צרופים.. הסתברות...

rachely19

New member
צרופים.. הסתברות...

בכובעו של קוסם יש 16 ארנבות ו54 יונים. כמה חיות עליו לשלוף, לכל הפחות, כדי שיוכל לקבוע בוודאות כי שלף 5 ארנבות ו53 יונים? 1. 69 2. 80 3. 59 4. 21 תשובה??... סה"כ יש לו 70 חיות בכובע... אז הסיכוי לשלוף ארנב אחד זה 16/70 וארנב שני 15/69 וארנב שלישי 14/68 וכו' ואז לכפול הכל?! זה ארוך מאודדדדדדדדדדדדדדדדד... לא ממש מסתדר לי עם דקה לשאלה...

בז שנות

New member
נראה לי 1

נלך על המקרה הגרוע ביותר פעם ראשונה הוא מוציא 52 יונים אחרי זה עוד 16 ארנבות ועוד יונה.. סה"כ 69

נ ט ע 18

New member
הסבר

מחשבים לפי המקרה הגרוע ביותר.. במקרה הגרוע ביותר הוא יוציא קודם את כל 54 היונים ואחר כך ישאר לו להוציא עוד 5 ארנבות , סה"כ 59 חיות.. אם היו מבקשים לכל היותר אז הוא היה מוציא קודם את כל 16 הארנבות ואחר כך את 53 היונים סה"כ 69 חיות.. בגלל שביקשו לכל הפחות התשובה היא 59..

בז שנות

New member
לכל הפחות

בוודאות!! בשביל לדעת בוודאות, הוא צריך להוציא או את כולם או 69 69 לכל הפחות.

Kayben

New member
את טועה + הסבר.

התשובה היא באמת 1. אם הוא עשה רק 59 שליפות, יכול להיות הוא דווקא שלף 9 ארנבות, אך רק 60 יונים. על מנת שבוודאות הוא ישלוף הן 5 ארנבות והן 53 יונים... עליו לשלוף קודם את כל הארנבות (הקבוצה הקטנה) ואז את הנדרש ביונים (הקבוצה הגדולה). כלומר, 16 + 53=69... אחרי 69 שליפות הוא בוודאות הוציא 53 יונים ו 5 ארנבות (ע"פ שהוא הוציא את כל הארנבות).

נ ט ע 18

New member
צודק..

קודם הקבוצה הקטנה ואחר כך צריך להשלים מהקבוצה הגדולה.. זה מה שקורה אחרי שעושים סימולציה של קידום, המוח שלי פרש לשינה עמוקה.. ועוד לא תיחקרתי אותה אפילו..

בז שנות

New member
אני לא בטוח

אבל נראה לי שבשאלות כאלו אין כל כך קשר לצרופים והסתברות פשוט צריך ללכת על המקרה הכי גרוע שיקח לו הכי הרבה פעמים להוציא..

SHARON 103

New member
עזרה מהמומחים../images/Emo41.gif../images/Emo40.gif

אני די מתקשה להבין את ההיגיון לגבי השליפה של הקבוצה הקטנה ובנוסף הקבוצה הגדולה או לחלופין..... איך זה עולה בקנה אחד עם "לכל הפחות" ועם "לכל היותר"? מישהו יכול להסביר? אני לא ממש נתקלתי בשאלות כאלה והייתי רוצה להבין את ההיגיון ואת דרך העבודה כאן...... תודה

נ ט ע 18

New member
אתה צריך להתייחס

בשאלות שליפה לשולף כאל עיוור שחוק מרפי רודף אחריו, כלומר עיוור בלי מזל.. כששואלים לכל הפחות אתה לוקח את המקרה הגרוע ביותר במקרה של השאלה, קודם הוא יוציא את הארנבות כי מהם הוא צריך רק 5 (ומרפי רודף אחריו) אז הוא דווקא יוציא קודם את 16 הארנבות ואז את 53 היונים..

למעלה