צרות כדורגל

צרות כדורגל../images/Emo7.gif

גמר גביע העולם, 1974. מינכן גרמניה. האיצטדיון האולימפי. גרמניה נגד הולנד. הדקה המפורסמת ביותר, כנראה, בתולדות המשחקים. ההולנדים, פותחים במשחק. כמה מסירות, ואז מקבל יוהאן קרוייף, את הכדור. ההולנדי, המפורסם ביותר, מאז ואן-גוך, פותח בפריצה, מסחררת, לכוון השער הגרמני. המאוץ מסתיים בהכשלתו, על ידי הבלם הגרמני. פרנץ בקנבאואר. פנדל. גול. 0:1 לכתומים מהולנד. דקה ראשונה, הגרמנים אפילו לא נגעו בכדור. ההמשך, כבר היה שונה. הגרמנים העקשנים הישוו. גרהארד מילר כבש שער נצחון. בכל מהלך המשחק, לא הורגשה נוכחותו, של הכוכב. ההולנדי. יוהאן קרוייף, פשוט נעלם. הגביע, הלך לגרמנים, בניגוד לכל הסיכויים. השבוע, שמעתי את הסיפור מאחורי, הטראומה , המעסיקה את ההולנדים עד עצם היום הזה. כמה ימים קודם לכן, לאחר הנצחון על בראזיל, חגגו ההולנדים כל הלילה, בעזרתן האדיבה, של המעריצות הגרמניות, וההולנדיות. סיפור, מוכר, גם של נבחרת ישראל, לפני המשחק, מול דנמרק, לפני כמה שנים. ערב הגמר, מול גרמניה, שוחחה אשתו של קרוייף, עם בעלה, בטלפון, עד... חמש לפנות בוקר. רצתה לוודא, שאיננו משתתף, באיזו אורגיה. התוצאות היו בהתאם. לקרוייף, היה כח לדקה אחת, במשחק. הלכה האורגיה, וגם הגביע. אגב, במונדיאל 78, בארגנטינה, סרב קרוייף, להשתתף. כמחאה, על משטר הגנראלים, הרצחני, ששלט שם. הולנד הגיעה לגמר. החמצה של רייסנבריק, בדקת הסיום. במה שנחשב ל "שפיץ של הנעל". הכדור פגע, לרוע המזל, בקורה. בהארכה, ניצלו הארגנטינאים, את המשבר ההולנדי. כבשו שני שערים. ההולנדים, חזרו הביתה, שוב, בלי הגביע. למונדיאל הנוכחי, ההולנדים, החביבים, אפילו לא הגיעו. כמו נבחרת ישראל. סתאאאאאאאאאאם.

טרה10

New member
1.גרמניה-אוסטריה 2:6 והמאמן עדיין

על כנו..וזה היה רק שלשום. ובקשר להחמצות-אז במונדיאל האחרון צרפת ואיטליה סיימו בתיקו- כי האיטלקים בדקות האחרונות של משחק הגמר..לא העיפו את הכדורים לאאוט ובדקהה אחרונה כמעט הצרפתים השוו ובהארכה לקחו את הגביע. ואנחנו במילא היינו מפסידים לתורכים..! אז הולנד ואנחנו באותו מצב..רחוק מהמונדיאל..הנוכחי. ולדעתי איטליה היא אלופת העולם..לאור מה שהיה במשחק הגמר..והפעם זה כנראה יוכח..על כר הדשא.!

נתעסק, עם השמחות שלנו...

הערב, 7.30 גמר גביע המדינה בכדורגל. הירוקים מ 04 נגד הצהובים מ 03 . תבלו ותהנו.

הגביע הוא צהוב../images/Emo106.gif../images/Emo104.gif

מכבי ת"א. בפנדלים. החמצה, של ג´יובאני רוסו. זה, אולי, הזמן להזכיר. כדורגל משחקים 90 דקות. וזה נגמר, כשזה נגמר.

גל-עמית

New member
ברכות מ"ירוק" לצהובים....../images/Emo106.gif

מה גם שמאד חשקתי (כמו רבים..) ב"דאבל"....לדעתי ב"גדול" - אני שמח שנוצרה חלוקה של תארים. ולא אכפת לי שמכבי ת"א זוכים בגביע ברציפות. יתכן שזה נובע מקוצר הרוח לסיומה של הליגה ומשחקי הכדורגל שהיו כל הזמן בצילם של ארועים מגעילים. ועכשיו......זהו... כל הזמן מוקדש להכנות של המונדיאל......

