צרות ב"גן עדן"

צרות ב"גן עדן"

טוב, אז נתחיל עם זה שהיום המחזור הגיע, או כמו שקראתי כאן- המכשושה המכשפה או המפלצת....והפעם הוא כזה כואב, חצי יום שכבתי במיטה עם אופטלגינים מכווצת ללא אפשרות לזוז, האם יש קשר בין הטיפול לבין כאבי מחזור כאלו? נמשיך בכך שכל הדרכים למרפאה חסומות בגלל הקרנבל, ואין אפשרות להגיע לשם אלא אם כן באמבולנס, מה שדחה לי את הפגישה עם הרופא עד ליום שישי. אבל ישנה עוד בעיה, לצערי הרופא שלי (שאני כ"כ אוהבת) עבר התקף לב, ולכן ביום שישי אאלץ להיפגש עם רופא אחר- צעיר בהרבה (ציטוט הטכנאית שענתה לי לטלפון), ומיותר לציין שהבטן שלי מסתובבת 360 מעלות בכל רגע שאני נזכרת בכך. בהמשך לצרות אלו, היא המליצה לי לבקש מהרופא לעבור ל- IVF, היות וכשהיא עשתה את ההשבחה לזרע, היא גילתה הפרשים עצומים בין מה שהיה מונח לפניה לעומת בדיקת הזרע. אוףףףףףףףףףף כמה בשורות איוב יכולות להגיע באותו יום?

עמית@

New member
טליה

קודם כל אני מצטערת על המחזור- שנית- בין כל בדיקות הזרע יש שינויים- אצלנו הם נעו במיליונים ובאלפים- ואני מניחה שמבדיקה בודדת אי אפשר לדעת- כדאי לערוך עוד אחת מסודרת- על מנת לוודא את המצב שנית- לא הייתי רצה לIVF לפני שהייתי בודקת את המצב לאשורו- מה גם שאצלכם זה לא מסובסד וזה יהיה מאוד מאוד יקר. אני מקווה ששלום לרופא שלך- ושהוא יחלים מהר- להיפגש עם מישהו אחר זה לווא דווקא רע (רק חבל שזה כאלה נסיבות..) משום שחוות דעת נוספת תמיד יכולה להאיר באור חדש או לעזור בקיים. הרופא שלי מאוד צעיר יחסית לרופאים- ואין לי שום תלונה על מקצועיות
איזה יום נורא ): אני מקווה שהנסיך יקדים להגיע ויעטוף אותך בו לכל הלילה והיום. חיבוק חזק ממני טליה עמית

אולה *

New member
הי טל! מצטערת! ../images/Emo24.gif

אני מסכימה עם מה שעמית כתבה. נתוני זרע משתנים מבדיקה לבדיקה, ורופא צעיר - זה לא בהכרח רע. מחזקת אותך, אולה.

עמיתוש תודה על העידוד

יש לנו כרגע 21 ימים עד להחלטה הסופית, ונראה לי שבאמת אבקש מהרופא (הצעיר)בשישי בדיקת זרע. תקראי לזה סטיגמה, או כל שם אחר, אבל אני מרגישה רע עם החלפת הרופא, כשהיה פה דיון על הנושא הרגשתי כזו ברת מזל, ופתאום זה קורה גם לי, ולא רק זה אלא גם צעיר..... (בכל זאת פחות ניסיון, ובכלל אם הוא יהיה חתיך
) ולגבי ה- IVF ובעיית העלויות, למרות שהטיפול יעלה הרבה יותר מהזרעה, נראה לי שמלבד בזבוז זמן בהזרעות, אנו גם זורקים כסף לחינם, הרי אין להם הרבה שליטה בהזרעות, ועדיין יש בי המון סקפטיות בהן למרות שאני יודעת שטיפול אחד לא יכול להיות אינדיקציה נכונה. מקווה באמת שהנסיך יגיע מוקדם הערב, הוא בד"כ גורם לי לראות דברים באור נכון יותר. נשיקות טליה

עמית@

New member
נכון שיש היגיון ב"לחסוך" הזרעות

אבל קודם חייבים לוודא אם זה באמת נחוץ- אם הזרע בתחום המפרה- בינוני אזי שווה להשקיע משאבים בגידול עוד זקיקים ובנסיון לשפר את הסיכויים- זה לא ביזבוז- יש המון הריונות מהזרעות.. בקשר לרופא- נו טוב- אם הוא יההי חתיך אז נוותר.. (בסוף הוא בן 50 ורק נראה לאחות "צעיר" יותר...) אני מאמינה בדם צעיר
עמית

