צרות של עשירה

צרות של עשירה

יש לי ילדה מקסימה. חכמה,מוכשרת,יפה. אז מה הבעיה? יש לי עוד ילדה שגדולה ממנה קצת והיא יוצאת דופן ביכולות שלה. היא מחוננת ולומדת במסגרת מתאימה. היא מאוד יפה ומיוחדת במראה שלה. היא מוכשרת מאוד בהמון תחומים: בספורט,בריקוד,בשירה,בכתיבה,בשפות. היא זריזה כמו שד,בעלת יכולת קליטה מהירה,חוש הומור נהדר, תלמידה מעולה,מאוד חברותית,פעילה מאוד, תחרותית מאוד ומאוד לא צנועה. מה עושים? איך מגדלים את הקטנה בלי רגשי נחיתות? בלי ה"תיק" הזה לכל החיים? כבר אמרו לי להדגיש אצלה תחומים שהיא טובה בהם. אימצתי את ההמלצה אך אני מרגישה שזה לא מספיק. אני מכירה לא מעט מבוגרים שסוחבים על גבם עד היום את תסמונת האח הגדול והמוצלח . מה עושים?

nutmeg

New member
הביטי

אין אפשרות לחסוך מביתך התמודדות עם אחותה וכל מה שהיא מייצגת עבורה. יש לה אחות, יש לה אחות מוכשרת, יש לה אחות מוכשרת גדולה ממנה. אי אפשר להתעלם מהעובדות או לרכך את השפעתן. מה כן? כן לאהוב אותה עד בלי די בלי קשר ליכולת ולכישורים. רק בגלל שהיא ביתך. היי שם עבורה עוגן יציב אוהב ולא שופט - ואת ההתמודדויות שלה היא תעשה ממקום בו היא יודעת שלא משנה מה - אוהבים אותה.

גרא.

New member
אם הבנות,בגישה לא פסיכולוגית בהכרח

יש כאלה שבמצב שאת מתארת, מבקשים ממך להתסתכל על אצבעות ידייך..הן דומות? ובכל אופן כולן אצבעות עם יכולות כמעט דומות, שיש דברים מסויימים שבהעדר אחות מהן, קשה יותר לתפקד..יש גם דברים שאי אפשר תבצע, כמו,נגינה על פסנתר למשל..ומכאן לבתך הצעירה יותר,אל תמהרי להסיק כי עובדת היותה אחות צעירה יותר לאחות מחוננת ומוכשרת בכל תחום, תפתח בה בקטנה, רגשי נחיתות.. התחושה שלי היא יותר שאת היא שמפתחת וחוששת מהרגשות הללו, הרבה יותר מבתך הקטנה..וכבר אמרו לך חכמים, כי הדרך הטובה היא לאפשר לשנייה להתפתח על פי יכולותיה , יתכן בדתחום דומה לאחותה, או בתחומים אחרים..תסמונת האח הגדול המוצלח, היא עפ"ר בלבם ובמוחם של ההורים..אכן יש קנאה בין אחאים ( אחים ואחיות), יש תחרותיות,יש עימותים, קונפליקטים למיניהם, יש גם המון שתוף פעולה ופרגון הדדי..האינטראקציה בין אחאים,כמה פנים יש לה, וביניהם הקינאה..היא תולדה של מערכת יחסים המתפתחת עם השנים..התערבות, או מעורבות ההורים בנסיון להשפיע לצד זה או אחר, רק גורעת..ולכן כל מה שתעשי לטובת טיפוח הבת הצעירה יותר, לא צריך להיות בגלל מה שאחותה, אלא כדי לעזור לה להיות מי שהיא בזכות עצמה, כשריה,כישוריה ואישיותה..יש הורים, לעיתים מתוך פזור ,וחוסר תשומת לב,המהללים ומשבחים תפקוד של ילדה אחת ליד אחותה, או אחיה..ועוד אומרים,למשל ," תראה איך אחותך עושה שיעורים, תראה איזה ציונים יש לה וכו'..." זה מיותר ופוגע באח/ות הנזוף. יש להמנע מהשוואות וכפי שציינתי,לקבל,לטפח ולהעשיר כל אחת מהן, בהתאם ליכולתן,וצריכהן.

למעלה