צרות של עשירים

paranoid7

New member
צרות של עשירים

מה עושים כאשר יש ברשותך מאות שמות של בני המשפחה, לאחר שרוקנתי את ארכיבי אוקראינה ופולין, אך אין הם מתקשרים לעץ המשפחה. האם יש מי שהיה בסיטואציה כזו? וכיצד פעל?
תודה

yagury

New member
תוסיף אותם לאותו קובץ!

בתקוה שבהמשך תבנה קשרים בינם לבין עצמם, ובינם לבין אלו שכרגע נמצאים על העץ שלך.
פונקצית הוספת פרופילים שאים קשורים כרגע נקראת בדרך כלל Add unrelated person או ניסוח דומה.
בהמשך, אם תמצא קשרים, הם יכולים להיות משני סוגים:
א. קשר אב - בן; יטופל ע"י פונקציה הנקראת
Attach person (Mother / father / Child או ניסוח דומה
ב. זהות בין שני פרופילים; יטופל ע"י פונקציה הנקראת Merge
הכל מבוסס כמובן על נסיון אישי בארכיוני בוקובינה.
והעיקר, נסה לא לפחד כלל...
יוסי יגור

Ilanguy

New member
ההנחה שלך

שכל אלו הנושאים את אותו שם המשפחה מקושרים בסופו של דבר לעץ משפחתי אחד
מתאימה אך ורק לשמות משפחה יוצאי דופן של משפחות קטנות במיוחד.
אבל מאחר ואתה מספר על רשימה של מאות שמות לדעתי אין סיכוי שתצליח לחבר את כולם
לאותו העץ.
אני במחקרי מתקשה לשייך לעץ המשפחה שלי רבים הנושאים את שמות המשפחה של משפחתי
למרות שהשמות לא נפוצים במיוחד (ניידזביצקי, צ'רבינסקי) ואיני רואה דרך למצוא שייכות אלא דרך
תעודות ומסמכים שמצביעים בבירור על קשר משפחתי.
יש אלמנט נוסף של לא יהודים שנושאים את שמות המשפחה של משפחתי וזאת סוגיה קשה
כשלעצמה.

אילן

עב

New member
בהתחשב בניסיוני

רק לפני 5 ימים נוכחתי לדעת ששמות לא נפוצים אינם מתחברים בהכרח, אך שווה לשמור את המידע ולבדוק שוב ושוב.

שרי סילבר

Active member
זה ששמות יחודיים לא מתחברים כעת לא אומר שלא יתחברו אי שם בעתיד, כשתצוץ איזו חוליה מקשרת, החסרה כיום, ו/או עוד פרטים, שיעזרו להבהיר את התמונה. מי כמוני יודעת...

אדפז

New member
תאגף מהכיוון ההפוך

אומנם ההצלחה היתה חלקית בלבד, אבל באותה סיטואציה, יצרתי קשר עם רוב נושאי שם המשפחה החיים, שהצלחתי לאתר דרך האינטרנט (בטרם תקופת הפייסבוק- מה שאמור להקל) וניסיתי לדלות מהם את העץ שלהם בתקווה שחוצבי המנהרה משני הקצוות יפגשו באמצע הדרך. הבעיות העקריות הן הנוהג לחזור על השמות פרטיים באותה משפחה בכל דור שלישי (כידוע, אצל אשכנזים צריך למות לפני שקוראים באותו שם, אבל אז מוצאים בני דודים בגיל דומה ובאותו שם) וכן "קיצור" מרחק הקירבה כאשר אחד מבני המשפחה יותר מפורסם.

נאוהג

New member
בשמות נדירים - אני מייצרת עצים קטנים

מאחר שאמרת המידע מבוסס על ארכיונים אני בטוחה שתוכל לארגן את הרוב בעצים קטנים של דור , 2 דורות ואז הפאזל יתחיל להראות יורת הגיוני .
אני מחזיקה כרגע מספר עצים של כל מיני נושאי אותו שם משפחה , אחד העץ שלי והיתר הם עצים שעל סמך מידע מתועד אלו קורבי משפחה בינם לבין עצמם - אבל לא ברורה הקרבה אלי. לפעמים עץ כזה שלם מתחבר ... ולפחות לא צריל להתחיל את התהליך לכל אדם אלא לעץ שלם .

yagury

New member
אני מדגיש: עצים חדשים - באותו קובץ!

כך תוכל לחפש בקלות הקשרים, וכך תוכל בעתיד לשלב ולמזג בין העצים (בתקווה להצלחה).
ביצוע פעולות אלו כאשר המידע בקבצים שונים, וכאשר מדובר במספר רב של פרופילים (צרות של עשירים....) הוא קרוב לסיוט.
מועדים לשמחה
יוסי יגור

paranoid7

New member
תודה לכם והמסקנה היא

צריך לייצר מאוקינוס הפרטים עצי משפחה משניים. כך גם מתאפשרת בקרה על החומר...אולי נפלה שגגה; וכך ניתן יהיה לשלוט על המידע טוב יותר. יתרת המידע הלא משובץ תשמש כבסיס מידע של המשפחה. אולי אחרים יוכלו לפתור נעלמים.

למעלה