צרור ידיעות

אנדרי ז

New member
צרור ידיעות

1. עולה נוצרי שביקש ליהינות מתורתו אומנותו נדחה ונכלא בנימוק שההסדר נועד רק לחרדים (ראו קישור). 2. משרד הבריאות החליט להפסיק העברת גופות של נפטרים מבתי אבות וממוסדות גריאטריים במהלך השבת, ולחייב את המוסדות הללו בהתקנת מקררים מיוחדים. בתגובה קרא ח"כ פריצקי משינוי לקשישים במוסדות האלה להשתדל שלא למות בשבת למען שלמות הקואליציה. 3. המשרד לביטחון פנים מימן 3 עמותות "המשקמות אסירים בדרך התורנית". המימון בשנת 2001: יותר מ-176 אלף שקל. וזה בזמן שהם מתלוננים על מחסור בשוטרים עקב תקציב לא מספיק. 4. ח"כ משה גפני מיהדות התורה טוען ברוב חוצפתו שצריך לפרק את משרד הדתות כי הוא מעכב העברת כסף לישיבות. נו באמת יצפאן, איפה המצלמה?

taro

New member
כמה הערות

1. כאילו שאכפת לך ממנו; אם זה היה תלוי בו, גם החרדים וגם הוא היו נשלחים לכלא או לצבא. הרי אתה לא מעוניין להכיל את ההסכם הזה על אחרים, אלא לבטל אותו. 2. שר דתי לא יאשר חילול שבת. בעיות? שראש הממשלה שלך יחליף אותו. 3. אין דרך שיקום אחת שהוכחה כנכונה, ואין סיבה שדרך שיקום חילונית תזכה לקדימות על פני זו הדתית; מה עם למשל, אדם דתי שיושב בכלא? למה שיעבור שיקום בדרך חילונית?

אנדרי ז

New member
תשובות להערות

1. נכון, אני רוצה לבטל את ההסכם. אבל כל עוד הוא קיים לפחות שיהיה שיוויוני. את המקרה הזה הבאתי בשביל להראות עד כמה המצב הקיים מקרב אותנו למצב של דרום אפריקה בתקופה האפרטהייד. 2. אף אחד לא ביקש ממנו לאשר חילול שבת. רק שיתעלם ממנו. ואם הוא לא מסוגל אז כנראה שהוא לא מתאים לתפקיד. אתה צודק, אני אכן בעד ההחלפה שלו, וגם של כל שאר השרים החרדים. 3. אסיר דתי שמשוקם בדרך "חילונית" לא עובר שטיפת מוח ליציאה בשאלה תוך כדי התהליך. לכן אין בכלל מה להשוות בין שתי הדרכים. לגבי אסירים דתיים, אלא אם פספסתי משהו (ואנשי חופש מוזמנים כמובן להזכיר לי) אין לי בעיה שישתקמו גם בתוכנית דתית, בתנאי שהם לא עוברים שם שטיפת מוח להקצנת דתיותם.

taro

New member
ובכן, אתה יודע שלי אין בעיה שההסכם

יהיה שוויוני ויאפשר לכל אדם בישראל שלא לעשות צבא. התעלמות פירושה אישור במקרה זה, שכן מדובר בפעילות מטעם משרד הבריאות. אני לא בטוח שעמותה דתית משקמת אסירים חילונים בכפיה.

אנדרי ז

New member
בטח שאין לך בעיה

1. כל חוק צריך להיות שיוויוני, נקודה. כל עוד החוק מחייב גיוס הוא צריך חלול על כל לאזרח כשיר. 2. אם הוא לא יכול לתפקד כשר בריאות שיתפטר. יש לי הרגשה שהוא בכל מקרה מתעסק יותר בנושאי דת (קרי: כפייה דתית) מאשר בענייני משרדו. 3. אסירים הם קהל שבוי, תרתי-משמע. אם אתה נותן להם אפשרות או לא להשתקם, או להשתקם במסגרת עמותה דתית, במה לדעתך הם יבחרו? אי-לכך זאת בהחלט כפייה.

taro

New member
אז במקום לריב על החוק הזה

שהיום בג"ץ דחה עוד עתירה נגדו (אם כי מטעמים פרקטים), תלחמו על ביטול גיוס החובה ותעשו טובה לעצמם, למדינה, לצבא ולחברה. הוא דווקא יכול לתפקד, פשוט לא כמו שלדעתך שר צריך לתפקד. אני חושב שעדיין מוצעות להן דרכי שיקום אחרות בנוסף.