שאלה

אם נצא מתוך הנחה שהזרע מספיק טוב להזרעות, האם לא עדיף לנו לעבור ל-IVF, הרי בכל זאת אם הזרע טוב והרחם גם כן, האם הסיכויים להצלחה לא יהיו טובים יותר, ובמקום לבזבז את הזמן והמשאבים (הפיסיים הנפשיים והכלכליים) ישר נלך על האפשרות שבה יש לרופא ולטכנאית את השליטה הכמעט מירבית? וכמו שאת כבר יודעת, אני תמיד בעד דם בוגר יותר

עמית@

New member
הסיכוי הוא אותו סיכוי (סטטיסטית)

או לפחות כמעט זהה (הבדל של אחוזים בודדים) בעוד שלגוף אין ספק שיותר "בריא" לעבור רק הזרעה משום ששאיבה כרוכה בהרדמה והפרוצדורה כירורגית ויש להנ המון תופעות לוואי לא נעימות וממש לא בריאות
ולמרבה הצער- גם כשלרופא ולטכנאית יש את כל השליטה בעולם- זה לא מבטיח אפילו קצה קצהו של הריון
יודעת מה? דם בוגר IT IS

T o n i

New member
לדעתי כן טליה

כרגע נתבשרתי שחברתי בהריון. היא עברה 9 הזרעות כושלות ולא נמצאה כל בעיה אצלה ואצל בעלה. לאחר שכולנו הפצרנו בה לעבור להפריה היא נאותה רק לאחר הכישלון ה-9. ובהפריה הראשונה היא נקלטה.אז לדעתי יש סיכוי יותר למרות שתשמעי דעות לפה ולפה.מה שחשוב שיהיה לכולנו בהצלחה.

רומי^^

New member
אווווווףףףףףף טליה מתוקה שלי ../images/Emo14.gif

וכל כך כל כך קיוויתי. מקווה שלא השליתי אותך יותר מדיי אתמול. נשבעת לך שחשבתי עלייך והחזקתי לך אצבעות!!!!!!!!! גם לי, מאז תחילת הטיפולים, חצי היום הראשון של המחזור זה כאבי תופת
ללא יכולת לזוז ואפילו להסתובב במיטה. כנראה שזה בגלל ההורמונים שאנחנו מקבלות, שמסובבים לגוף שלנו ת´פיוזים הלא נכונים... מאחלת קודם כל, מפה, החלמה מהירה לרופא שלך. מקווה שהיה זה התקף לב קליל ושהוא יקום ויחזור במהרה לטפל בך!!! אם את לא בטוחה בקשר לרופא החדש והצעיר, עשי חודש הפסקה עד שרופאך יחזור ויהיה בריא. טליה יקרה - כבר כתבתי לך ששום מילים לא ינחמו. בעיקר בהזרעה ראשונה - בעיקר שהאיחורים האחרונים היו כל כך בכיוון הנכון
קבלי חיבוק אוהב וחזק ממני, עד אל מעבר לים. שוב, מצטערת כל כך
רומי

ציצים יקרה../images/Emo24.gif

לא השליית אותי, בכל זאת, זה היה נס אם היה מתברר אחרת- וניסים כאמור קורים לאחרים ולא לי... אני הולכת לראות את הרופא הזה ביום שישי- מקווה להתרשם ממנו לטובה, כי אני לא יכולה לחשוב כרגע על הפסקה, רוצה רק להמשיך בלי לעצור, עד שנגיע להריון המיוחל (או עד שאתמוטט). החיבוק החזק שלך הגיע לפה, ומחמם את הלב כ"כ
טליה

yala75

New member
היי טליה, אני מצטערת לשמוע על כך

תנוחי ותרגישי יותר טוב ובהצלחה בפעם הבאה.

dandushx

New member
טליה היקרה

עצוב לי לשמוע , רוצה לדבר על זה , אני online .

מרב.

