צרות במשפחה

מצב
הנושא נעול.
צרות במשפחה

צרות במשפחה
שלום רב, אבי ז"ל עבר ארוע מוחי (היה צלול בדעתו) -עבר להתגורר בבית אבות והיה בטיפולי - כמיופת כחו. במהלך אותה תקופה היו הוצאות רבות שאותן הוצאתי כמיופת כוח ואת כל הקבלות העברתי לאבי לפי בקשתו. לאחר פטירתו של אבי דורש ממני אחי להראות לו קבלות על כל הוצאה (כל שקל). האם אני מחוייבת לעשות זאת ? אחי מאיים לגשת לבית משפט. ברצוני לציין שלא רשום ביפוי כוח שעלי לשמור קבלות וכן לא נאמר לי שעלי לעשות זאת אצל הנוטריון.

תשובה

צרות במשפחה
שלום רב, אבי ז"ל עבר ארוע מוחי (היה צלול בדעתו) -עבר להתגורר בבית אבות והיה בטיפולי - כמיופת כחו. במהלך אותה תקופה היו הוצאות רבות שאותן הוצאתי כמיופת כוח ואת כל הקבלות העברתי לאבי לפי בקשתו. לאחר פטירתו של אבי דורש ממני אחי להראות לו קבלות על כל הוצאה (כל שקל). האם אני מחוייבת לעשות זאת ? אחי מאיים לגשת לבית משפט. ברצוני לציין שלא רשום ביפוי כוח שעלי לשמור קבלות וכן לא נאמר לי שעלי לעשות זאת אצל הנוטריון.
תשובה
אינך מחוייבת להציג לאחיך קבלות, אך אם הוא יגיש תביעה יתכן שיהיה עליך להציג הוכחות מסויימות לשימוש שעשית בחשבון. בכל מקרה אינני סבורה שתצטרכי להוכיח כל שקל שיצא מהחשבון. אם אחיך סבור שניצלת את אביך יכול היה להגיש בקשה למנות לאביך אפוטרופוס טרם פטירתו, ולא לדאוג כעת לכספי הירושה.

תשובה

צרות במשפחה
תשובה
ספק אם הוא רשאי לדרוש קבלות על התקופה שלפני הפטירה, שכן אביך היה רשאי לעשות ברכוש כרצונו ופעלת בשמו. בכל מקרה, אם העברת את הקבלות לאביך לא ניתן לבצע את דרישת האח גם אם היא צודקת.

יפוי כוח - המשך

תשובה
ספק אם הוא רשאי לדרוש קבלות על התקופה שלפני הפטירה, שכן אביך היה רשאי לעשות ברכוש כרצונו ופעלת בשמו. בכל מקרה, אם העברת את הקבלות לאביך לא ניתן לבצע את דרישת האח גם אם היא צודקת.
יפוי כוח - המשך
אני מודה לשני עורכי הדין על ההתייחסות. אני מבולבלת לגבי יפוי הכוח הניתן למקבל - אדם הנותן יפוי כוח ולאחר שקורא אותו - בודאי מבין את המשמעויות במסמך ואת הסיכונים. שכן במסמך רשום - והנני מתחייב בזה לאשר ולקיים כל או כל דבר אשר בא כוחי או.....יעשה או יעשו, יגרם או יגרמו לעשות בתוקף יפוי כוח זה. בנוסף רשום - כפי שבא כוחי מצא לנכון וראוי. אדם הנותן יפוי כוח תמיד יכול גם לבטל אותו אם הוא לא מרוצה מדרך הטיפול וזאת אבי ז"ל לא בחר לעשות אלא נתן בי אמון. לא ברור לי כיצד יכול לבוא אדם לאחר פטירה ולטעון להוצאות גדולות (לדוגמא - בית אבות זול יותר, תרופות זולות יותר ולא פרטיות-יש פה חדירה מזעזעת לפרטיות של אדם מנוח וחוסר כבוד שכן אבי היה רשאי לעשות ברכושו כרצונו). האם יפוי הכוח לא מגן על מיופה הכוח ? מדוע נוטריון אינו מזהיר אנשים מיפויי כוח מהצפוי להם בעתיד ? מדוע לא מצרפים מכתב אזהרה ליפוי הכוח מפני כל זה ? ישנה סתירה בין מה שכתוב לבין מה שיכול לקרות ?

מצב
הנושא נעול.
למעלה