנפשנו ויש שטוענים שזה קורה קודם בנפשנו ומתבטא רק אחר כך בגופנו. הסימפטום "הפעוט" הזה, אם לא תתייחס אל מה שהוא רוצה להעיר בך, אם תנסה "להעביר" אותו, הוא באמת יעבור, אבל הוא יעבור פנימה, אל משהו שקשה יותר לגלות וכשהוא יתפרץ, יהיה הרבה יותר קשה לטפל בו. האם דאגה ורגשות צער ומחשבות עצובות הציפו אותך בזמן האחרון? האם אתה סובל מעצירות? מיובש? האם אתה מרגיש שמישהו חודר תחת עורך? ואיך נראה ארון הבגדים שלך? האם יש שם בגדים שאינך משתמש בהם אך אינך יכול ל"העביר" אותם או לזרוק אותם? משהו נשרף בך וזה לא רק העור ה"שרוף". אתה יכול לטפל בזה עכשיו כאשר הלהבה עוד קטנטנה וקל יחסית לכבות אותה, או לחכות שהלהבה הקטנה הזאת תעצים ותשבש כבר כל כך את חייך, שלא תהיה לך עוד ברירה, אבל אז הטיפול יהיה גם הרבה יותר ארוך ולא בטוח שיצליח להחיות מחדש מקומות שכבר נשרפו.
מאיה

0 אור 0

New member
רפואית אני לא יודעת אבל בעברית

פופיק נקרא טבור. הייתי רוצה להתייחס לשאלתך בשני כיוונים: 1. "האם סימפטום כה פעוט, באמת דורש שאלך לטיפול הוליסטי?" - טיפול הוליסטי מיועד לשמר ולשפר את הבריאות ולמנוע את המחלה, לכן טוב ביותר להתחיל אותו כשאין שום סימפטום, או כשהגוף רק מתחיל להתריע - כשכבר עמסנו עלינו צרות רבות וחלינו במחלה קשה, לעתים צריך טיפול חריף יותר מאשר הרפואה ההוליסטית. 2. "נוזל חומצי שיוצא מהאיזור וגורם לאדמומית ..." - אני לא יודעת אם זה סתם תיאור ציורי, אבל אם לי היה יוצא נוזל כלשהו מהגוף - חומצי??? - הייתי קודם כל הולכת לבדיקה דחופה של מהות הנוזל אצל רופא (עור?). אני לא יודעת לפי מה החלטת שזה נוזל חומצי ולכן לא אמליץ על סותרי חומצה. אלכוהול, לעומת זאת, הוא נוזל מייבש מאד ובשימוש מופרז גורם ליובש ואדמומית - לכן אם מה שיש לך אינו זיהום יתכן שאתה רק מזיק. הטיפול במה שיש לך ישתנה לפי הגורם - אם מה שיוצא לך מהגוף זה מוגלה כי יש זיהום, אז אכן צריך לחטא וגם לטפל בגורם הזיהום. אם מדובר ביובש וגירוי של העור - אזי צריך לטפל בשמנים וצמחי מרפא מרגיעים, אם מדובר בפטריה אלו צמחים ושמנים אחרים ואם מדובר באלרגיה אזי הטיפול הוא אחר לחלוטין. בבקשה, תלך למישהו שרואה אותך באופן ישיר שיסייע לך לאבחן מה קורה אצלך - ואז אם תיזקק לעצות נוספות לגבי הטיפול נשמח לעזור.

chcago

New member
נראה לי שיש לי פיתרון זמני...

לטפל באיזור בחומר שיסתור את החומציות, בנתיים אני משתמש במטליות כהל רפואיות שמחטאות את האיזור. יש למישהו עיצה ידע למה זה קרה או איך לפתור/להקל? תודה מראש.

sp qi xu

New member
לפי הרפואה היפנית צריבה

או עיגול צהוב, לפעמים אדום, סביב הטבור מעיד על מצב של Sp Qi Def. עשית שינוי קיצוני כל שהוא בזמן האחרון אם זה בתזונה, עבודה, לחץ, לימודים ??

chcago

New member
נכון !!!

