צרבת

AndreaCorr ©

New member
צרבת

ראשית- תודה לכל מי שיגיע לסוף ההודעה הארוכה הזאת וגם יעזור
אני סובלת מצרבת (מופיע פעם בשבוע-שבועיים, וכשהיא מופיעה זה לכמה ימים וזה מאוד לא נעים) והרופא נתן לי משהו לשתות (מזכיר משחת שיניים נוזלית וגם באותו הטעם) ו"פמוטידין" (כדורים סותרי חומצה). 1. חפשתי חומר באינטרנט על הצרבת. קודם כל, בכל אתר שבדקתי בו היה כתוב על צרבת לגבי נשים בהריון או/ו מבוגרים, אך כלום על בני נוער או צעירים (אני בת 16). זה אומר שתופעת הצרבת אצל נוער היא חריגה/נדירה? 2. גם אבא שלי סובל מהעניין. יש לתורשה קשר לעניין או שזה מקרי? 3. ערכתי רשימה ומסקנות ללמוד מהן מהאתרים ששוטטתי בהם (נורא חשוב לי להפטר מהדבר המציק הזה). אבל היו הרבה סתירות פנימיות בין אתרים (לדוגמה- באתר אחד היה כתוב שחלב מקל, ובשני שחלב מחריף את הבעיה; באחד היה כתוב שמי-סודה מומלצים לשתייה, ובשני שזה רע מאוד וכו'). ערכתי רשימה של דברים שכדאי להמנע מהם ואשמח אם תגידו לי אם יש ביניהם סתם מיתוסים, ואם תוכלו להוסיף לרשימה במקרה שהיא לא מלאה זה יהיה מצוין: שוקולד עגבניות ונלוויהן חמוצים/מזון חמוץ מזון מטוגן מזון מתובל שמן צריכה מופרזת של חלב ומוצריו פירות הדר בצל משקאות מוגזים קפה אלכוהול אי אכילה למשך הרבה זמן אכילה מהירה/בעצבים אכילה של מנות גדולות בבת אחת המצאות ליד מעשנים (אני בעצמי לא מעשנת) שכיבה או ישיבה ליד המחשב אחרי האוכל שתיה מרובה במהלך הארוחה אכילה בסמוך לשעת השינה (לפחות 3 שעות לפני) 4. אני יודעת שיש גם קשר למשקל. אני נמצאת בעודף של 5-6 ק"ג, שעד היום הטרידו אותי פחות, אבל אני מתכננת להוריד אותם בעיקר בשביל הקטע הזה. זה מאוד משמעותי לעניין או שמדובר על עודף משקל קצת יותר "מוגזם"? נראה לי שהיו לי עוד כמה שאלות אבל כרגע פרחו מזכרוני. אלפי תודות למי שיעזור!!!

tommythecat

New member
אני לא מתמצא בנושא

אבל מן הסתם שווה לשאול גסטרואנטרולוג. יש פורום גסטרו ילדים בתפוז ומכיוון שאת לא ילדה, את יכולה לנסות לשאול את השאלה שלך במסר אישי למנהל הפורום. יוסי

למעלה