צרבת מפתיעה

ליסינג

New member
צרבת מפתיעה ../images/Emo13.gif

צרבת בן 28, משקל תקין, בריא, אין שום בעיות פרט לנושא הצרבת. לפני מספר שנים התחלתי להרגיש בצרבות מידי פעם, ועם הזמן התדירות הולכת ומתגברת. ניסיתי להבין מה בדיוק גורם לצרבת מבחינת תזונה, והגעתי למסקנות הבאות : לחם, פיתות וכו' - כל דבר שיש בו קמח - כמעט תמיד יגרום לי לצרבת. דברים עתירי שמן - מעלים מאוד את ההסתברות לצרבת. כמובן ששילוב של הנ"ל (כגון בורקס, שווארמה בפיתה וכו') - גורמים לצרבת 1. האם קמח ושמן (יחד ולחוד) ידועים בתור הגורמים לצרבת, או שזה לא ממש נפוץ ? 2. כמו כן, שמתי לב שכאשר אני אוכל הרבה, אז גם הסיכוי לצרבת עולה, האם זה ידוע ? אולי מכיוון שכשהקיבה מלאה מידי, קל יותר לחומצות לעלות מעלה ? 3. למרות המסקנות הנ"ל, לעיתים כשאני אוכל מוצרי קמח ו/או שמן, אין לי צרבת כלל, ולעיתים גם כאשר אני אוכל דברים אחרים לגמרי, יש לי פתאום צרבת, כך שלא ממש ברור מה הטריגרים. האם יש בדיקה רפואית שניתן לבצע, ע"מ לאבחן במדויק את כל הרכיבים הגורמים לצרבת, ע"מ שאוכל להמנע מהם ? 4. האם עדיין קיים הניתוח המטפל בשסתום הסורר לנטרול בעית הצרבת ? אשמח לקבל פרטים. כמובן שנ"ל אינו תחליף לייעוץ רפואי מסודר (שיבוצע), אלא רק דיעות כלליות ולא מחייבות. תודה רבה.

0 אור 0

New member
צרבת

משאלותיך ניתן להבין מספר דברים: אינך מכיר את תחום הרפואה משלימה ואינך מודע לידע הרב שנאסף בתחום לגבי תזוה נכונה למרות זאת, הנך מספיק רגיש כדי לזהות את ההשפעה הרעהשל מזונות ריקים כמו קמח לבן וטיגון על מערכת העיכול אכן פנית למקום הנכון. מומלץ להגיע למטפל בתזונה לאבחון והתאמת תזונה אישית - יכול להיות נטורופת או מטפל ברפואה סינית (בגלל השוארמה, אני חוששת מלהמליץ על מטפל טבעוני - אך כמובן אם אתה נמשך לכיוון זה , תבורך גם כן) ני משוכנעת כי עניך יפקחו ותלמד דברים חדשים שיסייעו לך וימנעו את הצורך בניתוחמיותר בעתיד

ליסינג

New member
אוי לא...

נראה לי שטעיתי בכתובת, הרצאות מטיפות מוסר לא ממש יעזרו לי. אם מישהו יכול לכוון אותי לפורומים קונבנציונאלים יותר ו/או לענות על שאלותי, אודה לו מראש. תודה וסליחה.

0 אור 0

New member
הטפת מוסר?

מתנצלת אם מה שכתבתי נשמע תוקפני או משהו, אבל בעצמך גילית שכשאתה אוכל הרבה זה מעודד צרבת, שמאכלים מסויימים מעודדים אצלך צרבת. זה אומר שאתה מספיק קשוב לגוף שלך, ויש לך אפשרות להמשיך משם ולרפא את הבעיה על ידי התאמה של התזונה וטיפול שלא כולל תרופות מזיקות. רק כדי להסביר - חוץ מסיבות פיזיות (כמו עודף משקל או הריון למשל שלא קיימים אצלך) צרבת יכולה לנבוע מתת חומציות או מעודף חומציות. אתה יכול לבדוק את זה על ידי שתיית מיץ לימון - אם הצרבת נרגעת היא על רקע יתר חומציות, אם היא מחריפה סימן שהגורם הוא תת חומציות, בדיקה "הפוכה " היא החלב - אם חלב מרגיע את הצרבת אז היא נובעת מתת חומציות. יש עוד כמה סימנים אבל זה מדגים חלק מהאבחנה. ההנחיה הבסיסית לתזונה לצרבת ה"רגילה" (הנובעת מעודף חומציות ) היא להמנע ממזון שומני, מטוגן או חריף. כך שאתה רואהשהאינסטיקטים שלך היו נכונים.

lightflake

New member
לגבי שמן ולגבי עודף אכילה אלו דברים ידועים

לגבי קמח אני לא יודע, אולי אתה רגיש באופן מיוחד בכל מקרה מומלץ לא להתייחס אל הגוף כאל מכונה שחלק בה לא עובד אז אפשר לתקן את השסתום או להחליף בחדש, בד"כ כשמתקנים ככה במקום אחד מגלים בעיה במקום אחר ולכן מומלץ ללכת למטפל שיסתכל על התמונה המלאה ויאזן את המצב כך שהבעיה תפתר מהשורש. נשמע too good to be true אבל זה שעושים ברפואה הוליסטית (סינית, הומאופתית, איורוודית ועוד)

למעלה