בשבועיים האחרונים `זרקתי` על התזונה שאני אימצתי כבר כשנה +, ובמיוחד ביום חמישי-שישי, נהגתי כמעט 24ש` רצוף ואכלתי מאפים מקמח לבן, וחטיפים של אסם נוטפי שמן צמחי, האם גרמתי ל`הצפה` של הגוף? ואז הגוף מתאמץ להוציא רעלים דרך התבור (כמו בזיעה)?

../images/Emo45.gif אדומה2 - קצר וקולע

אפשר וכדאי תמיד לבאר מושגים (איך אומרים "פופיק" בעברית, למשל. או בלטינית, או בסינית) ולהסביר על תיאוריות, וזו הרי מהות הפורום. אבל דבר אחד זה להציב שאלות ולהעלות תהיות כדי לתת כיוון מתאים לטיפול, כדי להבין טוב יותר את הדברים או כדי להמחיש נקודה מסוימת - ודבר אחר זה לעשות טוטו ניחושים מעל גבי הפורום...
ואני מתנצל אם הדברים פוגעים בשואלים - הכוונות וודאי טובות! לדעתי, כדאי מאד לקרוא שוב את התגובה של אור, ובמיוחד את השורה התחתונה, תרתי משמע: יש לפנות למטפל, שיוכל לערוך תשאול אמיתי ובהתאם - להציע טיפול אמיתי.

אסתי123

New member
הלו, הלו..

השאלה שלי לא היתה טוטו או לוטו ולא ניחוש מסוג אחר, בעצם היא היתה מה שמאיה אמרה בצורה קצת יותר ממוקדת. אני לא חושבת שפגעתי במישהו או במשהו, אבל מצד שני יכול להיות שטעיתי. אז מה קרה??? אני מסכימה לחולטין לכך שטיפול חיב להיות אישי ולא וירטואלי. חג שמח.

כן, מי מדברת? ../images/Emo56.gif

אסתי היקרה, מה שכתבתי לא היה אישי נגדך, ואני מקווה בכנות שלא נפגעת. אמנם גם מאיה שאלה שאלות, אבל זה היה (למיטב הבנתי המוגבלת) בגדר נסיון להמחיש את הצורך בפנייה למטפל, עליו הצביעה בהודעתה הראשונה, יותר מאשר נסיון לעשות תשאול; הרושם שלי בעקבות קריאת ההודעות שהופיעו מאוחר יותר (גם שלך, אבל לא רק) היה, שמתחיל להתפתח כאן טוטו שאלות, עליו ענה chcago ב"נכון" או "לא נכון", וזה צרם מעט. בכל אופן, מדובר בתחושה שהרגשתי, ויכול מאד להיות שטעיתי. אם אנו אכן מסכימים "לחלוטין לכך שטיפול חייב להיות אישי ולא וירטואלי", אז הכל באמת בסדר.

chcago

New member
למה לא לקבל-לתת עיצות בחינם?

גם אם הם באים בצורת מנילה, כי לאחד כמוני שיש לו מושג בסיסי הן ברפואה המערבית והן במזרחית מאוד יעיל לשמוע דעת אחרים, ובמקרה שאין לי פנאי או כסף אז הדיונים פה יכולים להיות דבר מצויין, בהסתייגות קלה, משום שבאמת הם לא באים להחליף טיפול אנושי. ומי שלא מתאים לו להשתתף בדיון לא חייב להגיב בכח, ולא לקנטר על אחרים שעושים כך, חג שמח, ותודה לעונים.

