צ'רביניה בחנוכה/פסח

רחמוט

New member
צ'רביניה בחנוכה/פסח

שלום לחברי הפורום,

אני גולש מתחיל (גלשתי שבוע 1 ופחדתי במסלולים הכחולים של סלה רונדה). אני מחפש אתר טוב למתחילים במערב אירופה, ליציאה בחנוכה או פסח. אני מעדיף להתמקד באיטליה בגלל האווירה או באוסטריה בגלל כל השאר (עיירות ואיכות מלונות). האם אתר כמו צ'רוויניה מתאים לגולש מתחיל כמוני והאם רלוונטי בחנוכה/פסח?

lastnight

New member
כמעט כל אתר באיטליה יתאים לך , כי

באיטליה כל צבע הוא קצת פחות מהשכנות שלה , ובפרט השחורים הם לא שחורים אמיתיים . היוצא מן הכלל הוא באמת סלה רונדה . בצ'רביניה יש שפע של מסלולים לא קשים . סע ותיהנה .

רחמוט

New member
תודה רבה, מה לגבי התאריכים?

האם עדיף חנוכה או פסח? (ידוע לי שאלו לא תאריכים אידיאליים).

lastnight

New member
השנה כנראה פסח

מכיוון שהחגים השנה מוקדם , עדיף כנראה פסח מבחינת הסיכון בהיעדר שלג . זה עדיין מרץ , וצריך להיות בסדר . 9.12 זה סיכון מסויים לחופשת סקי , אפילו באתר גבוה כצ'רוויניה . חוץ מזה , הסיכוי לימי שמש לדעתי גדול יותר במרץ מאשר בדצמבר . כמו בן שהכל זה סטטיסטיקה , ויכול גם לצאת אחרת .

matar

New member
שחורים בסלה רונדה

השחור הכי מפורסם הוא מסלול ה sasulong אשר בו מתקיימת תחרות דאון היל של הסבב המקצועי כל שנה

יש גם מסלול שחור מעל ואל גרדנה לכיוון הסיבוב הכתום ( עם אני לא טועה, הסיבוב שעובר לכיוון אלטה בדיה )

יש מסלול שחור לא רע בקרחון המרמלדה

ועוד כמה שחורים לא רעים שאני לא זוכר בעל פה

מקווה שעזרתי

lunatick

New member
תודה. זה חוש ההומור העלוב שלי

הפעם הראשונה שהינו בוול גרדנה היה אחרי כמה שנים בסן אנטון. וכל הזמן התלוצצנו על מהפכת הצבעים. האדום ורדרד
והשחור ? יום אחד לקחנו מדריך פרטי ושאלתי אותו איפו השחורים, הוא גמגם משהוא נדמה לי "לה גולה" או דומה לו אבל עד היום לא מצאתי. הססלונג השחור לדעתי הרבה יותר קל מהאדום שגם הוא לא שחור. אנחנו אוהבים לחזור לוול גרדנה /אורטיסי כל כמה שנים אבל לא בגלל השחורים שאין שם. (אני יודע שהצבע נקבע לפי השיפוע אבל לדעתי זה לא הגורם היחידי צריך שגם יהיה מענין). יואב

sgebay

New member
צ'רוויניה מעולה למתחילים

מעבר לכך שהמסלולים קלים ברובם, הם רחבים מאוד וזה נוסך המון בטחון. מומלץ גם לקחת הדרכה פרטית שהיא זולה משמעותית בהשוואה לצרפת ואוסטריה.

רחמוט

New member
תודה, מחירי ההדרכה הפרטית הם שיקול מרכזי

עכשיו נשארתי רק עם ההתלבטות לגבי חנוכה או פסח.

marceloros

Member
מנהל
לפי הבנתי

חנוכה נופל מוקדם בדצמבר ותיאורטית זה לא טוב, לך תנחש מה השלגים היום מרמזים על תחילת דצמבר.
אבל זה אומר שפסח גם יוצא "מוקדם" שזה סוף מרץ, ותיאורטית זה בסדר - אני עצמי עשיתי את השבוע הראשון שלי באירופה בידיוק בתאריכים אלו.

עכשיו לך תתפוס אותי במילה, ותנחש מבין שני התאריכים באמת מתי יהיה שלג טוב.

אם יש לך מצב לרגע אחרון, אפשר לבדוק מה קורה רגע לפני חנוכה, ואם לא מתאים תזמין לפסח.

marceloros

Member
מנהל
ואני חייב להוסיף

אחרי שבוע אחד אתה לא אמור לפחד יותר במסלולים כחולים, אלא אם קיבלת כמוני הדרכה לא מספיקה בשבוע הראשון.

בשבוע השני אכן פחדתי והמדריך המצויין הכריח אותי לשרוק או לשיר תוך כדי. זה עזר לבלבל את הפחד.
פחד זה גורם משתק בסקי והוא גורם יותר לנפילות מאשר היכולת.
קח הדרכה טובה, תשרוק/תשיר ושכח מהפחד.

רחמוט

New member
אני מתאמן על שריקות כבר שבועיים

ההדרכה בשבוע הראשון אכן הייתה לא מספיקה עד שלקחתי שיעורים פרטיים והמצב השתפר.

dfl

New member
אם צריך להמר - פסח

סקי אביבי בצ'רוויניה הוא חלומי. ממוצעי מזג האוויר בדצמבר ובמרץ דומים, אבל כאן מדובר בתחילת דצמבר וסוף מרץ ולכן המספרים שונים ובפסח יש סיכוי טוב יותר לימי שמש יפים על ההר, כאשר כיסוי שלג מובטח לפחות מ-2500 מטר ומעלה.

לגבי הסלה רונדה, גם בעיני ההערה על השחורים שם תמוהה. למיטב זכרוני אין בכלל מסלול שחור על המרמולדה, אולי הכוונה לשני השחורים שיורדים ל-Arabba? והסאסלונג השחור באמת יותר כיפי מאשר קשה.

למעלה