צרות של עשירים...

little botten

New member
צרות של עשירים...

יש לי גורה בת כמעט ארבעה חודשים, שמוכנה לישון רק במיטה שלה. לא מוכנה לישון בעגלה, לא מוכנה להרדם בידיים בכלל. אני יודעת שלא יפה להתבכיין על ילדה שהולכת לישון לבד במיטה, אבל זה מאוד מקשה על היציאות מחוץ לבית...
אי אפשר בשום מצב כמעט להרדים אותה על הידיים, בכל אופן לא בלי צרחות היסטריות וזמן ממושך מאוד.
רעיונות?.. מה אפשר לעשות כשאנחנו מחוץ לבית?

Pixelss

New member
"תקנה מה שאין אל תקנה מה שיש"

לכל אחד יש את הצרות שלו וזה בסדר להתלונן על הצרות שלכם,
גם אצלנו מגיל צעיר מאוד היה רגיל להירדם לבד במיטה שלו, אנחנו בחרנו להמנע מיציאות שנופלות על זמן השינה שלו בגילאים האלה (בעיקר בשנת הלילה) בשנת היום עוד היינו מעט יותר גמישים.
מידי פעם כן הייתי מנסה להרדים בעגלה/מנשא ולהפתעתי לפעמים גם היה עובד, צריך לדעת להמעיט בגירויים ולנסות לצור אווירה הכי מתאימה לשינה ובגלל שלא מדובר בסביבה הרגילה תמיד הייתי מתחילה לנסות קצת קודם בכדי לא להגיע לעייפות יתר שכבר הופכת את הסיפור להרבה יותר מורכב.
גיל 4 חודשים ספציפית הוא גיל בעייתי ויתכן שעוד קצת יהיה כבר יותר קל.

ניקי 8

New member
מסכימה מאוד עם Pixelss

ומוסיפה שאצלנו גם הקטנה (בת חצי שנה) נרדמת הכי מהר במיטה שלה (לבד). כשהייתי מנסה להרדים על הידיים, לא ממש הייתי מצליחה.
אבל כאשר אני בחוץ, בשנות יום שלה, אני מחשיכה לגמרי את העגלה ומדמה לה עד כמה שאפשר את התנאים בבית. לדוגמא, היא נרדמת עם חיתול ביד ולכן אני תמיד דואגת שיהיה לי אחד כזה לתת לה בעגלה. אני ממש סוגרת את העגלה גם כדי שיהיה לה חשוך וגם כדי לא יהיו לה בכלל גירויים. ונכון שזה לוקח יותר זמן, ועם יותר התבכינויות, ואני גם קצת מנדנדת את העגלה, אבל בסוף זה מצליח. וכמו ש Pixelss כתבה, רצוי להתחיל בהרדמה קצת קודם. ואני מאוד משתדלת להרדים אותה מדי פעם בעגלה כדי "לשמור" על זה.
וגם מדי פעם אני נותנת לבעלי שירדים אותה עליו, כי הוא מצליח ואני לא...
וזה כיף גדול כשהם נרדמים לבד :)

bertik

New member
קודם כל זה מצויין. תשמחי :)

תשתדלי לסדר את הפעילויות ליום לפי לוז השינה שלה. ברור שזה לא תמיד הולך, אבל לדעתי ראוי לנסות. נשמות טובות יגידו לך שהיא צריכה להתאים את עצמה אלייך ולא ההיפך, אבל להן לא היה תינוק צורח מעייפות בעגלה באמצע קופת חולים או צורח בכיסא באוטו כי הנסיעה ארוכה. לי נשבר הלב כשאני מסתכלת עליו ורואה שהוא מאבד את זה בגלל עייפות.
&nbsp
חופשת הלידה שלי הייתה קצרה, בגיל 14 שבועות חזרתי לעבוד, אז לא היה לי ממש מה להתבאס על הלוז "האבוד" שלי (ממש קייט מידלטון), כי עד שהבנתי מה קורה חלפו חודשיים ואז היה צריך להתכונן לחזרה לעבודה.
עכשיו אני בחופש עד סוף החודש והקטן איתי בבית. משתדלת להתאים את הסידורים והלוז אליו.
&nbsp
המלצות:
בבית- ללמד אותה להירדם בעגלה. להחשיך (כמו שהציעו לך) ולדמות כמה שאפשר את התנאים בחדר. אני מתחילה ללחוש כשמתחילים התארגנויות לקראת שינה (גם שנת בוקר וצהריים), מחליפה חיתול, נותנת מוצץ ורק אז מחשיכה.
את תבחרי לך איזה סדר של פעולות לפני השינה ותתחילי אותו בבית, שתתרגל. אחרי יומיים תעשי את זה בעגלה. אולי יהיה לה קשה ואולי לא.
לול קמפינג- כשאנחנו ישנים מוחץ לבית, תמיד סוחבים איתנו לול קמפינג (יש ב 160 שח) שהוא מכיר ושם הוא ישן. לגבי הלול- את יכולה לעשות בבית אותו דבר, אותו סדר פעולות ואז לישון בלול.
&nbsp
&nbsp

למעלה