צרבת!

צרבת

היי נושם:) מה שלומך? צרבת יכולה לנבוע ממספר סיבות , אחת מהן היא אי שתייה מספקת של מים (לפחות 2 ליטר ביום) ושתייה מרובה של מיצים מוגזים כמו קולה , ספרייט ןכו. גם המיצים התעשתיים לא חפים מפשע. עוד סיבה לצרבת היא תזונה חומצית ברובה - זאת אומרת אכילה מרובה של גאנק פוד , ואכילה מרובה של מוצרים מהחי ללא נגיעה כמעט בירקות ופירות הגורמים לתזונה בסיסית .( שזו תזונה שאנו שואפים אליה תמיד). סיבה נוספת היא בקע סרעפתי מה שיוצר ריפלוקס - כגון צרבת והקאה או פליטה מרובה וקלה של אוכל. גם העמסת אוכל ואכילה לא נכונה תגרום לצרבת. אז מה עושים? שותים לפחות 2 ליטר מים אוכלים לאט ולועסים הרבה.(ורצוי לא מול הטלויזיה או העיתון). מתחילים להכניס הרבה ירקות ופירות לתזונה. יש להמנע בעיקר מ: קפאין לסוגיו כמו קקאו - שוקו, קפה, קולה ומוצרים מוגזים. להמנע מגאנק פוד - המבורגרים וציפס - מטוגן בעיקר ועוברים לאוכל מבושל ואפוי. ניתן גם צלוי. בהצלחה:)

וואלה תודה!

אבל אין איזה משהו עכשוי למניעת גירויי הצרבת? אמרו לי חלב ומלפפון חי על קליפתו. זה נכון?

kiss 18

New member
../images/Emo13.gif אני שמעתי על מלפפון עם הקפילה..בכלל...

אכילת מלפפון אחרי כל ארוחה מורידה את האוכל!! נ"ב- גם פה אתה נימצא??

יכולה רק להוסיף

שכשהייתי בהריון מתקדם.... ונתקפתי צרבות ששום דבר כמעט לא סילק, (אחרי כמובן שהתזונה שלי היתה מאוזנת וטובה והורדתי את כל ה"רעלים" - שגם ככה אינני צורכת ממש) הדבר היחיד שהציל אותי היה סודה קרה.... שלוק סודה קרה עשה את העבודה כל פעם מחדש. (ואני גמעתי עשרות ליטרים של הנ"ל בשבוע) תנסה סודה, זה עוזר כמו נס.. אבל חייבת לחדד את דבריה של אישה של וניל - זה אולי יתרום להקלה נקודתית בסימפטום.... אבל יש לטפל בבעיה עצמה ואליה תוכל לגשת עם שינוי תזונתי אמיתי.

למעלה