freearth10

New member
הדיונים פה הם אכן תורמים גם לשואל

וגם לעונה וכל זמן שלשואל אין בעיה עם שאלות קצת יותר אישיות, הן סך הכל יכולות לתת לו כיוון של דרך מחשבה. אני מניחה שchacago הוא לא שמו של אף אחד, כך שמאחר שאת הניק ניתן תמיד לשנות הרגשתי הרבה יותר חופשיה לשאול שאלות שאולי הייתי נמנעת מלשאול אם הבן אדם היה קצת פחות חסוי. בנוסף לא שאלתי כדי לקבל תשובה, למרות שהשארתי גם את האופציה הזו פתוחה. הפורום הזה לא בא במקום טיפול ובמקרה הזה התשובה שלי דווקא ניסתה להוביל את הפונה לטיפול למרות שהבעיה היא "רק" קצת עור שנראה כ"שרוף". מאיה

תרשה לי לחלוק עליך

אני אישית חושבת שאם מפנה השאלה מוכן לענות על התשאול שלנו יש לכך מקום, גם אולי לא ברצף של שאלות יחידות אלא בתשאול בסיסי בהודעה אחת ואז ניתן לענות לשואל בצורה שמתאימה יותר לטיב הבעיה שלו.

הרשות נתונה מראש ../images/Emo13.gif

לא אמרתי מעולם שאין מקום לשאלות, ההיפך הוא הנכון - כתבתי במפורש שהצבת שאלות כדי לתת כיוון מתאים לטיפול, כדי להבין טוב יותר את הדברים או כדי להמחיש נקודה מסוימת, זה מצוין. הבעתי התנגדות בעיקר למה שיצר אצלי תחושה של ניחושים בכיוונים שונים, אולי בגלל שרמה כזאת של פרטניות צריכה להתבצע בכל מקרה בזמן ביקור אצל מטפל, ובגלל שלפני שמחליטים על הטיפול כדאי לדעת יותר על ההיסטוריה של המטופל, על אורח חייו וכדומה - ואני לא בטוח (אולי אני טועה) שכאן הוא המקום לכך. אני כמובן לא מתייחס כרגע לפופיק כזה או אחר, אלא מדבר באופן כללי. אני חושב שישנה נקודת מוצא שעליה כולנו הסכמנו - בסופו של דבר, טיפול חייב להיות אישי ולא וירטואלי. אני גם מאמין שרובנו כאן מסכימים על כך שאירועים גופניים משתקפים בנפש ושאירועים נפשיים משתקפים בגוף. מתוך הסכמות אלה, נוכל לשאול שאלות כלליות שיצביעו על הכיוון ויאפשרו לנו להציע לשואל דרך פעולה הולמת; לדוגמה, לפנות למטפל הוליסטי. אני מזכיר שוב - על סמך ההסכמה השניה, אנחנו יכולים להניח שמאורע רגשי בא לידי ביטוי בסימפטום גופני. אבחון טיבם של המאורע הרגשי ושל הסימפטום הפיסי מאד משמעותי, כמובן, לקביעת סוג הטיפול המתאים ביותר, אולם האם באמת הפורום הוא המקום לשאלה פרטנית (שלא לדבר על רצף שאלות כאלה) בנוגע לפרידה מקרוב משפחה לאחרונה, למשל? ייתכן מאד שאת מרגישה ששאלות כאלה בפורום הן לגיטימיות ואף הכרחיות, וגם השואל עצמו חפץ ששאלות ותשובות ברמת רזולוציה כה אינטימית יתפרסמו לעיני כל, ואז באמת אין כל בעיה, והדיון אף תורם. אישית, גם אם השאלה נשלחת בשם משתמש שאינו חושף דבר על בעליו, לא הייתי מרגיש מאד נוח לשאול שאלות מסוג זה (במסרים - אולי כן), אבל זה רק אני, עם החרדה המוגזמת לפרטיותם של אחרים. כיוון ש-chcago הצהיר שהוא מעוניין בכך - לא נותר לי אלא לאחל לחייל בהצלחה בהמשך דרכו.

למעלה