צרור שאלות...

Blackpanter1י

New member
צרור שאלות...

צרור שאלות... 1.בתפילת 18 שאומרים "אתה חונן לאדם דעת ומלמד לאנוש בינה וכו'" ובשבת אומרים אתה חוננתנו? 2.ביום כיפור (לא בערב) לא עושים נפילת אפיים ולא ממתוודים? 3.יש לי ספר של חלומות של חז"ל, ויש שם כל מיני תפילות ודברים של ברסלב, ויש שם גם את הווידוי המפורט מותר להגיד את זה מתי שאני רוצה? ובכיפור? 4.ביום כיפור לא שטפתי פנים, אבל ניגבתי קצת עם מגבון לח את העיניים והאף וכו' וגם שטפתי טיפה את העיניים עם מים, זה מותר? 5. למה אומרים בתפילה "הושיענו ה' אלוקינו וקבצנו מן הגויים וכו'" הרי כבר חזרנו לארץ ונעשה כבר קיבוץ גלויות לא? או שאנחנו עדיין בעיצומה של הנבואה? 6.כדאי להגיד בתפילת שחרית לשם יחוד וכו'. גם אם אני יודע שאני לא עומד להתפלל את כל התפילה? 7.מה אפשר לעשות אם אני מתפלל בבית ואין לי קיר ריק בחדר? יש לי רק ארונית קבועה במקום, ורק בצד יש מקום ריק אבל עם פוסטר מבד מאחורה... אפשר להתפלל ככה תפילת 18?

yaakii

New member
תשובות בעז"ה

1.בשבת אין את תפילת "אתה חונן/אתה חוננתנו"-כנראה הכוונה שלך לתפילה במוצאי-שבת שמה אכן מוסיפים את "אתה חוננתנו". 2.נכון. אך יש את הוידוי בתוך העמידה. 3. לא יודע 4.אני חושש שיש איסור מוחלט בזה. 5.כפי שאמרת 6.לא יודע 7.כמובן שעדיף למצוא מקום אחר בבית שמותר מלכתחילה, אבל אם אי,ן אז עדיף מול הארונית ואל מול הפוסטר שלא יהיה הסח דעת

עוד תוספת:

6. כן כדאי להגיד והעיקר שתתפלל 18 וקריאת שמע ואם תוכל גם ברוך שאמר ,ישתבח ופסוקי דזמרה. 7.אפשר להתפלל מול הארונית אבל לגבי הפוסטר תלוי מה הוא מכיל, אם צורת אדם או אריה או שור או נשר אז זה גם אסור ועוד צורות של כוכבים ושמש וירח אסורים.

asaf2000

New member
3. 5. 7.

3. מותר, חוץ בימים שלא אומרים וידוי. 5. נכון שטכנית אנחנו יושבים על אדמת ארץ ישראל אבל כל עוד אנחנו לא זוכים לבנין בית המקדש ולביאת המשיח וכל עוד עם ישראל שרוי במצב הרוחני הקשה של היום זה עדיין נקרא שאנחנו בגלות. 7. מותר להתפלל מול הפוסטר אבל רק עם עיניים עצומות או מתוך הסידור.

Blackpanter1י

New member
לJermaine Jackson

זה פוסטר של נמר... ואסף אני בכלל לא מתרכז בפוסטר, ואני ומתפלל מסידור (הלוואי שהייתי יודע בלי סידור, והייתי זוכר את הטקסט...).

בקשר לפורסטר

אתה בטוח שמותר?כי אני קראתי שרק במקרה שאין ברירה אז יעצום את עיניו אבל מלכתכילה אסור ככה קראתי.!!!

אופירA

New member
מנהל
תוספת לתשובות שניתנו

4. מגבון לח אסור בשבת וביום כיפור, בגלל סחיטה. לרחוץ את העיניים והאף במים מותר ביום כיפור. 5. חלק קטן מעם ישראל חזר לארץ ישראל, אבל חלק גדול עדיין לא. גם בארץ ישראל - ישועה לא נהייתה לו מזה שחזר לארץ, והוא עדיין בסכנת הגלות והסכנות מהגויים חמורות ביותר. ובכל מקרה - בית המקדש עדיין לא נבנה וישועת העם טרם הגיעה. 7. עדיף שתתפלל מול הארונית ולא מול הפוסטר עם הנמר, גם אם אינך חושב עליו בזמן התפילה.

asaf2000

New member
זו יכולה להיות בעיה

כי אסור להתפלל מול מראה (אפילו עם עיניים עצומות). אז כדאי שתכסה את הטלויזיה עם איזו חולצה או מגבת ואז תתפלל.

למעלה