New member
טליה querida

מצטערת לשמוע שהמחזור הגיע- ומשבית אותך עד כדי כך. גם אני סובלת מאז הפסקת הגלולות ממחזור עם כאבים חזקים בגב התחתון. אני לא מחסידת התרופות- חוץ מהורמונים שום דבר כימי לא נכנס לגופי
אבל אני נעזרת בחברתי ששולחת לי רייקי בכל פעם שאני מרגישה שהחלק התחתון מתפרק לי מהעליון. היא שולחת, ואני פתאום מתיישרת ומרגישה שחזרתי לחיים. דרךאגב, אותה חברה זו עשתה איתי הזרעות, ונכנסה להריון דווקא כשהרופא המקסים שלה (ושלי) היה במילואים ועשתה את ההזרעה עם רופא אחר לגמרי. היום התאומים שלה בני 3.5 חודשים... אז אולי משנה רופא משנה מזל- ואני מקווה שהרופא שלך הותיק מרגיש טוב והתגבר על בגידת ליבו. לגבי בדיקות הזרע ענתה לך עמיתי, ואני גם חושבת שעדיין מוקדם לרוץ להפריה- בעיקר אם את צריכה לשלם אותה. מקוה שהחודש תופתעי לטובה... un besso מרב

גראסיאס מי אמור

(מדברת קוראת אבל לא עוברת את מחסום הכתיבה....) החודש כבר אבוד, כי כמו שכתבתי קודם, הרופא המהולל לא מאשר, ובגלל שהוא גם מנהל המרפאה- הנסיך שלי נותן אותות פחד שאם לא נשמע בקולו- אולי יהיו סיבוכים. מה עושים? עם מה ללכת- הלב או המוח?

מרב.

New member
טלטליה

אני תמיד אומרת ללכת אחרי הלב, או בעצם- הבטן, אלו סמני התחושות הטובים ביותר. אלא ש... הפחד אינו ממש רציונלי והתחושות שלך כאן קצת מעוותות בשל הכמיהה העזה. הפחד- מפני הלא מוכר, הלא ידוע, מפני רופא צעיר (ואולי חסר נסיון). אם מדובר רק בהזרעה, אני מבינה את הפחד, אבל מדובר בהליך טכני בלבד שאין הרבה אפשרויות לטעות בו. לא מדובר על הרכבת פרוטוקול טיפול, אין לך צוואר רחם מפותל שמצריך מיומנות בלתי מוטלת בספק כדי להגיע לשער הזהב של הרחם- זוהי סך הכל פרוצדורה פשוטה. אשר ל-IVF- יש לי כמה דברים להגיד. קודם כל- הרופא שלך צודק- אין לך מה לרוץ לפני שעשיתם ווי על מינימום 3 הזרעות. אין טעם- זהו תהליך יותר ורכב לגוף, כמות ההורמונים גדולה ונרחבת יותר, זה כרוך בפרוצדורה ניתוחית- השאיבה..ץ זה לא סבל גדול אבל מאידך- לא שיא התענוג. אין טעם לטלטל את גופך (המעיר, עד כמה שהבנתי) בתהליך הזה שלא לצורך. רוצה לומר עוד משהו חשוב, לך ולכל הבנות שמרגישות שזה נוגע להן: יש כאן- מזמן היתה וכנראה תמשיך להיות- סגידה מסוימת לנושא ה-IVF, כולן רוצות מהר מהר להגיעכבר להפריה, ההזרעה נדמית בזבוז שמן ורבות מחפשות את הרופא ש"יעבירו, אותן להזרעות. אני לא מסכימה לחלוטין עם הגישה הזו. יש נטיה לחשוב שבהפריה יוצרים את העוברים בחוץ ולכן סיכוי ההצלחה גדולים יותר- זה כמובן לא נכון, וממה שאני הבנתי- גם סטטיסטית אין להפריות שום עדיפות על הזרעות- נהפוך הוא. אני מבינה את הצורך הזה- באמת, אלא שאני, לכל אורך הזרעותי (6 במספר) לא דחפתי לעבור להפריה, כי אני מאמינה בפוטנציאל הטבעי של הגוף להרות- אמרתי ואמשיך לומר. היו לי כמה ימים של כפירה, לאחר שהתבשרנו בהפריה הראשונה שאין לנו הפריות טבעיות, היו רק מאיקסי. הרגשתי סטירת לחי גדולה, כי בעצם כל השנתיים שקדמו לכך הסתברו כלא מועילות בעליל אם אפילו הפריות טבעיות לא היו- בזבוז מוחלט. אבל זה עבר מהר, כי אני מאמינה בגוף ועוד יותר מאמינה בנפש- ולא זה המקום לדון על כך, רק להעביר את השורה התחתונהף שאין לך מה לרוץ להפריה, כי הישועה לא בהכרח תבוא משם. טליונת, קחי אויר (גם אני לוקחת אחרי ההקלדה מלאת המרץ והעוז
) התינוק שלך בדרך, אני שומעת אותו מתגלגל אלייך ואל הנסיך (אם נסיך, אז מה יהיה התינוק?) זה יבוא, זה רק ענין של זמן- ואני באמת ובתמים מאמינה בך, מאמינה שלא תגיעו להפריה- ולוואי שאצדוק. saludos מרב

