צרור שאלות

kanga

New member
צרור שאלות

שלום, נתקלתי בכמה בעיות / תהיות בסופ"ש ואודה לעזרתכם 1. אני מנסה לשחזר מתכון לאורז בפירות יבשים. מה שזכור לי: מכינים אורז לבן רגיל במחבת מטגנים בצל עם סוכר עד שיתקרמל, מוסיפים פירות יבשים בקוביות קטנות שיתקרמלו גם ומוסיפים רוטב צ'ילי מתוק. מגררים גזר לאורז ומוסיפים אליו גם את הפירות היבשים ובוחשים. האם זה נשמע סביר? יש מה להוסיף/להוריד או איזשהי הערה לגבי כמויות? 2. כמה להכין מהאורז ב1 ל30 איש? כמה אורז/פירות יבשים/גזר? 3. נגמר לי הגז באמצע הבישול אתמול ונותרתי עם 400 גר' בשר עוף טחון מופשר. חבל לי מאוד לזרוק, יש רעיונות איך לאפות/לבשל את זה במיקרו? אולי קציצות אפויות? מתכונים יתקבלו בשמחה. המון

pirge

New member
הנה לך טנזיה שמתאימה להכללללללללללל

טנזיה פירות מקורמלים על אורז בשר/עוף/קציצות –לפי בחירה אפשר להכין הכל---------- כל אחד בסיר נפרד ולהגיש הכל ביחד על מגש יפה גדול. מאת:פירגה שמים בסיר 3 בצלים חתוכים לאורך פרוסים לרבעים מטגנים את הבצל ב-3 עד 5 כפות שמן ומזהיבים מוסיפים לסיר: בטטה מקולפת חתוכה לפרוסות 15 שקדים שלמים 4 תמרים מג'הול (ענק) בלי גרעינים חתוכים לרבעים 4 דבלים/משמש/אגס מיובשים 5 שזיפים מיובשים מגולענים חתוכים לאורך 4\1 כוס צימוקים לבנים 2\1 כוס מים מהברז 4 כפות סילאן קורט קינמון, קורט כורכום, קורט כמון, כף מרק עוף, קורט פלפל שחור מערבבים היטב טועמים ומשפרים טעם. סוגרים במכסה ומשאירים על להבה הכי קטנה 15 דקות מדי פעם לערבב שלא יידבק מכינים אורז לבן וצלי בקר ביין ופטריות מסדרים מגש גדול עם האורז ובאמצע הצלי בשר שבושל ביין ופטריות מעל לכל מפזרים את הפירות. מקשטים בשקדים מטוגנים. צלי בשר לטנזיה: 11:04 | 23/03/06 פילה מדומה, סילאן, ופטריות.ו pirge ו פילה (5) בסילאן ופטריות - מתאים לטזניה נתח פילה בצל פרוס 5 שיני שום שלמות 3 כפות שמן 2 כפות סילאן 2 גזרים פרוסים סלסלת פטריות חתוכות שורש סלרי כוס יין אדום מים רותחים מלח, טימין, אורגנו, פלפל שחור, הרבה פפריקה מתוקה . לטגן את הבצל הפרוס בשמן ולשקף אותו. להוסיף ולטגן את הבשר מכל הכיוונים,להוציא את הבשר. להוסיף את הסילאן והשום, ואת כל הירקות.לטגן ולבחוש כ-2-3 דקות. להחזיר את הבשר,להוסיף יין וכוס מים רותחים. לתבל. להוסיף מים רותחים כמחצית מגובה הבשר. לכסות את הסיר, להרתיח, להנמיך את האש לבשל כ-3 שעות. במשך הבישול לשפר טעמים. מידי פעם לראות אם צריך להוסיף מים חמים ( לא הרבה) לבדוק בעזרת מזלג, כשמוכן, ורך, לסגור אש ולקרר. לחתוך לפרוסות ולהחזיר לרוטב. בשלב הזה, כדאי להכניס לתבנית להשחמה בתנור. לקצר מאד.... בבקשה.....פירגה

pirge

New member
קציצות בשר אפויות בכרישה נפלאות ומומלצות

קציצות בשר כרישה צנובר –אפוי בפירורים מקור:פירגה 16 קציצות נימוחות ורכות בשילוב טעמים נפלא. חלק אפיתי חלק טיגנתי ----טעים במיוחד. לשים בקערה: 2\1 קילו בשר בקר או מעורב 2 ביצים מספר 2 2\1 חבילה פטרוזיליה טרייה קצוצה/כוסברה 2\1 כפית סודה לשתיה כף קטשופ תפוח אדמה מבושל ומעוך כוס כרישה (החלק הלבן מבושל ומעוך היטב) (את התפוח אדמה והכרישה אני מבשלת במיקרו בכלי עם כוס מים ומכסה בניילונית- 6-7 דקות) 50 גרם צנובר צרוב במחבת משוחה בשמן זית (רק ניגוב קל של שמן ולערבב כל הזמן שלא יישרף) בצל מגורר 2 שיני שום מגוררים 2\1 כוס פירורי לחם 4\1 כפית אבקת מרק עוף מעורבבת עם 4\1 כוס מי סודה/מים מהברז פלפל שחור: פפריקה: כמון: קורט קינמון: מעט כורכום: מעט מאד מלח (המרק מלוח) לערבב היטב היטב עד שהכל יתמזג לעיסה רכה. להכין בידיים לחות קציצות שמנמנות ודי גדולות להניח ניר אפיה על תבנית גדולה ולהבריש בשמן קנולה לסדר את הקציצות אחת ליד השנייה במרווחים (לא גדולים) לפזר קצת פירורי לחם דקים על הקציצות לשטח את הקציצות עם מזלג.בעדינות . הקציצות נשארות שמנות וגדולות. לחמם את התנור היטב לחום 175 ואז להכניס את התבנית --------- בדיוק ל-20 דקות להכין צלוחית קטנה עם כפית שמן זית+כפית שמן קנולה ולהבריש את פני הקציצות (את הצד שלא אפוי) לפזר שוב טיפונת פירורי לחם ולצלות את הצד השני – גם כן 20 דקות בדיוק. טיגון: מי שלא מפחד מטיגון,יהנה מקציצות משגעות בטעם של עוד. מחממים היטב במחבת גדולה שמן קנולה ומכניסים את הקציצות במרווחים. מדי פעם מנערים את המחבת שהקציצות לא יידבקו. תהנו

למעלה