איילת1974

New member
זה לא קשור מה הציבור החילוני מעונין

זה קשור לעצם העובדה שיש הפליה גסה על בסיס דת. תתקן אותי עם אני טועה מר טרו היקר- אך אין זו הלכה ומעשה של המושג ג ז ע נ ו ת???

אנדרי ז

New member
תני לי לנחש את תשובתו

בוא נראה כמה טוב אני מכיר אותך טארו יקירי. אתה בטח עמדת לכתוב שזאת לא גזענות כי הדתיים הם לא גזע. אם זה אכן כך, אתה מספיק מרובע כדי להיות עורך דין מאוד מצליח. ואם טעיתי, זה אומר שבטח תצליח שוב להפתיע אותי עם עוד תגובה מקורית...

taro

New member
גם אם אקבל את ההגדרה המגוחכת

שלך לגזענות (והיא התנשאות; לפיה, גם שמאלן ששונא ימנים הוא גזען...), אזי עדיין אין ביהדות גזענות. בתור העם שזוכה להכי הרבה קללות בתורה וחלים עליו הכי הרבה איסורים, קשה להגיד שהוא עליון במשהו על מישהו אחר.

taro

New member
שוב, זה לא גזע

א) אין ביהדות מוטיבים גזעיים, כלומר, ראיית אדם יהודי מכורח הגנים. ב) אין ביהדות מוטיבים של שוביניזם גזעי. להפך.

מדהים, פשוט מדהים

טארו, אתה האנטי חרדי הכי גדול שאי פעם ראיתי. אמרתי לך כבר? או לפחות, אתה הכי קיצוני שיש. לטעון שיש לאסור את כניסתם של חובשי הכיפה למשכן הכנסת... פריצקי וטומי, תלמדו!

taro

New member
עצוב שהלאומנות משחירה את חושיך

לדל אזרח יש את הזכות להבחר, וזה כולל חרדים. לא אמרתי שאין לאפשר להם להכנס לכנסת; אמרתי שאם הציבור לא מרוצה מתיפקודו של שר, שיחליף אותו. זה הליך דמוקרטי פשוט. כשם שאם שר חילוני לא מסוגל לבצע את תפקידו כהלה בעיני הציבור הדתי, הציבור יהיה מעוניין להחליף אותו.

לוגיקה טארו לוגיקה

אתה בעצמך אמרת, שר דתי יגרום לכפיה דתית. לכן אין לאפשר לדתי להיות שר! כמה נחמד...

taro

New member
לא אמרתי את זה

אמרתי ששר דתי לא יכול לחלל שבת. זה ברור כשמש. איך אמרתי שאין לו לאפשר להיות שר? להיפך, דווקא משום שהוא לא יכול לשמור שבת הוא יכול להיות שר. לא מדובר פה בכפיה. הכל נעשה כדת וכדין, ובאישורם של נציגייך. גיוס חובה הוא כפיה. אם זו כפיה, אזי זו לא כפיה ששונה מכל חוק אחר - החל מגיל מינימלי לקיום יחס מין ועד לאיסור נסעיה באדום.

אוקי טארו, קבל:

שר דתי לא יכול לחלל שבת (מעצם היותו דתי)^הוא רואה אי מניעת חילול שבת בכל מחיר כחילול שבת מבחינתו => שר דתי (באשר הוא) יגרום לכפיה דתית^אנחנו לא מעוניינים בכפיה מעין זו=>מניעה מכל דתי לשמש כשר. את כל זה אתה אמרת, לא אני... ובעניין נציגי, אל תדאג, אני מבקרת אותם רבות על כך שהם נכנעים לסחטנות הרשעים...

taro

New member
יש הבדל בין הניסוח שנתת כרגע

לניסוח הקודם שלך - אמרתי גם קודם, שחילונים יהיו מעוניינים שלא לשתף חרדים בממשלה, ועל כך אין חדש. את רואה בכך אמירה שגורמת לנזק לציבור החרדי, אני רואה בזה פקיחת עיניים לציבור החרדי. את המשמעות את נותנת, אני ציינתי עובדות.

למעלה