צרות באות בצרורות

צרות באות בצרורות

אהלן.
לעשות סדר: ברק כלב מעורב בגודל בינוני בן 4, לילי פיטבולית בת חצי שנה.

כשיוצאים לטיול ברחוב השניים האלו אוהבים לטפס על ספסלים ועל חומות, כל אחד כפי יכולתו.
שלשום ברק קפץ קפיצה לא טובה והתפצלחה לו הציפורן הגבוהה ברגל ימין קדמית. זו הציפורן שלא על כף הרגל אלא מעל כולן. הציפורן נשארה תלויה על בלימה והרקמה הרכה שבתוך הציפורן, נחשפה לחלוטין.
לא רציתי לרוץ לוטרינר, חבשתי לו את האיזור עם פולידין, שמתי עליו קולר אליזבת, הוא צלע שעתיים וחזר לעצמו. למחרת הורדנו את הכל ועכשיו הוא הולך ורץ והכל בסדר, רק כשיש לו הזדמנות להרגע הוא קצת מלקק את המקום.
האם כדאי בכל זאת לפנות לוטרינר? יש סיכון לזיהום או פגיעה אחרת באיזור? עכשיו פשוט החלק הפנימי של הציפורן חשוף והוא ורוד ובטמפרטורה לא שונה מטמפ׳ הגוף שלן, לא נראה כמו משהו מזוהם.

לגבי לילי, פיניתי את המדיח ועל הדרך נישנשתי אגוזי קשיו טבעיים (לא קלויים).
השדה הזו זינקה לשיש, הפילה את השקית והתחילה לשאוב אותם... הספיקה לאכול כמה אגוזים אחדים לפני שתפסתי אותה.
האם יש באגוזי הקשיו רכיבים שעלולים להיות מסוכנים לה בכמות כזו? היא שוקלת בערך 17-18 ק״ג אם זה חשוב לצורך העניין.

תודה

צרות קטנות

נתחיל בברק: לרוב אני ממליץ לגשת לביקור, רק כדי לסגור את העניין סופית. על פניו לפי התיאור שלך, ומאחר ועברו יומיים כנראה הכל בסדר. אם הוא ממשיך ללקת, אז בהחלט כדאי לגשת לבדיקה. אם הליקוקים פוחתים כנראה שתוכל להסיר דאגה מליבך. בכל מקרה - הקפד לשמור על הפצע נקי. (מים או מים עם מלח, אני לא אוהב פולידין).

לגבי לילי: אני לא זוכר משהו ספיציפי באגוזי קשיו. אני מניח שיתכן שלשול ליו יהיה צריך להתייחס אם מדובר בשלשול חריף. מעבר לכך - רק מעקב.
בריאות ואושר,
אסף

xslf

New member
מסקרנות- למה אתה לא אוהבת פולידין?

סיבה ספציפית?
ומה עם סביעור?

xslf

New member
*אוהב כמובן

פולידין

פולידין הוא חומר חיטוי מצויין, אך לצערנו הוא מעכב החלמה של רקמות. נכון שגם הזיהום מעכב החלמה, אך אני מעדיף להתגבר על הזיהום בדרכים אחרות.
מן הסתם - רוב המקרים הם פצעים לא משמעותיים שיחלימו בכל מקרה, לא משנה כמה נפריע לגוף בתהליך, אבל אני מעדיף לעזור לגוף במקום להפריע לו.
חיטוי חד פעמי של פצע קטן איננו מהווה בעיה. בפצע משמעותי יותר - עדיף טיפול אנטיביוטי למנוע זיהום, וניקוי עם סליין סטרילי.

למעלה