צ'ק שחזר

צ'ק שחזר

שלום רב! ברצני להתייעץ איתכם לגבי מקרה לא נעים שקרה לי יש לי חבר שהיה חייב לי סכום כסף והוא רשם לי צ'ק על הסכום. שוע לפני מועד הפירעון של הצ'ק הוא התקשר אלי וביקש שלא להפקיד את הצ'ק היות ובאותו יום לא יהיה לו עדיין כסף בחשבון אלא להמתין מס' ימים ואז להציגו לבנק. אני הייתי טרוד בעבודה ושכחתי מזה והפקדתי את הצ'ק בתאריך שלו המקורי ואכן הצ'ק חזר כיון שלא היה כיסוי מספיק. הבעיה היא שלחבר שלי כבר היו 9 צ'קים שחזרו בפרק זמן די קצר ולכן בגלל המקרה עם הצ'ק שלי הוא נהפך למוגבל. שאלתי היא האם יש אפשרות שהוא יוכל לערער על מה שעשו אותו מוגבל היות ובס"ה הוא לא אשם בכך וזו אשמתי. אם יש צורך שאני ימסור ע"כ תצהר או משהו כה אני מון לעשות זאת. השאלה היא רק מ ה היא הפרוצדורה שדרכה ניתן לערער על עובדת היותו מוגבל. לתשובתך אודה.

הרשקו

New member
שיק שחזר

לדעתי אין מה לעשות בנדון. כל מי שמושך שיק צריך לדאוג שיהיה בחשבון כיסוי מספיק. שום התערבות שלך לא תגרום לביטול ספירת ההחזרה לצורך הגבלת החשבון.

שאלה נוספת

השאלה היא האם יש איזה דרך בכ"ז לערער על עובדת היותו מגבל? ואם כן למי צריך לפנות לצורך הגשת אותו עירעור?

הרשקו

New member
שיק שחזר

בקשר לביטול הגבלה/החזרת שיק צריך לפנות לבנק ישראל או באמצעות בית משפט. לדעתי אין לך נימוקים מספיק חזקים לענין זה. במקרים מסוימים יכול הבנק לעזור באם הוא מצהיר שההחזרה נעשתה בטעות אולם לא נראה לי שזה המקרה.

ettt

New member
הבנק בחיים לא יעשה את זה

כי זהחושף אותו לתביעת דיבה- והיו כבר לא מעט מקרים כאלה.

למעלה