צרות של עשירים

Mנטה

New member
צרות של עשירים ../images/Emo177.gif

אני נוסעת עם האוטו, פעם בשבוע צפונה לקורס. להרבה אנשים שנוסעים אין אוטו או שהם מעדיפים לנסוע ביחד או שהאוטו אצל בן הזוג וכו'. כך יוצא שאני מדגרה לטרמפיסטים. בדרך כלל זה מאוד כייף, כייף לנסוע ביחד וכייף שמתחלקים אתי בהוצאות הדלק. א-ב-ל יש גם בעיה. אחד האנשים שנוסע אתי באופן די קבוע, מעצבן אותי נורא
, למעשה, הגעתי למצב שרק מלראות אותו אני חוטפת קריזה. מדובר באדם טוב לב ובעל נשמה רחבה ופתוחה, אבל כל כך כל כך טיפש ! ונאיבי ! ומעצבן !!! אבל בעיקר בעיקר, אדם שתמיד מתכנן להקדים באיזה חצי שעה וגורם לכולם להרגיש לא נעים כשהם מגיעים בזמן, ובסוף מחכים לו איזה שעה בלי שהוא יטרח להודיע על האיחור. כבר אמרתי:
הבעיה העיקרית שלי עם הבחור, מלבד האיחורים, שבענין הזה החלטתי בפעם הבאה פשוט לנסוע בלי לחכות לו (!), היא שהוא מרגיש את עצמו קשור ומחויב לנסוע אתי ושאני אסע אתו. אם אני למשל מחליטה לשנות את השעה, אז הוא ישנה גם כן, אפילו אם זה ממש לא נוח לו והוא צריך לבטל בשביל זה דברים. וההיקשרות הזאת היא ממש בכל ענין. כך יוצא שעל אף שאני לא מרגישה חייבת לו שום דבר, אני מוצאת את עצמי מצייתת למנהג הזה שהוא פיתח. בעצם מה שאני צריכה לעשות הוא לשים גבולות חד וחלק וברור, אבל
זה נורא קשה לי ואני ממש מרחמת עליו כי הוא כזה נשמה ובאמת קצת קשה להגיע לבד ליער וכל זה....... ומצד שני זה גורם לי עוד יותר
. מלכוד !.... כמו שאמרתי צרות של עשירים, אבל בכל זאת, איך אפשר להתגבר על זה ? אל תגידו לי "דברי אתו" כי אני יודעת שזה מה שצריך ופשוט לא מסוגלת. אולי יעזור לי דברים קונקרטיים יותר כמו מה להגיד.

האגס 1

New member
אנשים רואים דברים באופנים שונים

קחי בחשבון שהוא בטוח שכל מה שהוא עושה זה טוב. הוא בטוח שאם הוא מקדים זה מראה על התחשבות, זה מראה שאכפת לו. הוא לא לוקח בחשבון את אי הנעימות שזה גורם לאנשים שכן מגיעים בזמן. כשהוא מתאים את עצמו אלייך, הוא רואה בזה התחשבות, הוא לא לוקח בחשבון שזה גורם לך לראות אותו כבן-אדם שאין לו חיים, או שאין לו חוט שדרה - יכול להיות שצורת הסתכלות הזו על דברים לא קיימת בעולם המושגים שלו. זה בוודאי רק הסימפטום של העניין הבאמת גדול - אתם רואים דברים בסיסיים בחיים באופנים שונים לחלוטין, וזה יוצר חוסר יכולת לקיים ביחד דברים משותפים. את הבעיה הזאת לא תשני בבת אחת, אבל אולי תהפכי אותה לאפשרית יותר, ברגע שהאיש יבין את העניין. לפני שאת חושבת מה להגיד לו, וחשוב מזה - איך להגיד לו - קחי בחשבון את העקרון הזה. (בינתיים גם אני אחשוב באופן יותר מפורט מה את יכולה להגיד לו - רק עכשיו ראיתי את ההודעה... צריך קצת זמן לחשוב על פתרון רציני).

Mנטה

New member
טוב נו, כל זה ברור, אבל מה התכלס ?

וקח בחשבון שראיית העולם שלו מלאה בנאיביות מטופשת לפי השקפת העולם שלי

dana2909

New member
תגידי לו

שהחל מהפעם הבאה, כנראה שלא יהיה לך מקום בשבילו כי חברה טובה שלך נוסעת איתך, או שאת נוסעת ממקום אחר (או למקום אחר..). אני לא רואה מצב שאת יכולה לנפנף אותו בלי לשקר לו או לחילופין להגיד לו את האמת בפרצוף, אבל לפי מה שאת מתארת אני לא חושבת שהוא יקלוט..

Mנטה

New member
תראי.....

בפעם הראשונה שהתקיים הקורס הוא בא אלי בבקשה שנסכים בינינו שניסע ביחד והוא ישתתף בהוצאות הנסיעה. אני הבנתי מזה שאם יצא ניסע ביחד ואם לא אז לא, הוא כנראה הבין שנשתדל מאוד מאוד לנסוע ביחד. בקטע הזה, ברור לי, שאני צריכה להבהיר לו את הגבולות של החיבור הזה. אבל מה, מעבר לקטע הזה הוא פשוט נורא מעצבן אותי. טיפוס כל כך מעצבן. וזה קצת מדאיג אותי. נראה לכם שבסוף מתישהו בחיים מגיעים למצב רגשי/רוחני (מחק את המיותר) שבו אפשר לא להתעצבן מאנשים מעצבנים ?

dana2909

New member
מישהי פעם אמרה לי

שאם יש טיפוס שנורא מעצבן אותנו, ומקפיץ את כל הפיוזים (כאילו לא סתם גמד קטן שנדחף בתור לפופקורן), זה בגלל שהוא משקף לנו משהו בנו שאנחנו לא אוהבים. תכונת אופי לא מדהימה שלנו שיש גם בו..

shellyland

New member
הוצאת לי (בערך) את המילים מהפה:

מנטה, את כבר צריכה לדשעת שאם מישהו משפיע עליך ברמות כאלה, הבעייה היא אצלך ולא אצלו. קודם כל, בדקי מה יש בו שמנגן עליך כל כך טוב, על איפה בדיוק זה מנגן לך ולבעיקר - למה. אחרי שתלמדי לנטרל את זה, תעברי לעסוק באיך את מבריזה לו מהטרמפ. מבטיחה לך שאז התשובה כבר תחשוף את עצמה.

למעלה