טרה10

New member
לו ג´ובני היה בועט שפיץ.ועכשיו אברם

יהיה המסכן התורן..שהרי נבחרת אין כאן..לא היתה ולא תהיה. גם כשהיה לנו שוער כמו חודורוב..ומכדרר כמו שייע..גפ אז הפסדנו. וכן מאמן כמו גיולה מאנדי..! זה שהכשורגלנים הישראלים עצלנים..זה הרי דבר ידוע..!

magy

New member
במקום כדורגל, קחי את

ספרו של יוסי בנאי "מכתבים ברוח"...צפויה לך קורת רוח בדרגות מיוחדות. לקרוא ולבכות.....בעיקר המכתב שהוא מפנה אל אימו. יכול להיות שהפורום הזה.....מכתב שלא נשלח, הוקם בעקבות הספר? הוא הרי כותב אל אנשים מתים...מסיים את החשבון שלא עשה בחיים... כותב רגיש כל כך הבן אדם הזה.... כולה נשמה... לא כתיבה מקצועית...כתיבה מהלב.... וכמה שהלב שלו יודע לדבר ..........המון.......... מומלץ מאד........אם לא קראת עדיין....... רציתי להעתיק חלקים......ולהביא..... אבל זה די ארוך.....היום סרקתי....ולא יצא הכי בעולם..... וויתרתי.....

שקדי

New member
ואם נחזור ברשותך לכדורגל..........

אני מבקש כאן חוות דעת מקצועית לפי הולכת הכדור המופגנת כאן האם מדינת ישראל הפסידה כישרון כשתליתי את הנעלים בגיל 13??

magy

New member
אם נחזור לכדורגל

קודם צריך לראות את הרגליים......עד המקום שבו הן מסתיימות , כדי לדעת אם היה כדאי לפרוש........
PPPP

magy

New member
U... איזה גסה נהייתי לאחרונה.....

יורידו לי ציון בהתנהגות.....

מבחן הסאחבקיות.

כשהיינו ילדים, כדור, תקני. היה מצרך נדיר. לרוב היינו משחקים, באיזה יציר כלאיים, שהיה פעם כדור, או סמרטוט. על כן, היינו מקנאים בילד, שהכדור, התקני היה שלו. האינטליגנט, היה מתייצב, בפוזה מלכותית. הכדור, תחת בית שחיו. זוכה להערצה כללית. מלך השכונה. כולם היו מתחנפים, אליו. משתחווים לו אפים ארצה. איך, שהיינו מסיימים את שיעורי הבית. מתייצבים, מיד, מתחת לחלון ביתו. ממתינים, עד שיסיים את כל מטלותיו. כאן, היה כר נרחב של התעללויות. גילוי פרצופו האמיתי, של בעל הכדור. אלה, הסחבקים האמיתיים. היו זורקים את הכדור, מן המרפסת. לא נותנים לנו לחכות. אחרים היו יורדים עם הכדור. מנצלים את זכות, הראשונים, בהרכבת הקבוצה. בוחרים מייד, את הכוכב התורן. אבל, היה ילד, שהגיע למגרש, עם כדור . ממאן, למסור אותו בטענה, שהוא חדש. נתן לנו, לשטוף את העינים, להתפלש בעפר רגליו. הלך הצידה, שיחק בו, לבד. אבל השיא, היה אותו ילד, אשר באמצע משחק, סוער. לקח את הכדור, והלך הביתה. לא עזרו התחנונים. "הכדור עייף" טען . הכדור עייף ! שמעתם ? גאון ונדיב ואכזר.

גם יהונתן גפן כתב את "אשה יקרה"

אודות אמו. זהו סיפור קשה. אמו התאבדה. כולם עושים חשבונות עם כולם וגם עם עצמם. מצד אחד מן התכנסות פנימה ומצד שני מן סוג פתיחות שהועתקה מהתרבות האמריקאית. שם הכל פתוח ועל הכל מותר לדבר (חוץ מאשר על "כמה אתה משתכר" על זה דווקא מרבים לדבר במקומותנו) (

magy

New member
קראתי אותו וגם את הבא אחריו

"חומר טוב" שאינו עומד בקריטריונים שעליהם בניתי. רכילותי מדיי, מתחסד, כאילו מה ? איפה הוא היה כשלקח את החומר ? היה איתם, עם כל הלוקחים והסורחים. היתה שם אורגיה עם סמים, והחלפת זוגות, שלא הייתה מביישת אף סרט פורנו כבד. פתאום הוא נזכר שזה לא מתאים לו....... כנראה הפסיק לשתות ולדחוף חומר לגוף.........אז הוא לא מבין איך היה מסוגל פעם להיות כזה. שיהיה בריא..... הספר האחרון , איכזב....... אגב, עם רקע כזה, יצאו לו ילדים די נורמאליים.......

zahavashanny

New member
אני כרגע קוראת אותו בספרו החדש

"חומר טוב" ובנתיים מאד נהנית, אני לא רואה את זה כחומר רכילותי חוץמזה שזה מביא אותי למחוזות ילדותי ומזכיר לי כל כך הרבה מהתקופה הנ"ל אמנם אני רק בתחילת הספר אני מקווה להמשיך להנות ממנו.

גל-עמית

New member
את המשחק הזה - לא אשכח לעולם....

...ובגלל ארוע שאינו קשור לחלוטין עם כדורגל...........

למעלה