צרות עם הסעות

nirity1

New member
צרות עם הסעות

אוף , נמאס לי כל המלחמות האלו

הבן שלי הולך לגן במועצה אחרת ( כי אין אצלנו גן תקשורת ) . הגן מרוחק בערך 40-45 דקות נסיעה.
עד עכשיו היה אישור מיוחד להוציא 2 הסעות. אחת הסעה בשעה הרגילה בשעה 16:45 ואחת בשעה שלוש.
שנה הבאה החליטו לבטל את ההסעה הראשונה. למסלול של הבן שלי נוסף עוד ישוב שרק הכניסה אליו היא 15 דקות
זה אומר שהוא יגיע בשעה שש הביתה
מה הוא עובד הייטק ? למה הוא צריך לצאת מוקדם בבוקר מהבית ולחזור בשעה שש ? רק בגלל שהוא אוטיסט הוא צריך להיות בעונש ?
אני רוצה לראות אם העובדים הנחמדים במחלקת החינוך אצלנו היו מסכימים שהילד שלהם יחזור הביתה בשעה הזו ?
אני חושבת שאם הם לא יתקנו את זה אני אשב להם במועצה עם הילד שלי עד שהם יאשרו....
אוף אוף אוף

schlomitsmile

Member
מנהל
התחלקו על השכל...
אם האחראי על ההסעות לא מוצא פתרון הגיוני,
אפשר לפנות ל
אגף א' - היסעים והצטיידות
משרד החינוך, בניין לב-רם
רחוב דבורה הנביאה 2, ירושלים 91911.
טלפון 02-5603359, פקס 02-5603385

nirity1

New member
הבעיה היא שהם מגובים על פי חוק

כי חינוך מיוחד אמור להיות עד השעה 4:45

נחמה173

New member
הסעות

אולי תנסי לדבר עם ההורים האחרים של הילדים בהסעה, אם הם גם ירצו להוציא את הילדים שלהם יותר מוקדם (אולי לא בשלוש אבל בארבע או רבע לארבע) תוכלו לבוא למועצה בדרישה להוציא הסעה אחת אבל בשעה יותר סבירה.

nirity1

New member
יש אמא אחת שאיתי

השניה דורשת שהילד יצא בשעה 16:45 ולא דקה לפני
השלישית אני לא מכירה
אני קבעתי פגישה במועצה אצלנו והכוונה שלי זה לשבת אצלהם עד שימצא פתרון

dina199

New member
הם לא חייבים לתת הסעה לפני הזמן

הרשמי .
אבל הם חייבים לתת הסעה שמתאימה לילד (אפילו מונית)

dina199

New member
הם לא מגובים על פי חוק.

חינוך מיוחד באמת עד השעה הזו, אבל ההסעה צריכה להיות מותאמת לילד . שיוציאו שתי הסעות בשעה הזאת ולא יוסיפו עוד חצי שעה לנסיעה. הם מקבלים את תקציב ההסעות ממשרד החינוך לכל ילד.

nirity1

New member
זאת הבעיתיות שלחיות בישובים קטנים

אין יותר מדי ילדים אז הם מנסים להיות יצירתיים עם דרכים לחסוך. אני מתכוונת לשאול אותם אם הם היו מוכנים שהילד שלהם יחזור הביתה בשעה כזו...

dina199

New member
אין טעם לשאול.

צריך לנפנף להם עם חוקים ולדרוש מה שמגיע.

וזה בעייתי גם בערים
(מנסיון) . כל הרשויות המקומיות מנסות להיות 'יצירתיות' ולחסוך.

ענבלית8

New member
לא משנה שזה ישוב קטן

לכל ילד מגיעה הסעה שמתאימה לו והיא בזמן סביר ואני דיי בטוחה שיש חוק שאומר משהו כזה וזה אמור להיות מתוקצב. גם אם זה להוציא מונית לילד אחד. אל תוותרי, את יכולה להתייעץ האלו"ט לגבי מה החוק בדיוק.

miss owl

New member
אי אפשר לצאת בסדר

סלחי לי אבל בלי להפחית כלום מהצער עבור בנך על המצב שנוצר , אני באמת מרחמת על העירייה ומשרד החינוך שפשוט לא יכולים לצאת פה בסדר. הדרישות שלכם הפכו למוגזמות בעייני ואני לווא דווקא מדברת על שלך- היה מאבק הורים דיי גדול כדי שהחינוך המיוחד יסיימו ללמוד ב16.45, זה קטע שעולה הון, ואז גם הסעות למרות שלמה?... ועכשיו אתם מבקשים גם את כל הפיצולים האלה, וואלה זה עולה כסף, הרבה

nirity1

New member
מוגזם ?

