צרות בגן עדן?

צרות בגן עדן?

ביילין: שריד תקע סכין בגב חבריו לסיעה יום שני, 10 בינואר 2005, 23:05 מאת: מערכת וואלה! יו"ר סיעת יחד, יוסי ביילין, הכריז הערב כי ח"כ יוסי שריד, "תקע סכין בגב חבריו לסיעה כאשר הפר משמעת קואליציונית ונמנע בהצבעה על הרחבת הממשלה". בגלי צה"ל דווח כי לאחר ההצבעה על הרכבה החדש של הממשלה בכנסת, קיימו חברי סיעת יחד ישיבת חירום, ללא שריד, ובה הוחלט להטיל עליו עונש כבד, אותו תיקבע הסיעה בישיבה מיוחדת בשבוע הבא.

ד ר ו ר 1

New member
../images/Emo45.gifכף לחבר שריד../images/Emo70.gif

או אמנם לא נהג ע"פ המשמעת הסיעתית כביכול, אבל נהג לפי המצפון והשכל הישר. כל הכבוד ליוסי שריד

iceviper

New member
לפי המצפון כן,

לפי השכל הישר זה משהו אחר. עם זאת אין טעם להתרגש יותר מדי.הרי לא מדובר כאן בהצבעה נגד הממשלה אלא בהימנעות.ד"ר ביילין נדרש לקצת פרופורציות.

הפרת משמעת סיעתית זה דבר חמור

במיוחד כשמדובר בנושא כה שנוי במחלוקת, והרי מבנה הכנסת הנוכחי עוד יעמיד בפני יחד עוד מספר שכאלו הצבעות שוניות במחלוקת ואז המשמעת הסיעתית תהיה חשובה מאוד.
לח"כ שריד.

ד ר ו ר 1

New member
כנראה שביחד כושלים בלהבין-

הם לא מתרוממים בסקרים, לא בגלל השם שלא נקלט בציבור, אלא בגלל התנהגות דפוקה, כמו תמיכה בממשלת הדמים של שרון. כבודה נשמר באיזשהי מידה, רק בזכות (א)נשים כמו יוסי שריד.
ישר כח ליוסי שריד
בוז לחכי"ם שתמכו בהמשך קיומן של הגזירות הכלכליות, הטבח והגטאות בשטחים, והמשך שפיכות הדמים. - - אני לא רוצה שיצטייר שיוסי שריד הוא איזשהו ראדיקלי מטורף בתוך חבורת ציונים מיחד, כי בהחלט לא כזה, להפך. אני לא יודע מה המניעים שלו, אבל כל עוד זה טוב, זה טוב

tali_le

New member
../images/Emo31.gif אני דווקא נגד

אם יוסי שריד רצה לפעול באמ לפי מצפונו היה עליו להצביע נגד ולפרוש מסיעת יחד בו במקום ולא לשחק את משחק ההמנעות, ביודעו שהקול שלו כבר לא יהיה משמעותי כיוון שהוא כבר לקראת הסוף...... ולהילחם פשוט את המלחמה המלוכלכת בתוך המפלגה הייתי רוצה שכל סיעת יחד תצביע נגד הממשלה ותיקח אותנו לבחירות אבל המעשה הזה לא מראה על אומץ אלא על שפנות מסוימת מהתמודדות עם ההחלטה הסיעתית

מדובר בנושא סבוך

אמנם קשה להפריד את האגו מהערכים במקרה זה, במיוחד במקרה של שריד, אבל לשם הדיון בואו ננסה. סבירר להניח שבמקרה של שני האישים, האגו שיחק תפקיד כלשהו. אך יש לשאול את השאלות הבאות: א. האם הימנעות כמוהה כהצבעה נגד? ב. האם זה משנה אם ההצבעה היתה קול מכריע או שלא היתה משנה את התוצאה? ג. האם מעשה שכזה הוא חמור עד כדי שחבר הכנסת יתפטר? ד. האם ביקורת מסוג זה היא לגיטימית במוסד הועידה של המפלגה (לדעתי כן)? אני לא בטוחה שהוא צריך להתפטר אחרי הפעם הראשונה. אבל ביילין לפחות צודק בכך שכדאי ששריד יודיע אם הוא מתכוון להפוך את זה להרגל. אני לא מאלה שמגנים אותו עד כדי שביילין גינה אותו, אבל מאידך, ההגנה האמוציונלית הזו על ראש המפלגה הקודם, רק מתוקף העובדה שהיה ראש המפלגה הקודם - מוגזמת ואינה מבוססת על טיעונים רציונליים, כך נדמה.

טשאפק

New member
מי?

שריד בהצבעתו, או ביילין, במתקפתו חסרת הפרופורציות וחסרת הכבוד כנגד שריד? על הפרת משמעת סיעתית, שבסופו של דבר לא שינתה את תוצאות ההצבעה אין שום סיבה לעורר מהומות. זה רק יוצר רושם...הממ...מגוחך במקצת.

יחד מתפרקת?

ביילין לשריד: אם אינך יכול לקבל משמעת סיעתית פנה את מקומך יום חמישי, 13 בינואר 2005, 18:44 מאת: מזל מועלם, הארץ במהלך כינוס סיעת יח"ד היום, התייחס יו"ר הסיעה, יוסי ביילין, להימנעות ח"כ יוסי שריד בהצבעה על הממשלה החדשה. "אם אתה לא יכול לקבל משמעת סיעתית, פנה את מקומך לאילן גילאון", אמר לשריד.

למעלה