צרבות וכל מה שבינהן

lior362

New member
צרבות וכל מה שבינהן

מאחר והפכתי לזקנה בת 80 מבחינת רמת החרדות שלי וההתעסקות במחלות למינהן. התחילו לי צרבות שהיו בעבר ועברו. האם יש להן קשר לאנד? או אולי לרמת ההמוגלובין שלי שלדעתי שוב נחתה ל 6? טוב ביום ראשון אני חייבת לעשות בדיקות דם כי המחזור האחרון מוטט אותי. מי רוצה לבוא איתי לקבל עירויי ברזל דווקא נחמד שם במרפאה .... תשמעו בסרטים הכי הכי של חיי לא האמנתי שזה המסלול של חיי... שבת שלום לכולן אני הולכת לקחת כדור נגד צרבת.

מיכל235

New member
היי ליאור../images/Emo140.gif

לגבי הצרבות אינני יודעת אם הן קשורות לאנדו'. אבל, קודם כל תנסי לשים לב אם הן מופיעות לך אחרי מאכל מסויים או שפשוט מופיעות ללא קשר לאוכל. אם אכן אין להן קשר לאוכל תגשי לרופא המשפחה ותבקשי הפניה לרופא גסטרו. תבקשי שיפנו אותך לבדיקת גסטרוסקופיה. בנתיים תבקשי מרופא המשפחה תרופה בשם לוסק. אני סבלתי גם מצרבות קשות שהופיעו לי גם לאחר שתיית מים, הייתי מחסלת איזה 10 טאמס ביום, בבדיקת גסטרוסקופיה מצאו שיש לי בקע בסרעפת שגורם לצרבות. מאז שהתחלתי לקחת את הלוסק, לפני 4 שנים, לא חוויתי כלל צרבת (אלא אם כמובן שכחתי לקחת את הכדור בבוקר). לגבי עירויי ברזל, נראה לי שאני צריכה להצטרף אלייך אחרי שגליתי שמחסני הברזל שלי מרוקנים כמעט לחלוטין

lior362

New member
מיכלי

עשיתי את שתי הבדיקות וגילו רק קיב קיבה זעיר מהתרופות שאני לוקחת . מחסני הברזל שליעומדים על 3.9 המוגלובין היה על 6 וברזל היה10.5 בקיצור כל המעבדה של קופת חולים לאומית היתה על הרגליים . הם ניסו להתקשר אלי כל הבוקר לרוץ לחדר מיון כי לא כל יום יש קשה אקשן רק אממה אני ישנתי מרוב תשישיות של האנדו או השד יודע מה. קבלתי איזה 40 עירויים ועלה לי וירד שוב בניתוח וקבלתי מנות דם ועכשיו נראה לי ששוב ירד. תראי כשהגעתי לתחנה שנותנים את העירוי נהיה לי רע כי יש שם גם מלא חולי דיאליזה וכל אחד בא עם השמיכה שלו והדובי שלו והם יושבים שם שעות וצורחים אחד לשני וכל אחד יש לו את המקום הקבוע שלו וההרגלים שלו ממש קיטנת דיאליזה, רק חסר שוקו ולחמניה... כמה פעמים בשבוע אז אמרתי לעצמי טוב תקשיבי או שאת נכנסת לדכאון של החיים שלך או שאת פשוט מצליחה לעשות את מה שהכי טוב לעשות במצבים קשים - לקחת את הקושי הזה בהומור וזה עבד. הייתי חוזרת לעבודה אחרי עירויים ומספרת להם קטעים עצובים בטון הומוריסטי בקיצור זו הדרך לצחוק על הכל. אני אבדוק בקשר ללוסק. עכשיו גם יש לי קשיי נשימה .זה קשור לאנדו? יוו אני חושבת שאני אחרי העירוי אעבור גם במחלקה הפסיכיאטרית לאבחון על הדרך...

אוזנית

New member
ליאור, חמודה

הרסת אותי מצחוק
. מעבר לזה נראה לי שאת צריכה לעקוב יותר אחרי הברזל, המוגלובין וכל זה, ולדאוג לעצמך יותר. מקווה שתרגישי טוב ותתחזקי.

lee E

New member
בהריונות מאוד סבלתי מצרבות.

אני לא חושבת שזה קשור לאנדו'...מה שמאוד עוזר זה לבלוע קרח מרוסק או לשתות מים קרים לאט לאט בלגימות קטנות-אלו שיטות שגם מרגיעות בחיולו, בייחוד הקרח המרוסק. הבליעה האיטית גורמת לפריסתלטיקה של הוושט לשנות כיוון לתוך הקיבה ולא החוצה ממנה-מה שקורה בזמן צרבת.

לי זה מוכר

לא יודעת אם זה קשור אצלי לאנדו', או ככה סתם על הדרך
בחילות וצרבות לסירוגין. הדבר שהכי מומלץ זה להקפיד אבל ממש ממש להקפיד לא לאכול מטוגן בכלל. מקל ברוב הפעמים. תרגישי טוב

lior362

New member
תודה על הטיפים בנושא צרבות

שחבל שלא באות מסיבה יותר הגיונית אבל די . טוב אני באמצע מלחמה בין פיה למכשפה ... מי שלא קראה לקרא את הנושא על "אני בדיכי..." אז אולי בבוקר אני כבר לא כל כך ארצה צרבות מהסיבה ההריונית .. מחר אני אעדכן תוצאות הקרב המכריע טוב ילה לילה טוב . וגם מצב ההמוגלובין אם אצליח לקום לבדיקת הדם....

nhmhphmh

New member
הי lior362

רק עכשיו ראיתי את ההודעה שלך, כמו שאת רואה תופעת הצרבות נפוצה בקרב בנות האנדו. אני מציעה לך להסתכל אחורה בהודעות, כי גם לי היו מוזרים הצרבות וכאבי בטן העליונים שהופיעו לי פתאום בנוסף לכל אז גם אני שאלתי. אני מקווה שתרגישי טוב. ובלי קשר, אני רואה מההודעות שלך שאת קצת בייאוש ואני לחלוטין מבינה אותך. אני ביליתי חודשים ארוכים בלילות בלי שינה שגיליתי שיש לי את האנדו וכל שבוע היה משהו אחר שתקף אותי במקום אחר בבטן. אני פשוט מציעה לך לנסות להתחיל לשנות גישה ולהבין שדאגות לא יעזרו ושזה סתם ירע את המצב. עדיף להיות אופטימים ולקחת דברים בפרופורציה וזה הופך הכל להרבה יותר קל - כמובן שהראיה האופטימית משפיעה גם לטובה על הגוף. כמה שזה נראה לא נכון להגיד כרגע- כל דבר הוא לטובה וההתמודדות עם המחלה הזאת תהפוך אותך לחזקה יותר מאנשים אחרים וגם זה חשוב.... תרגישי טוב ואל תדאגי, הכל הסתדר.

למעלה