ילד בן 6 שיוצא ב 7 מהבית וחוזר ב 6 בערב נשמע לך תקין ?
הם התקמצנו לתחזק גן תקשורת במועצה שלנו אז אנחנו צריכים לנסוע למועצה אחרת נסיעה של 45 דקות. תוסיפי עוד ישוב שרק הכניסה אליו היא 15-20 דקות וקיבלת טיול של שעה....

miss owl

New member
לפי הסטנדרטים שלי

כל הרעיון של סיום ב16.45 הוא לגמריי מוגזם, גם אם הילד תוך חמש דקות בבית - אבל זו אני ובישראל יש לא מעט הורים שממש לא חושבים כמוני ונאבקו על שעת הסיום הזאת.
בנינו לפי הסטנדרטים שלי גם כל רעיון ההסעה עצמה הוא פסול לגמריי אבל אופס גם למען זה נאבקו הורים קשות
מזה אני לומדת שהסטנדרטים שלי ואלו של הורים לאוטיסטים מאוד שונים אחד מהשני והיות והם הרב ואנחנו במדינה דמוקרטית הם קובעים. לנסות להאבק עכשיו הפוך במערכת כי את לא מסכימה איתם (כי מבחינתם לאניראה לי שיש בעיה גם עם השעה נסיעה) סורי בעייני זו התעללות במערכת.

schlomitsmile

Member
מנהל
ונגיד שזו "התעללות במערכת" אם צריך לבחור בין להתעלל במערכת לבין להתעלל בילד קטן,
מה עדיף בעינייך?

מיס אול היקרה

לגבי השעות שהורים נאבקו, יש הורים שנאלצים גם לעבוד לפעמים ולפרנס ובכל זאת צריכים סידור לילד וכל שמדובר בילדים שלנו לא כל אחד יכול להרשות לעצמו מטפלת, לגבי הסעות, אם המדינה הייתה נותנת מענה לילדים שלנו מבחינת גנים ובתי ספר של חינוך מיוחד שבו ההורים לא צריכים להסיע את ילדיהם מרחקים גדולים אולי היית צודקת אך מאחר ואין מענה כזה וישנם ילדים שצריכים ליסוע עשרות קילומטרים כדי להגיע למוסד חינוכי ולא לכל ההורים יש רכבים אזי טענתך שמדובר בהגזמה גם אינה מוצדקת, ואני לא מדברת כרגע בשמי לי יש את האופצייה להסיע את בתי לבד ויש לי יחסית מבחר של גנים מאחר ואני גרה באיזור המרכז אבל אני בהחלט מבינה לליבם של אותם הורים שאין להם את האופציה, אז אם יש להלין על מישהו זה על המדינה שלנו וההתנהלות שלה

miss owl

New member
ההסברים מוכרים לי

ושוב זה שהסטנדרטים שלי הם אחרים זה לא אומר שזה לא לגיטימי בעייני -אם הורה מרגיש שטובת הילד שלו היא להגיע הביתה ב17.30 כי רק ככה יש לו (להורה) יכולת לתת לו את מלוא התשומת לב שהוא רגוע וכו' מי אני שאתווכח עם זה? הבעיה לדעתי היא חוסר האחידות בין ההורים והצפייה של כל אחד שהמערכת תתאים את זה עצמה לצרכים והסטנדרטים שלו והשימוש בלחץ לטובת העניין...

תראי גם אני

הייתי מעדיפה שייתנו לי להוציא את הילדה בשעה אחת בצהריים אבל ברור לי שאי אפשר שהמערכת תתאים עצמה לכל אחד, במקרה של נירית אני לא חושבת שהדרישה שלה מוגזמת, אם המדינה לא יכולה לידאוג לכך שהמרחקים בין הגן לאיזור המגורים לא ימשכו "יומיים", אז המינימום הוא שהיא תפצל את ההסעה, זו ממש לא דרישה מוגזמת.

miss owl

New member
דווקא להיפך

ללקחת את הילדה בשעה 1 מהגן כל עוד את עושה את זה בעצמך אין שום השלכה כלכלית לא על העירייה ולא על משרד החינוך. לעומת זאת פיצול הסעה זה דבר שעולה לא מעט כסף- אומנם אין מושג בדיוק כמה אבל שאני עבדתי בתנאים של הסעה מהבית עד הבית 24 שעות (יענו גם שהיתה תחבורה ציבורית) ידענו שעלות כל הסעה של בין 3 ל7 עובדים עבור המעסיק היא סביבות ה100 שקלים וזה המחיר שהמעסיק מהגדולים במשק שמימן עשרות הסעות ביום (ועבד עם שתי חברות הסעות שונות) 7 ימים בשבוע קיבל יענו אני מאמינה שעיריות ומועצות איזוריות משלמות יותר .

האם תוספת של 200 שקל ביום להסעות היא מוגזמת או לא ? לא אביע את דעתי
שוב ליבי על הילד אני באמת לא חושבת שזה מצב הגיוני אבל אני מסוגלת להבין גם את הצד השני

dina199

New member
זה לא חשוב כמה כסף עולה פיצול.

לפי חוק לילד בחינוך מיוחד מגיעה הסעה מפתח הבית עד המוסד החינוכי ויש לזה תקציב.
ואם הם לא פתחו מוסד חינוכי ברשות המקומית (שגם זו אחריותם) הם חייבם לספר הסעה מתאימה , אפילו אם זה מונית לכל ילד.
יש תקציב לפתוח גנים לחינוך מיוחד (הרבה יותר גדול מגנים רגילים) ויש תקציב להסעות. אז הם חייבים לעושת עם התקציבים האלה את הדברים שהם חייבים על פי חוק ולא לנסות לחסוך על גב ההורים והילדים.

למעלה