צ'ק פיקדון

pekes

New member
צ'ק פיקדון

שלום,שאלה, האם בעה"ב יכול לגבות את הצ'ק פיקדון לפני תום חוזה או נלי אישורי? הוא לא אמור להיות לפיקשדון במידה משהו יקרה בדירה? אם הו עשה זאת מה אני יכולה לעשות להגני כיוון שעכשיו היא רוצה לשפץ קירות מתמותתים על חשבוני (הדירה ישנה מאוד), אומנם עזבתי את הדירה לפני תום החוזה . תודהף זה דחוף לי

אם עזבת את הדירה איך זה שלדעתך

החוזה לא הסתיים? באופן עקרוני השימוש בצ'ק בטחון יעשה בהתאם לקבוע בהסכם. לכן, אין זה נדיר שיעשה שימוש בצ'ק הבטחון גם במהלך ההסכם, למשל לשם גבייה של שכר דירה שלא שולם. אם לדעתך השימוש בצ'ק הוא שלא כדין את יכולה לתת הוראת ביטול (ואח"כ תצטרכי לשנע את בית המשפט מדוע היתה לך זכות לעשות זאת) או, אם לא ביטלת הצק להגיש תביעה ולנסות לשכנע מדוע מגיע לך כסף בחזרה. גם לשאלה מדוע עזבת את הדירה לפני תום החוזה והאם הדבר נעשה בהסכמת המשכיר יש חשיבות לעניין הזה.

pekes

New member
החוזה לא הסתיים עוד...

החוזה לא הסתיים עוד (הוא עד ה31.07)אבל אינני גרה עוד בדירה (בהסכמתה עזבתי לפני) רק שהיא גבתה את הצ'ק מהיום בראשון של החוזה ללא הסכמתי ובחוזה לא כתוב שהיא יכולה להפקיד מיידית, ועכשיו עושה תיקונים עם הכסף שלי ללא הסכמתי, כי אלה תיקונים שאני לא אחראית על זה (כקיר שנשבר כי הוא ישן מאוד) האם אפשר להגיש תלונה/תביעה נגדה? תודה מראש

לא הבנתי על איזה צ'ק ראשון מדובר

בכל מקרה, אם נעשה שימוש בצ'ק הבטחון שלא למטרות לשמו ניתן, יש לשלוח למשכיר מכתב דחוף (דואר רשום) ולדרוש קבלת הכסף בחזרה. אם לא יעזור, ניתן להגיש תביעה קטנה.

אם לא כתוב שאסור להפקיד אותו

ביום הראשון - אז זה מותר. נראה לי שלא התנהלת בתשומת הלב הראויה בעת החתימה על ההסכם. מקווה שלפחות בפעם הבאה תבדקי יותר טוב על מה את חותמת והאם זה מבטיח את האינטרסים שלך לפחות במידה סבירה.

למעלה