צרבתי על - CDR-W

אופיר(-;

New member
צרבתי על - CDR-W

עם תוכנת Easy CD Creator 5, בשיטה של "Packets" - שיטה בה ניתן להתייחס ל- CD כאל כונן רגיל: העתק והדבק קבצים, או פשוט "Save As...". כעת - אני רוצה "להחזיר" את ה- CDRW למצבו המקורי - כלומר שניתן יהיה לצרוב עליו כרגיל, אבל אני לא מצליח. מה צריך לעשות בשביל זה? (או שזה כבר אבוד?!) תודה! אופיר

jumpgate

New member
תשובה

אני מניח שאתה מתכוון לתקליטור שפורמט בשיטת UDF ע"י DIRECTCD. ע"מ לפרמט את התקליטור מחדש בפורמט CDFS (הפורמט התיקני), השתמש בתוכנית CDRW ERASER הכלולה בחבילת DIRECTCD: התחל -> תוכניות -> CDRW ERASER <- ADAPTER DIRECTCD בהצלחה...

אופיר(-;

New member
תודה רבה ! ועדכון:

אני משתמש ב- Easy CD Creator 5.02" ושם זה נקרא "Format Utility". אבל עשיתי כפי שהורית - והכל פיצוץ! שאלה נוספת: האם אני יכול לצרוב על ה- CDRW כעת - CD Audio כפי שאפשר על CDR ואז למחוק ושוב לצרוב ואז למחוק ושוב...נו...אתה מבין...
? אופיר

jumpgate

New member
אפשר ../images/Emo13.gif

אבל אחרי 4 או 5 מחיקות מכשירי קומפקט דיסק ייתקשו לקרוא את המדייה

שאלה על התוכנה...

יש לי איזיסידיקריאיטור 5.02 על חלונות 98. לחצתי Ctrl+Alt+Del ולהפתעתי גיליתי שהתוכנה DIRECTCD שוכנת לה בזיכרון וזאת אף על פי שביטלתי את ההרצה האוטומטית שלה עם המחשב (או לפחות ניסיתי לעשות את זה). האייקון שלה לא מופיע בסיסטם טרי... מה עושים? איך גורמים לה לא לעלות אוטומטית ולגזול משאבי מערכת יקרים... אני פשוט לא משתמש בה. אגב, ניסיתי לצרוב מוזיקה על CDRW אולם מערכת הסטריאו לא הצליחה להשמיע ממנו. יש לציין שעשיתי זאת לאחר שצרבתי ומחקתי מהדיסק כבר מספר פעמים. האם יש הגבלה למספר הצריבות ומחיקות מהדיסק הזה או שכמו דיסק קשיח ניתן לשכתב עליו ללא הגבלה?

jumpgate

New member
תשובות

ניתן לבדוק אם DIRECTCD מופעלת אוטומטית עם עליית המחשב דרך MSCONFIG שהוזכרה פה פעמים רבות. אבל: התוכנה מופעלת אוטומטית בכל פעם שאתה מכניס תקליטור UDF שפורמט דרך התוכנה. ע"מ להיפטר ממנה אין ברירה אלא ללחוץ ALT-CTRL-DEL ולכבות את התוכנית כל פעם מחדש. לגבי זמן החיים של מדייה מסוג CDRW, רוב היצרנים טוענים שניתן לשכתב את הדיסק לפחות 1000 פעמים, והם צודקים. מה שהם שכחו לציין זה שלזהות ולקרוא תקליטור כל כך משופשף צריך צורב!!! כונני CDROM רגילים בכלל ונגני תקליטורים בפרט ייתקשו להתמודד עם מדייה ששוכתבה יותר ממס´ פעמים ספורות.

barakrl

New member
בוא נדייק ..

דיסק-מנים ומערכות סטריאו לרוב, אלא אם כן זה יכולת מיוחדת שלהם שכתובה במפורש, לא יודעים לקרוא CDRW כי ככה זה. ויש לי שני CDRW ומחקתי וצרבתי עליהם לפחות 20 פעם ואין לי שום בעיה איתם מהסיבה הפשוטה שאני שומר עליהם=>אין שריטות=>אין בעיות.

jumpgate

New member
אם כבר מדייקים אז עד הסוף

דיסק-מנים בד"כ מזהים את רוב סוגי המדייה מערכות סטיראו ישנות מאוד מתקשות אפילו ב CDR נגני DVD דווקא חזקים יותר ב CDRW ופחות ב CDR כונני CDROM למחשב במהירות X8 ומטה יתקשו בכל סוג של מדייה לא מקורית כונני CDROM למחשב במהירות X32 ומטה יתקשו במדייה CDRW ולרוב יסתדרו עם CDR כונני CDROM למחשב במהירות X40 ומעלה בד"כ אוכלים את כל הסוגים כונני DVD למחשב במהירות X8 ומעלה גם כן לרוב מזהים הכל שריטות שטחיות לרוב ניתנות לניקוי ושיחזור שריטות עמוקות הינן גזר דין מוות לתקליטור (או לפחות עשרות אחוזי נכות) דוגמאות פרטיות יש, בלי עין הרע, בשפע. אבל באופן כללי התנהגות המכשירים די צפוייה (שים לב שנזהרתי בלשוני וציינתי "לרוב" ולא "תמיד") לגבי זמן החיים של CDRW, הכל תלוי באופן השימוש ובמכשיר שבו משתמשים

jumpgate

New member
שכחתי לגמרי!!!

אני בוש ונכלם
הייתי צריך לשאול... במקרה (ורק במקרה) שכחת לעשות CLOSE SESSION או CLOSE DISC לאחר הצריבה?

למעלה