צרוב בגנים

oshiko

New member
צרוב בגנים

יצא לי לחשוב קצת מרחוק על כל העניין של הצבא - בפרספקטיבה קצת יותר רחבה מזו היומיומית שמעסיקה אותי בבית. במשך יום אחד של טיול ברומא נתקלתי בתבליט של ביזת כלי המקדש ע"י הרומאים בחורבן בית שני (משער טיטוס, בתמונה), בקולוסיאום שניבנה בשנת 72, שנתים אחרי אותו חורבן, מאבנים שנבזזו מירושלים החרבה, ובבית הכנסת היהודי בגטו, שמכל פינה שלו זועקת הנצחתם של כמה אלפי יהודי רומא שנספו בשואה. כל החגים שלנו, כמו גם ימי הזיכרון, קשורים למעצמה תורנית שניסתה לגמור לנו את הצורה. תחשבו על הגנים שלכם ושל הבנים. על כל המטען הכבד הזה שצרוב בהם. אנחנו שוכחים, הגנים והתת-מודע ההיסטורי לא שוכחים. צריך מדי פעם לצאת קצת, לטייל, ללמוד, כדי להיזכר במה שבעצם די ברור. השבועה לזקיפת ראש ביום מן הימים של השבוי הזה בתבליט, שמן הסתם הוא האב הגנטי של רבים מאיתנו, ושל רבים אחריו בהקשרים אחרים, מתפרצת באופן לא מודע בדור הזה, שהוא הראשון שיכול לממש אותה. סליחה שיצא לי כל כך כבד ...

כן. ככה בדיוק חינכו אותנו

להיות צברים שזופים ובריאים ויפים - לא "גלותיים". לא "סבונים". השאלה אם בדור הבא לא מתרחשת איזושהי ריאקציה...אחרת קשה להסביר את ההשתמטות וחוסר המוטיבציה של חלק מחייבי הגיוס בגיל של הילדים שלנו.

כן. ממרחק הדברים מקבלים משמעויות

חזקות יותר. דרך אגב, כל אבות הפורום נסעו איתך, ונטשו אותנו לאנחות?

אממאא

New member
דווקא טנצר הבליח היום בשרשור

מאתמול, סיפר שם בדיחה על אמא פולניה (שוב....) ונעלם מארס4 בחו"ל - במזרח הרחוק ועציון?? הוא בא והולך, אבל אני מוצאת אותו בפורום אחר....

../images/Emo46.gifהיי הלו אממאא, הבליח, סיפר בדיחה

מה את חושבת, שאני עושה פה? פילטיס? שלחתי לאויר כמה בדיחות, לא לזלזל!!

אממאא

New member
סליחה ומחילה... לא בכוונה, ופילאטיס

זה לא הבלחה, זו עבודה קשה מאד....והיום ראיתי רק בדיחה אחת שלך, הולכת לחפש את החברות שלה..

VASANA

New member
אחת ליום

ברור שזה מינון זעיר, לגבי מי ש-כונה ע"י הכותבות כ"בדחן פולני להפליא"
אממאא, אל תוותרי לו

oshiko

New member
אני נסעתי רק עם אם פורום סמויה

מארס כנראה נסע להיפגש עם מיסטר קים או מיסטר לי היום הבן חזר מהרגילה, וטלפון אליו לשטח החזיר אותי לעניינים, דווקא בלב המזרקות הפסטורליות האלה. מה שגרם לי לחשוב על ההקשר הצבאי של אחת מהן, בתמונה: נפטון(?) מנסה להשיב על השאלה ההיסטורית "מאיפה משתין הדג".

סמדר בנ

New member
../images/Emo13.gif הה, המזרקות ברומא...

זה אכן נפטון - מזרקה של ברניני (נפטון וטריטון נדמה לי שמה). בכל מקרה למי שקרא את הספר של דן בראון "מלאכים ושדים" יש שם יופי של תיאורים של המזרקות ברומא, רק שבספר יש גם גוויות בקרקעית

oshiko

New member
במעבר חד לארץ ולחדשות

כבר כאן בנמל התעופה אני רואה באתרי החדשות שהיו מעצרים הלילה בג'נין. לא מנסים אפילו לרכך את המעבר ...

ועפ"י חדשות הבוקר עוצמתם תלך ותגבר

כולל פעילויות נוספות סמויות וגלויות. רק שיחזרו בשלום כל הילדים.

למעלה