מרבוש, או בעצם מרבי´טה

קודם כל נבהיר, אנחנו אחרי כישלון ההזרעה הראשונה, כששנינו היינו בסקפטיות לגביה ממההתחלה, לאחר ששאלתי פה, הגעתי למסקנה ששווה לנסות, אבל עכשיו, אני כבר לא יודעת מה אני רוצה (בעצם אני כן, רק לא החלטית לגבי סוג הטיפול). אני לוקחת נשימה עמוקה ומנסה לחשוב, וכל מה שעולה לי כרגע במוח זה חודש- חודש ללא עשיה, חודש בלי לנסות כלום, ומיד אחרי זה, אני חושבת, האם באמת הזרעה היא הפיתרון, או שבעצם הפריה. להבדיל מרוב הבנות בפורום, מלבד חישובים פיסיים ונפשיים נכנס גם חישוב כלכלי- ובתור מי שעוסקת בתחום, אני תמיד נוטה לחשוב שמה שיקר הוא יותר טוב, והטיפול (במקרה הזה) הזול, הוא היקר- כי בכל מקרה (אולי) נצטרך את היקר היותר. אוף מרבי´טה, אני יוצאת מדעתי (נ.ב- הנסיך והנסיכה רוצים להביא את המלכה- לא פחות ולא יותר....)

ועוד קצת מעלילות הטלנובלה

הבוקר התקשרו אלי מהמרפאה, להודיע שהרופא החולה שלי ממש ממש לא מוכן לכך שאני אמשיך טיפול ללא חודש הפסקה, ובכלל מאוד מאוד לא מעוניין שאני ארוץ ל- IVF, לפני שסיימנו שלושה טיפולי הזרעות. המוח אומר לי לסמוך עליו, אבל ישנה הרגשה פנימית שזהו ביזבוז זמן, ואולי הוא אומר זאת על מנת שהתיק ישאר בטיפולו, ולא יעבור לקולגה הצעיר? די נמאס, המוח כבר לא חושב על שום דבר אחר, כל היום רק רצות לי מחשבות של בעד נגד, איך אוכל לסחוב חודש שלם כך?

אופה1

New member
טליה יקרה שלי

לא נורא חמודה את תתגברי גם על החודש הקרוב ותפסיקי להריץ מחשבות בראש פשוט מאוד תעשי לך ערב אהבה מעניין, לא מחייב א ה ב ה , תרגעי מכל הבלגנים תיקחי לך קצת מנוחה, אנחנו עדיין איתך ונמשיך לתמוך בך חמודה לא לדאוג הכל יהיה בסדר, ותסמיכי על תחושות הבטן שלך, אם את חושבת שזהו בזבוז זמן אז תתקשרי לרופא הביתה, ותדברי איתו ותרגיעי את עצמך. שיהיה לך יום נעים ותפסיקי לדאוג חמודה

א י נ ס

New member
טליה החמודה

אולי החודש הזה זו הזדמנות לתת לטבע צ´אנס, וסתם לעשות אהבה בלי הכרה? ובמיוחד במועד הביוץ (להשתמש בערכה לזיהוי ביוץ) תדעי שכבר היו דברים מעולם. בפורום בוואלה סיפרה אשה בת 37 על כמה וכמה מחזורי IVF שביניהם היו הפסקות, ובאחת ההפסקות היא נכנסה להריון טבעי לגמרי, ויש לה היום ילד מתוק להפליא. אז יאללה לעבודה.

למעלה