צ'ק ביטחון שלא הוחזר

shayCn

New member
צ'ק ביטחון שלא הוחזר

שלום,
שברתי חוזה עם בעל הבית שלי,כלומר,החלטתי לעבור לדירה אחרת.עפ"י החוזה עם בעל הבית,עליי היה למצוא לו שוכר אחר לפי שביעות רצונו שימשיך לתקופה שנקבעה בחוזה.
מצאתי לו שוכרת כזאת והוא מצידו חתם איתה על חוזה חדש לשנה,קיבל ממנה ערבויות בדמות צ'ק ביטחון וצ'קים לכל החודשים ובאותו מעמד החזיר לי את שאר הצ'קים שלא נפרעו
אך לא החזיר לי צ'ק ביטחון על סך 20 אלף שקל כי לטענתו,עד יום המעבר אני גר בדירה ומכיון שיתכן ויחולו חובות חשמל,מים,ארנונה,אז הוא רוצה שישאר לו שטר חוב אצלו.הסכמתי.
לאחר כמה ימים,ובלחץ לש אריזות והתכוננות למעבר דירה,הוא התקשר והודיע לי שביטל את החוזה עם השוכרת כי לטענתו,היתה צריכה להמציא לו ערב שיחתום בשבילה והיא לא מצאה כזה ועתה הוא מצפה ממני שאמצא
לו שוכר חדש,כיון שלא מצאתי לו שוכר לפי ש ב י ע ו ת ר צ ו נ ו.
אני,מצידי,מצאתי לו שוכרת במקומי כמו שהתחייבתי ועפ"י החוזה,כיון שחתם איתה בנוכחותי על חוזה חדש ולכן התנערתי ממנו ומבקשתו.לצערי,לא הצלחתי להשיג ממנה את העתק החוזה שחתם איתה והיה מוכיח זאת.

עבר שבוע.עברתי לדירה החדשה ובעל הבית מצא שוכר בעצמו.השוכר פנה אליי וביחד עברנו העברת חשבונות על שמו.לא היו שום חובות עליי במים,ארנונה וכד' וכן,מסרתי לשוכר את המפתח לדירה.בתקופה זו,יש לציין,בעל הבית לא היה מוכן
לתקשר איתי.לאחר שסיימתי להעביר את החשבונות על שם השוכר החדש,פניתי לבעל הבית במטרה לקבל את הצ'ק ביטחון בחזרה כיון שאין לי עוד חזקה בדירה שלו,אך קיבלתי סירוב מצידו להגיע ולמסור לי את הצ'ק או לשלוח לי אותו בדואר.בעל הדירה עצמו מתגורר במושב ליד רחובות
ואילו אני(והדירה בבעלותו) בחיפה.כעת,הוא גם חסם אותי בנייד כך שאין לי שום אפשרות לתקשר איתו.מה עליי לעשות כדי לקבל בחזרה את הצ'ק ביטחון?יש כאן עילה לתביעה מצידי על מנת לקבל את הצ'ק?

קודם כל לשלוח לו מכתב בדואר רשום

לדרוש החזרה מיידית של צ'ק הביטחון.
אם הוא לא יחזיר אתה יכול להגיש תביעה במסגרתה תבקש את החזרת הצ'ק ומתן צו מניעה שיאסור עליו לעשות בו שימוש.

shayCn

New member
האם במסגרת תביעה

אני יכול לדרוש שיחוייב בדמי הטירחה בנוסף לצ'ק ביטחון?

תוכל לבקש לחייב אותו בהוצאות משפט

ואם תיעזר בעו"ד אז גם בשכ"ט עו"ד.
אני לא יודעת מהי הטרחה עליה אתה מדבר.

shayCn

New member
כן,התכוונתי לטירחת עו"ד ומשפט

תודה רבה.עזרת לי להחליט.

למעלה